Ny stalljente hos team Tengsareid- Her er det hest for alle penga!

For drøye to uker siden, ankom Marie Tovengen sin nye arbeidsplass, Granum Gård. 27- åringen fra Askim har lang erfaring med hest og spesielt trav. Tidligere har hun hjulpet sin pappa som før var travtrener, hver dag etter skolen. Det førte til at Marie jobbet et år i 100% stilling hos Ole Johan Østre, før hun flyttet varmblodtraveren L.A.’S Mr. Brown til Jens Kristian Brenne, hvor hun også har bidratt som en ressurs.

(Marie Tovengen og hesten hennes L.A.’S MR. Brown)

   

Da det ble spurt om hvor lenge hesteinteressen hadde vært tilstede, var det bare et klart svar. «Den har vært der helt siden jeg ble født!». Marie forklarer dette med at hun tross alt er født og oppvokst på gård og at hester alltid har spilt en stor rolle i livet hennes. På videregående gikk hun landbrukslinjen på Kalnes. Som tidligere nevnt, eier hun varmblodstraveren L.A.’S MR. Brown, som har gjort det veldig bra. I tillegg eier Marie ponnien Mupp, som tidligere har sto til utlån hos en familie som dessverre vokste fra han. Han ble derfor tatt hjem til Granum gård og blir nå brukt av 8 år gamle Amalie.

Marie fikk også spørsmålet om hun hadde andre interesser vedsiden av. Da kom det et lurt smil, oppfulgt av setningen «Nei, her er det hest for alle penga! Så liker jeg å være med venner og familie. Også ELSKER jeg smågodt fra Europris!»

Samarbeidet med team Tengsareid er noe Marie ser veldig frem til. Arbeidsdagen starter klokka 06.00 også jobber hun til hun er ferdig. Dagen starter med å fore frokost, deretter følger oppgaver som å slippe ut hestene, bytte vann, møkke, legge klart høy, rydde, trene hester og andre oppgaver som hører til i en stall.

Passhestene til Marie er: Gone Dancing, Lykkje Birk, Diesolo De La Lune, Rembrant O, Amazing Street, Classichap, L.A.’S MR. Brown, Trø Ennius.

På spørsmålet om hva Marie selv mener hun kan tilføre team Tengsareid, tar hun frem 3 punkter:

  • Ansvarsbevisst
  • Liker orden
  • Lever og ånder for travhesten og sporten

Hun har tidligere hatt lisensen, men nå trives hun best med å trene og følge opp hestene.

Avslutningsvis spurte jeg hva som var hennes beste hesteminne. Svaret var som følger: «Jeg har ikke hatt noen storløpsseiere, men for meg var det kjempestort når, L.A.’S MR. Brown fikk 11 seiere i 2018. Passhesten hennes, Serpefanten, vant monteeliten på Jarlsberg Grand Prix, noe som også betydde mye.

(Marie Tovengen og Trø Ennius)

-Sunniva Halstensen-

On Key

Related Posts

Ny hest!!

Vi ønsker Marengo og eierene Steffen Berg og Ann-Kristin Berg fra Mosvik velkommen til Granum.Marengo kommer med sterke resultater fra stallen til Anders Wolden. Vi

Marengo

Eier: Steffen Berg og Ann-Kristin Berg, MOSVIK Kjønn: Hingst Født: 2018 Far: Django Riff Mor: Hard To Face

Ut av stallen

Euro S.L. er en hest vi har hatt ambisjoner med hele tiden og nå har vi vært heldige og fått hjelp av Anders Wolden. Der

Vi forsterker ytterligere

Som en del av vår satsning på norsk travsport ønsker vi Norsk Limtre velkommen som en ny samarbeidspartner. Vi er veldig glad for å ha

Ny samarbeidspartner

Team Tengsareid er stolte av å kunne presentere Kingsrød Trading som ny samarbeidspartner og SoMe-partner. I vår vision om å bli bedre og sterkere er