Dagen i dag 06.06.14 og tilbake i tid!

Dagen i dag
Fredag 06.06

På vei til medie seminar i regi Norsk Rikstoto på Bjerke. Spennende å se hva det går i.

Hjemme er tvillingsøtrene Bø smat Kristine og Martine i full sving. Tvillingene skal til Bjerke senere, der vi har Tin Balder og Orient Kronos til start. Kristine reiser til Biri, så Martine blir igjen alene til slutt.

Linda har stallen i helgen, men har både Scarlet Magic og Anthony Boko til start. Så hun får og ta del i travfesten Bjerke byr opp til denne helgen.

Seier på Bjerke og tre pinner i Bergen i går var særs bra !

Torsdag 05.06

Har kjørt med følgende hester fra morgenen av:
Torpa J 35/2500m
Keegan L 21/2000m
Thai Festival 25/3000m

Turen går så til Jarlsberg for å sitte på med Eirik Høitomt til Bjerke og lunsjtravet der. Videre til Gardermoen med Kai Johansen. Fly til Bergen og kveldens stevne. Før retur Bergen-Torp 22:15 i kveld.

Onsdag 04.06

Mor og barn kom hjem i går ettermiddag, så alle er samlet under ett tak nå.

Forholdsvis rolig dag for min del i dag. Rolig trening på de fleste etter tøff trening i går.

Drar til Bjerke ved tre tiden. Har med Møller Faks og har ellers noen interessante oppsitt.

Tirsdag 03.06

Etter en lang og begivenhetsfull natt har det blitt litt frisk luft i dag. Har kjørt 1,40/2000m med Høvåg Ask. Last Hooray gikk 1,22 over 1600m. Voje Per, Scarlet Magic og Lionheart O har gått intervaller. Quality Actress skal trene i bakken. Thai Cardina, Toubillon og Møller Faks har jogget. H.G. Jerv, Thai Festival og Torpa J er på ridetur med innlagt bading.

Mandag 02.06

Helgens store beholdning ble Martine's første totalisator seier på Jarlsberg.
Ble en fin oppsittseier på Jarlsberg. Hilmi fungerte veldig fint etter pause til annen på Sørlandet i går.

Kristine skal kjøre fem i arbeid, med noen på slep. Linda skal trene noen av sine i bakken. Selv er jeg på vei til sykehuset. Ingen fødsel på gang ennå, men det virker som det kan nærme seg noe.

Meldinger til Bjerke på Fredag og Lørdag ble unnagjort før avreise.

Fredag 30.05

Ådra ble trøtt til slutt i går. Omstarten kostet nok for mye for at hun klarte å yte helt inn.

Der er trent godt fra morgenen av i dag. Har kjørt en 2000m på 1,26 med TOrpa J, som nærmer seg start. Vi skal til Biri med Voje Per, Scarlet Magic og Yankee va Bene. Drar oppover sammen med Linda og eier av Yankee.

I morgen drar Kristine til Bergen for V75 kjøring. Selv blir jeg hjemme og drar til Jarlsberg på kvelden. Søndag drar alle til kjøringen på Sørlandet. Hilmi Star V og President Ideal starter fra stallen da.

Torsdag 29.05

Stallhestene leverte to veldig gode prestasjoner på Bjerke i går. Priority til tredje på sterk tid og Tin Balder til serier. De har begge ennå litt å gå på.

De fleste hestene har fått rolige kose turer i dag. Keegan og Restless Fortuna gikk 1,25/2000m.

I kveld er det Skien og Klosterskogens om står for tur. Vi har med Ådra Hornline fra stallen. Kristine skal ri henne i et monteløp.

Onsdag 28.05

Vi har trent på normalt i dag. Hatt besøk av noen privat trente hester som jeg har testet litt på banen her på gården.

Vi drar til Bjerke med Tin Balder og Priority Photo fra stallen i ettermiddag.

Tirsdag 27.05

Nok en sen hjemkomst fra Fæjestad. Etter diverse omkjøringer ble det halv tre før vi var hjemme.

Anthony Boko fungerte fint men hoppet da jeg muligens var litt for hardt på han i siste sving. Preston fikk et fint løp i annet utvendig og kvitterte ut en fjerdeplass på 13,4 full vei. Fornøyd med innsatsen i det tempoet hele veien i andre spor.

Linda og Kristine trener på som vanlig. selv skal jeg på lunsj kjøring på Bjerke og kveldskjøring på Momarken.

Mandag 26.05

Vi var hjemme halv ett i natt etter å ha kjørt hjem fra Solvalla. Men turen hjem gikk lett den. Utrolig kjekk seier med Neslands Loke på en av travets fanedager. Meget hyggelig med tredje plass til Kristine og Rokne Eld i samme løp. Tourbilon bikk 1.00.7 til tredje i 140m finalen. Fikk med seg penger hjem, så vi var alle godt fornøyd.

Tilbake i hverdagen har jeg kjørt 30/3000m med Thai Cardinal. 20/2000m med Quality Actress. Linda rir intervaller med Ådra, som skal ut Torsdag. Kristine har kjørt arbeid med Tin Balder. Og fortsetter utover dagen med andre.

Selv drar jeg med Martine og Linda til Færjestad. Med på bilen er Anothony Boko og Preston.

Fredag 23.05

Fin dag i Bergen i går med to solide og flotte vinnere.

I dag er det Biri med tre starthester. Lionheart O, Orient Kronos og President Ideal. Lørdag er det Sørlandet med Thai Festival. Søndag Solvalla der både jeg og Kristine har oppsitt i Elitkampen.

Torsdag 22.05

Positiv innsats av Anthony Boko i går på Bjerke. Han fungerte fint og satt litt stengt over mål. Skal ut på Færjestad på mandag.

Linda har vært ute med Tourbillon, Lonely Laday så langt. Kristine har kjørt arbeid med Tin Balder. Har kjørt heat med Varde Eld på 32,5/1600m. Høvåg Ask gikk 37,5/2000m. Yankee va Bene var på besøk og fikk seg en god gjennomkjøring på banen. Senere skal Martine kjøre med Preston, Keegan L og Thai Festival.

Er på vei til Bergen sammen med Kristine for kveldens kjøring der. Tur retur Torp med fly.

Onsdag 21.05

3x2 ble uttellingen på Forus i går. Det ble litt både og, med galopper på en del av de andre oppsittene. Kjørte og hjem igjen etter løpene, og var hjemme kvart på tre i natt.

Har sovet litt frempå i dag, helt til 10 faktisk. Så Linda og Kristine har trent på som vanlig. Vi drar til Bjerke og kveldens kjøring der ved tre tiden. Med oss har vi Anthony Boko fra stallen. Spennende å se hvordan han fungerer, samt å bli bedre kjent med han i løps sammenheng. Han skal ut igjen allerede mandag i Færjestad.

Tirsdag 20.05

Tin Balder fungerte egentlig nokså bra i går. Slo på en litt uforskyldt galopp og ble disket. Vi får se fremover.

Er på vei til Forus langs landeveien. Det betyr 'kontortid' og mye godt arbeid som blir unnagjort. Hjemme kjører Linda og Kristine som vanlig med passhestene sine. Har vært starterklæring til Færjestad neste mandag i dag. Vi tar turen med Anthony Boko og Preston.

Mandag 19.05

Jarlsberg på fredag ble sånn middels for vår del. Gode prestasjoner fra hestene som resulterte i to femteplasser. Hadde ikke helt marginene med seg.

Sørlandet i går ble meget bra. Voje Per og Ådra fra stallen leverte veldig solide prestasjoner. Voje Per tok en overbevisende seier, mens Ådra var innom galoppen innledningsvis, og fikk en fjerde premie til slutt. Solhøy Gunn var og et meget hyggelig bekjentskap. Fortsetter hun utvikingen bør hun kunne hevde seg bra i årgangsløpene for hoppene fremover.

Kristine kjører arbeid med sine i dag, Linda skal ut med de fleste av hennes i varierende trening. Selv skal jeg teste bla Torpa J litt med tanke på løp. I kveld er det Momarken og V75. Vi har med Tin Balder. Håper på feilfritt løp og formutvikling for hans del.

Fredag 16.05

Orient Kronos fungerte meget tilfredstillende i går. Var med på hard åpning men holdt stilen fint til mål.

08:30 i dag kjørte vi heat med Varde Eld og Høvåg Ask. 2000 meter etter 1,49 og 1,42. Kristine kjører arbeid med Tin Balder, Linda skal treneni bakken med Jodden og Anthony Boko. Restless Fortuna skal og ut å lufte seg litt.

10:00 er det pliktig oppmøte for 17.mai tog øvelse i barnehagen til Emma.
11:15 Skal vi kjøre heat med Hilmi, Lionheart og Last Hooray.
12:30 Er det Thai Cardinal, Quality Actress og Lonely Laday som skal gå heat

I kveld har vi Scarlet Magic og Preston til start på Jarlsberg

Torsdag 15.05

Det ble en god kveld på Bjerke i går. To seiere og en annen som best. Alle de tre leverte solide prestasjoner. Karriere seier nr 1700 kom med Tattoo. Men 3 årige Reiug er nok den som sitter lengt i etterpå....

Fra morgenen av i dag har Tourbillon gått 3 stk 2000m etter henholdsvis 35, 30 og 25. Linda har ridd intervaller med Ådra Hornline. Voje Per og Tin Balder gikk fem intervaller over 600m mellom 1,35 og 1,45 for meg og Kristine.

På vei til Bjerke nå, sammen med Linda, Jørgen og Orient Kronos. Håper at Orient vil fungere greit og at han er blandt de tre.

Sitter på med Kai til Gardermoen. Tar 15:40 til Bergen for kjøring der i kveld. Linda og Jørgen kjører hest og bil hjem igjen. Selv tar jeg 22:15 fra Bergen til Torp.

Onsdag 14.05

Det ble en OK dag på jobben i går.

På Drammen underpresterte vel beste sjansen, mens det andre oppsittet overrasket positivt. På Forus ble det litt av det samme, så alt i alt bra.

Vanlig trening på de fleste i dag før vi setter kursen for Bjerke og kveldens kjøring der. En kjenning fra stallen Thai Gucci skal ut for Jan Dahlgaard på Odense 16:49 i dag. Blir spennende å følge....

Tirsdag 13.05

Rolig trening over hele linja i dag siden de fleste gikk hardt eller heat i går.

Kjører bil til lunsjløpene i Drammen sammen med Kristine. Vi drar videre derfra til Torp hvor vi møter Linda. Sammen tar vi fly til kveldskjøringen på Forus. Alle sammen har oppsitt i kveld. Jeg blir over til i morgen tidlig mens Linda og Kristine sitter på med andre deltagere hjem i kveld.

Mandag 12.05

Lørdagen ble vel snaut middels, da lite klaffet. Kjørte meg fast med de som hadde noe å bidra med til slutt. Mens de som ikke satt fast hadde lite å by på i sluttfasen.

President Ideal virket fin før løpet Søndag, men mistet travet etter 100m. Skuffende. Neste start blir muligens på Sørlandet der vi prøver annen balanse og andre skylapper.

Der har vært meldinger til V75 på Momarken og til Jarlsberg fra morgenen av.

Tin Balder og Voje Per har gått sammen over to 2000m. Først på 1,50 så på 1,40. Linda har ridd galopp intervaller i bakken med Hilmi Star V. Scarlet Magic har gått intervaller. Anthony Boko har gått en 2000m etter 1,35 og en 3000m etter 1,30. Ådra Hornline har fått intervall trening i bakken. Lonley Laday har gått arbeid i 4 hjuls vogna. Restless Fortuna, Keegan L og Thai Festival har jogget. Høvåg Ask har vært på tur i 4 hjuls vogna med Prisority Photo på slep. Tourbillon og Thai Cardinal har blitt trent i bakken. Last Hooray og Lionhrat O intervaller på 1,30. Og Preston har gått intervaller med Martine.

Torsdag 08.05

Scarlet Magic fungerte veldig fint i går og gikk et fint løp fra bakspor mot gode hester. Tooltime var rett og slett veldig god.

Kristine har vært ute å ridd på President Ideal, som starter å Momarken Søndag. Varde Eld, Voje Per og Tin Balder har vært i bakken og trent der. Linda har vært ute med Torpa J en rolig tur. Tourbillion har hatt det litt tøffere med 3x3 minutt i 1,35 fart. Hilmi, Orient Kronos og Restless Fortuna går alle i vanlig trening.

Er på vei til Bjerke sammen med Eirik Høitomt. Skal kjøre med 2-3 før løpene, samt delta i ett av lunsj løpene. Drar videre til Gardermoen og flyr derfra til Bergen og løpene der i kveld. Hjem via Torp etter løpene.

Onsdag 07.05

Bra kveld på Forus i går. Ble en fin blanding av topp og bunn. Noen strålende seiere og andre prestasjoner langt unna det forventede.

Vi har trent hele gjenge i dag og er på vei til Bjerke. Der har vi Scarlet Magic til start fra stallen. Håper og tror at den vil gjøre en fin prestasjon. Det samme gjorde Ådra Hornline i lunsjen i går.

Tirsdag 06.05

Kjørefri i går kveld. Hører nesten til skjeldenhetene i det siste.

Prient Kronos og Anthony Boko gikk 19,5/2000m i går. Voje Per og Tin Balber gikk 6x600m på 1,38 med den siste intervallen på 1,32. Lionheart O, Last Hooray og Lonley Laday gikk 6x800m på 1,40. Ellers har de fleste trent enten vanlig eller i bakken i går og i dag.

Ny hest inn i natt, Restless Fortuna. 4 års hoppe som det skal bli spennende å se hva vi kan få til med.

Drar til Forus i ettermiddag for kveldens løp der og blir over til i morgen.

Vurderinger av kveldens oppsitt, finner du - HER -

Mandag 05.05

Brukbart fornøyd med helgen totalt sett. Men toppene eller seieren manglet.

Full gang på trening i dag. Tin Balder og Voje Per har vært ute i heat sammen. Orient Kronos og Anthony Boko har det samme. President Ideal har vi trent i bakken.

Frikveld i kveld, så da blir det norsk og engelsk fotball.

Lørdag 02.05

Liten oppsummering av slutten av uken.

På Torsdag red Kristine galopp i bakken med Priority Photo. Tin Balder gikk for vogn samme sted. Vi hadde besøk av Soløy Gunn og Knell. De gikk seks 500m intervaller sammen med Voje Per, på 1,35. Knell gikk og en 1800m i banen på 1,27.

Linda var å trente i bakken med Orient Kronos og Thai Cardinal. Rolige turer med Scarlet MAgic, Anthony Boko og Lonley Laday.

Jodden fikk en rift i luftegården og ble strøket til Tordagens løp. Tami Mosebo er solgt og strøket av den grunn. Fikk en fin seier med Kap Tulla, som var meget god.

Fredag kjørte Hilmi Star V og Lonley Laday i 1,35 over 2000m på banen, i speedcart. Lionheart O og Last Hooray gikk 23/2100m i løpsutstyr. Alle fire fungerte veldig fint.
Varde Eld ble trent i bakkem. Ådra fikk galoppintervaller under sal. Høvåg Ask gikk arbeid med Priority på slep. Tourbillion ble jogget en tur. På kvelden hadde vi Thai Festival til start. Hun gikk et meget fint løp til annen.

På Lørdag er det Biri uten stallhester, men med flere hyggelige oppsitt. Søndag er det Sørlandet. Der skulle Preston vært med, men han satte mat fast i halsen, måtte lokal bedøves for å få spylt ut, derav strøket.

Onsdag 30.04

Gikk fint på Forus i går. En seier og en annen som best. Hjemme kvart på ett i natt, så i dag blir det for det meste administrativt arbeid på meg før vi drar til Bjerke for kveldens kjøring der.

Linda og Kristine har som vanlig full kontroll på dagens trening. Tami Mosebo er solgt og forlater stallen i dag. I går kom Varde Eld tilbake etter skade rekovalens. Så litt endringer og utskiftninger er der hele tiden.

Siste tips fra Nettavisen som blir linket inn her er til kveldens spennende og kvalitets fylte kjøring på Bjerke. - TIPS -

Tirsdag 29.04

Vi hadde besøk av Dag Watne og hans Italienske kompanjong i går. De såg over mange hester for oss. Noen ble behandlet andre ikke.

Kristine og Linda kjører på i dag, med trening på mange. Noen av de som ble behandlet i går har fri. Selv har jeg vært på foreldre samtale i barnehagen. Deretter blir det bil til Bjerke. Skal kjøre med tre før løpene, samt 2 oppsitt under selve stevnet. Drar videre til Gardermoen for å ta fly til Forus kjøringen. Retur derfra i kveld. Regner med å være hjemme 1/2 1 -1 tiden.

Vurderinger av kveldens oppsitt, finner du - HER -

Nettavisen sine tips, finner du - HER -

Mandag 28.04

Fornøyd med prestasjonen til Preston på Biri fredag. H.G. Jerv var tidlig utav det på en allerede dårlig dag. Thai Festival fikk det tøfft til slutt etter luftige 3-400m i starten.

Harbour L ble brukt mye før vi kom i gang på Sørlandet lørdag. I går gikk Ådra fint på det jamne i monte. Prsident Ideal galooperte fra start, men viste at der er potensial fremover. Solmøy Åse var kjempeflik til nok en seier og viste at seieren sist ikke var noe blaff.

Kjøring og meldinger i dag. Både Biri og Sørlandet kan bli spennende neste helg.

Fredag 25.04

Fin dag i Bergen i går med to seiere. Har fått trent de fleste i dag. Voje Per, Lionheart O og Torpa J gikk 45 og 38 over 2000m i to heat i dag.

I kveld har vi tre hester til start på Biri. Preston, H.G. Jerv og Thai Festival. I morgen drar Kristine til Åby for å ri Ysvink. Jeg drar til Sørlandet sammen med Kristine Bø og Harbour L. Til Søndag er det Jarls berg som står for tur. Da har vi Ådra Hornline og President Ideal til start. Linda har stallen denne helgen.

Torsdag 24.04

Tirsdag på Forus gikk på det gjevne uten noen topper. Var i møte med DNT i går før Bjerke løpene. Det var både positivt, konstruktivt og lærerikt. Rapido va Bene gikk så et fint løp og gjorde en god prestasjon. Dårlig tempo til å begynne med ga full gass til slutt. Selv om han gikk 12 siste 1000, så var det vondt å hente for mye. Kristine tok nok en monte seier med Gary Victor. Imponerende.

Full trening på Granum både i går og i dag. Selv er jeg på vei til Bergen for kveldens kjøring der.

Nettavisen sine Bergens tips, finner du - HER -

Tirsdag 22.04

Det ble både og på Momarken i går. Keegan tok nok en fin seier og bekreftet formen og utviklingen sin. Kristine tok seg av monteløpet, nesten sagt som vanlig i det siste. Priority var ikke som best for dagen. Han havnet i tillegg oppi en trang situasjon i første sving, og siden uten rygg.

I dag har vi kjørt litt intervaller samt rolige turer. Hedda og Rennesund har vært på besøk. Selv setter jeg kursen for Forus med 15:30 flyet og kveldens kjøring der.

Vurderinger av oppsittene, finner du - HER -

Nettavisen sine tips, finner du - HER -

Mandag 21.04

Påsken har vel vært både opp og nedturer, sett utfra forventningene. Men i den store sammenhengen betyr nedturene isolert sett, ingenting !

Kristine har vært ute med Harbour L og kjørt to 2000m. En på 48 og en på 30. Voje Per, Høvåg Ask og H.G. Jerv fikk og to 2000m. En på 48 og en på 45. I går gikk Quality Actress, Torpa J, President Ideal og Tami Mosebo en 2000m på 35, samt at alle hadde noen turer opp bakken.

Linda har vært en rolig tur med Lonely Laday og Anthony Boko. Hilmi Star V har blitt ridd i galopp intervaller. Senere skal hun ut å trene bakke med Thai Cardinal og Scarlet Magic. Samboer Jørgen og broren Torstein, har kjørt arbeid med Torpa J og Orient Kronos.

Martine har vært å trent bakke med Tahi Festival, Samt gitt Preston en rolig tur. Hun og Kristine blir med når vi drar til Momarken ca 13:00. Vi har med Priority Photo og Keegan L. Forventer at begge gjør minst like fine innsatser som sist. Men, begge har litt andre utgangsposisjoner i dag. Bak spor på sprint og spor 4 i volten.

Nettavisen sine tips til Momarken, finner du - HER -

Onsdag 15.04

Vi fikk en bra dag i Bergen i går. Hver vår seier, of i tillegg flere fine prestasjoner på oppsittene. Tidlig fly hjem i dag, og i gang før kl 8.

Vi har trent de fleste. Loken og Knell har vært på besøk å trent sammen med våre. H.G. Jerv, Voje Per og Høvåg Ask har gått to heat sammen. Først en 1600m etter 2,00. Deretter en 2000m på 1,45.

I kveld er det Bjerke som står for tur. Nettavisen byr som vanlig på tips. De finner du - HER -

Tirsdag 14.04

Det ble en litt annerledes kveld i går. I det siste har vi reist hjem fra kjøring og Kristine har alltid hatt med seg en seier. I går var det andre veien. Halti H bekreftet at seieren sist ikke var noe blaff og tok sin annen strake.

Bakketrening for Priority. Intervaller for Last Hooray. Tin Balder og Torpa J gikk to heat sammen på banen hjemme. 1600m etter 1,40 før de gikk en 200m etter 32,5. Begge skal sjekkes av Rennesund i ettermiddag. Tin Balder inn mot start til Lørdag og Jodden inn mot planlagt start om 16 dager.

Linda skal ut med Anthony Boko, Scarlet Magic og Lovely Laday. Jeg og Kristine skal til Bergen med 12:30 flyet. Overnatter hos Lars Tore Hauge og tar 06:30 tilbake i morgen tidlig.

Bergenstips fra Nettavisen finner du - HER -

Mandag 14.04

På fredag hadde jeg vel forventet meg litt mer av Thai Festival, til tross for litt tøff innledning. Lørdag presterte Komnes Brazze veldig bra til annen. Millionolga var tam hele dagen etter reisen. Solør Stegg kom feil på det og resultatet ble deretter.

Melding til Forus og Drammen neste tirsdag er unnagjort og vi er i gang med dagens trening. Den foregår både i bakken og i arbeids vogn. Senere skal vi til Drammen med Harbour L fra stallen, samt Martine's I'll be Gone.

Tips til Drammen i kveld, finner du på Nettavisen sine sider - HER -

Fredag 11.04

Ådra gikk fint i monte prøveløpet sitt i går. Avsluttet i 17 fart siste 1000. En seier ble og bokført, og det til over 50 i odds !

En hel gjeng skal få sin daglige dose i bakken i dag. Tami Mosebo, Preston, Scarlet Magic, Hilmi Star V, Torpa J, Keegan L, Priority Photo og Høvåg Ask. Godt vi er 4 som kjører i dag.....
Voje Per skal gå arbeid, mens H.G. Jerv skal gå en rolig 2000m på banen her hjemme.

I kveld er det Jarlsberg og vi har med Thai Festival fra stallen. V75 på Forus i morgen skal vi og på. Blir over til Søndag på hjemlige trakter. I morgen er ellevte dagen med kjøring på de tolv siste dagene. Så en pust i bakken på hjemlige trakter Søndag, skal bli godt.

Torsdag 10.04

Jeg var ikke fornøyd med hvordan Tin Balder fungerte i går. Må ta en runde før vi starter igjen.

Skal kjøre med Tourbillon og Last Hooray i dag på banen. Førstnevnte skal sjekkes av Are Thoresen etterpå. De andre hestene har stort sett rolig trening i dag.

Ådra Hornline skal gå monteprøveløp på Klosterskogen i dag. Har ellers litt oppsitt, så både jeg og Kristine tar turen.

Onsdag 09.04

Fornøyd med måten Preston opptrådte på og fungerte i går. Hadde muligens håpet på litt mer til slutt. Men 15,5 full vei etter pause er totalt sett akseptabelt.

I dag er Emma sin store dag. Hele 5 år er hun blitt. Bursdags presangen var firbent, kan trae og heter Ruben. Stor stas på gårdsplassen og i stallen før avreise til barnehagen i dag !

President Ideal og Orient Kronos skal gå en 3000m i dag på rundt 1,35.Ellers blir det vanlig trening på de fleste.

Vi setter nesen mot Bjerke i ettermiddag og har med Tin Balder fra stallen. Det blir spennende å se hvor han står mot gjvenaldrene etter å ha fått et løp i kroppen.

Tips fra Nettavisen til Bjerke, finner du - HER -

Tirsdag 08.04

Skikkelig vestlandsvær her på østlandet i dag !

Vi har kjørt litt fra morgenen av i dag. Er selv på vei til Drammen og lunsj trav sammen med Tom Erik. Vi drar etterpå videre til Momarken og kjøringen der i kveld. Kjøringen hjemme fortsetter utover dagen. Senere tar Kristine og Martine turen til Momarken med Preston.

I går kveld kom Anthony Boko inn på stallen. Spennende, men og en utfordring å se om vi kan få til noe med den.

Tips fra Nettavisen til lunsjen på Drammen, finner du - HER -

Tips fra Nettavisen til Momarken, finner du - HER -

Mandag 07.04

Vi er veldig fornøyd med helgen vi har lagt bak oss. Friggulv ordnet en sier på Biri Fredag, Kap Tulla var og positiv tross galopp. Både Harbour L og Priority Photo fullførte godkjent på Lørdag. I går viste Keegan L at det han har vist i trening også gikk an å få ut i løp. Kristine fikset nok en monte seier og henger med i kampen om lands championatet.

Litt regn over natten har gjort godt på all den nye grusen som er lagt på banen og løypene her på Granum. Topp trenings forhold i dag. Bakke trening på Torpa J, Tourbillion og Thai Festival. Tami Mosebo og Last Hooray har vært ute å jogget. Høvåg Ask har trukket fire hjuls vogna. Flere står for tur utover dagen.

Selv skal jeg på Ultralyd med Silje, før ci skal ha selskap på Lekeland for Emma senere i ettermiddag.

Tips fra Nettavisen til kveldens løp på Leangen, finner du - HER -

Ellers er der stor travsport fra Sverige kl 20:36, forhåpentligvis direkte på Risktoto Direkte. Support Justice og Thai Broadway skal forsvare de Norkse fargene i Kjell P Dahlstrøms minne.

Fredag 04.04

Det ble vel litt så som så i Bergen i går. Mange ytre varianter gjorde sitt til at jeg måtte dra før slutt for å rekke flyet hjem.

Kristine skal kjøre arbeid med Voje Per, H.G. Jerv, Høvåg Ask og Tin Balder. Jeg og Martine kjører to og to hester. Orient Kronos og Quality Actress skal trenes i bakken. Tami Mosebo og Last Hooray skal trenes på banen. Til sist skal President Ideal og Ådra Hornline få sine økter i bakken. Linda skal på tur med Scarlet Magic, kjøre arbeid med Jodden. Bakketrening blir det så på Tourbillion og Thai Cardinal.

Drar til Jarlsberg ved ett tiden og reiser derfra til Biri sammen med Eirik Høitomt. I morgen er det Bjerke og V75. Der har vi Harbour L og Priority Photo til start. Søndag er det Sørlandet og Keegan L.

Torsdag 03.04

Det gikk fint på Bjerke i går med seier til både Kristine og meg.

Der er stor anleggs virksomhet på Granum om dagen. Treningsbanen gruses opp. Treningsløypen utvides og ny sand skal kjøres på. Kommer til å bli topp forhold fremover !

Preston, Keegan og Thai Festival har vært å trent i bakken. Last Hooray, Quality Actress og Tami Mosebo har fått joggeturer. Høvåg Ask og H.G. Jerv har vært ute i arbeidsvogn.

I kveld er det tur/retur Bergen. Tips fra Nettavisen, finner du- HER -

Onsdag 02.04

Da er heldigvis dagen av 'da damene drog fra Granum' over. Kristine og Martine er hjemme fra Danmark igjen. Godt fornøyd med opphold og lærdom.

I dag har Tin Balder og Torpa J fått trening i bakken, mens de andre har hatt rolige turer. Skal til Bjerke i kveld sammen med Kristine.

Tips fra Nettavisen, finner du - HER -

Tirsdag 01.04

Gode tilbakemeldinger fra 'studentene' i Danmark så langt. Fullt kjør hos Flemming Jensen.

Her hjemme er det jeg og Ove som holder hjulene i gang. Trening i bakken for President Ideal, Harbour L og Trinity D i dag. Quality Actress, Loneley Laday og Tami Mosebo jogger på banen. Priority Photo skal ha seks 1000m intervaller på banen og Hilmi skal gå 3000m på 1,35.

Ove reiser til Klosterskogen med Ådra Hornline, som Hans Petter skal kjøre. Selv tar jeg fly til Forus ved tre tiden. Hedda og Rennesund kommer og innom i løpet av dagen.

Mandag 31.03

Sterke prestasjoner over hele linjen på Fredag. Priority, Festival, Tin Balder, Huldre Fenta og Lightman O. Thai Allure gikk og meget bra i prøveløpet, 20,1 med 18,5 siste 1000m.

Lørdagens beholdning stod Solør Stegg for med sitt flotte løp. Kap Viktoria og Golden Street ble det dessverre galopp for.

I går drog Martine og Kristine på studieopphold hos Flemming Jensen. Linda er ennå syk og måtte uheldigvis være hjemme. Så i dag er det jeg og Ove B Reime som trener.

Melding til finalene på Bjerke førstkommende Lørdag er unnagjort. Vi har med Priority Photo og Harbour L der.

I kveld er det Leangen som byr opp til kjøring. Tips fra Nettavisen, finner du - HER -

Fredag 28.03

Det var fort over for Trinity i går. Vi prøvde oss uten sko, om det var det som forårsaket galoppen er usikkert. Men han hang uansett tidlig i tårnet.

Jan Dahlgaards bedre halvdel Charlotte kom i går kveld med hestene til Jarlsberg i dag. Hun har og vært med å trent hester sammen med oss i dag. Bakke trening på Hilmi, Habour, Ådra, Keegan og Høvåg Ask. Preston skal gå hest i banen.

To gjester fra Danmark pluss tre fra egen stall skal ut på Jarlsberg i kveld. Thai Allure skal ut i prøveløp. Lightman O prøver seg i DNY's Unghestserie. Prioity Photo, Tin Balder og Thai Festival går ut i vanlige grunnlagsløp.

Lørdag er det V75 på Sørlandet og Søndag er det Momarken som gjelder. På Søndag reiser og Kristine. Linda og Martine på studieopphold hos Flemming Jensen. Spennende.

Torsdag 27.03

Scarlet Magic leverte en flott innsats på Bjerke i går til seier. East Edition, som vi tidligere har hatt på stallen, var og imponerende god.

Linda har kastet inn håndkledet i dag og holder sengen inntil videre. Kjempet seg igjennom Bjerke i går, vi håper det går fort over. Så i dag styrer jeg og Kristine på. Dag Watne koommer innom for å se på et par hester. Aksel og Synnøve Odland er på Østlandet noen dager og kommer og innom i ettermiddag.

I kveld er det Klosterskogen og vi seler ut Trinity D fra stallen. Nettavisen sine tips, finner du - HER -

Tirsdag 25.03

Etter de fleste var igjennom hard trening i går er det roligere i dag. Torpa J og Tinn Balder får seg en god dose i dag og. Eierne er å kjører med Yankee va Bene selv.

Rennesund har vært på besøk og Hedda kommer også for å se til 4-5 hester. Kristine drar til lunsj kjøringen på Drammen og jeg drar til kveldens kjøring på Forus.

Guide til lunsj kroner fra Nettavisen, finner du - HER -

Fredag 21.03

Mandag 24.03

Fine resultater i Bergen i går. To flinke vinnere, samt en annen og en tredje premie.

Fint vårvær i Sandefjord i dag. Flere skal trenes i bakken i dag. President Ideal, Høvåg Ask, Thai Festival, Ådra Hornline og Thai Cardinal. Trinity skal få et heat som oppkjøring til løpet på Torsdag. Resten får rolig trening.

Tips fra Nettavisen for Leangen i kveld, finner du - HER -

Fredag 21.03

Tin Balder og Torpa J gikk en 2000m sammen i formiddag. Vi kjørte jevnt 33 tempo med begge to. Tin Balder starter neste fredag på Jarlsberg.Der har vi og meldt noen av de andre. Og melding til Klosterskogen i dag.

Ellers trening som vanlig på de andre i løpet av dagen. Kristine drar til Momarken i morgen. På Søndag tar jeg turen til Bergen. Martine har stallen i helgen. Og Linda var i dag på signerings møte for huskjøp ! Det er ikke lange veien fra Granum hun og Jørgen har kjøpt hus.

Torsdag 20.03

Det ble litt feil for Scarlet Magic i går, kjørte oppi og galopperte. Stenrig gikk et veldig flott løp til annen.

Trening over hele fjøla i dag. Thai Festival skal få en test i dag, før vi skal en tur til O.E. Sem med Adamo. I kveld skal til starte på Klosterskogen med Trinity D. Voje Per blir strøket, da han sliter med halsen.

Tips fra Nettavisen for kveldens løp, finner du - HER -

Onsdag 19.03

Det gikk veldig godt på Forus i går. To solide vinnere, godt forberedt av sine respektive trenere. Var over i Rogaland og tok fly hjem i formiddag.

Vi har trent på som vanlig i dag med de fleste. Ikke noen som har gått fort eller lignende i dag. Vi drar innover til Bjerke i ettermiddag. Linda, Kristine og meg. Vi skal alle kjøre løp i kveld, men det er kun Lindag som skal kjøre stallhest. Hun seler ut Scarlet Magic i kveld.

Tips fra Nettavisen for kveldens løp, finner du - HER -

Tirsdag 18.03

Vi har i dag trent på som vanlig. Litt kose turer, noe arbeid og noe mer alvorlig testing. Rennesund har vært på besøk og sjekket over noen av hestene.

Flere og flere nærmer seg start, så vi går spennende tider i møte.

I kveld er det Forus som gjelder. Drar bortover tidlig i ettermiddag. Tips fra Nettavisen finner du - HER -

Mandag 17.03

Det ble rett fra flyplassen til Sørlandet i går. En seier og to annen var en fin start etter ferien. I dag er vi tilbake til det vante. Full trening. Skal til legen en tur, da er det godt at Per Vetle er og hjelper til. Kristine skal til Drammen i dag. Før den tid er det servering av påskeegg og digg til Kristine for seieren hennes med Hilmi.

Drammen tips serveret av Nettavisen, finner du - HER -

Fredag 14.03

To dager igjen av ferien. 20 grader og fint vær. Lenge siden jeg har hatt 14 dager, men kjenner at det gjør godt og at 2 uker er ferie !

Har vært melding til Klosterskogen i dag. Linda har trent i bakken med Torpa J og Quality Actress. Madelen har ridd Tami Mosebo, Per Vetle har kjørt arbeid med Hlvåg Ask, samt kosetur med Lonely Laday. Martine har trent Thai Festival og Preston. Kristine har kjørt heat med Tin Balderog dratt til Biri for løpene der i kveld. Linda og Per Vetle har stallen i helgen.

Guide til kroner og øre på Biri i kveld, serverer Nettavisen - HER -

Tirsdag 11.03

Sol og vindstille igjen i dag på Tenerife. Fikk sett løp fra Klosterskogen i går. Voje Per så ut til å ha los på en trippel plassering da galoppen kom ut av siste sving. Trinity D gikk flott og tok en fin annenplass.

Tin Balder, Last Hooray, Thai Festival og Keegan har trent i bakken. Topa J og Høvåg Ask har gått arbeid, mens Hilmi har fått seg kosetur.

Rennesund kommer på besøk og Kristine skal avgårde til Drammen på lunsjløpene der.

Nettavisen sine vurderinger til Drammen sin lunsj, finner du - HER -

Nettavisen sine vurderinger til kveldens løp på Momarken, finner du - HER -

Mandag 10.03

Vindfullt på sydligere breddegrader i dag. Har vært meldinger til Leangen, Sørlandet og Drammen.

Fullt kjør på Granum. Kristine har trent fem og Linda fire. Per Vetle Kals er utplassert hos oss denne uken, og han har kjørt tre. I kveld starter Voje Per og Trinity D på Klosterskogen. Yankee va Bene blir støket, da han har slitt litt med noen muskler.

Fredag 07.03

Fin form første skikkelige dagen av ferien. Har vært mye ute. Badet og kost meg, fått spist godt, så formkurven peker rett vei.

Hjemme har Kristine trent i bakken med Høvåg Ask og Last Hooray, samt arbeid med Nordby Balder. Linda og Jørgen har trent bakke med Cardinal, Ådra, Quality Actress og Torpa J. Kjørte og heat med Tourbillion (Linda) og Trinity D(Hans Petter Tholfsen)

Madelen har vært å ridd Scarlet Magic og Lonely Laday. Noen av eierne til Tin Balder har vært på besøk. Kristine drar til Bjerke ved 3 tiden for å kjøre i kveld.

Martine er sjef på stallen i helgen. Linda drar hjem til Jæren en tur og Kristine skal til Bjerke i morgen og for å kjøre bla Priority Photo.

Torsdag 06.03

Blodprøver og Ultralyd var OK, så jeg blir utskrevet i ettermiddag.

Det ble galopp uten forvarsel og uten god grunn på Scarlet Magic i går. Der er ikke funnet noe feil på han, så vi prøver igjen. I dag har vi trent Orient Kronos i bakken, Torpa J har gått arbeid. Loneley Laday har strittet en tur med Jørgen i vogna. Kristine har kjørt flere i arbeidsvogn, så har hun og Ove kjørt heat med Tin Balder og Voje Per. Martine trente Thai Festival og Keegan L i bakken.

Onsdag 05.03

På sydligere strøk begynner formen å komme seg. Forhåpentligvis er det ikke intravenøse spanske mixturer som gjør at en føler seg bedre. Går blodprøver og ultralyd fint i morgen vil jeg nok bli utskrevet.

Kjekt å registrere at Kristine tok sin seier nr 200 i går. Det stopper garantert ikke her, og vi er både stolte og glade for å ha henne med på laget.

På hjemmefronten har Linda trent i bakken med Quality Acress og Tami Mosebo. Jørgen har gått tur med Lonely Laday. Kristine har skrittet med Phillip Lyn og kjørt intervaller med Priority Photo. Gjengen er nå på vei til Bjerke der vi har Scarlet Magic til start fra stallen.

Nettavisen sine vurderinger til Bjerke, finner du - HER -

Tirsdag 04.03

Ble operert for gallestein i går ettermiddag/kveld. Dette gikk bra, forventer å måtte være på sykehus til Torsdag.

Hjemme har der vært trening både i fire hjulsvogn og intervaller i bakken. Rennesund har vært på besøk og Hedda skal se til 8 hester.

Tips til Forus i kveld fra Nettavisen, finner du - HER -

Mandag 03.03

Galopp på Ådra, fast med Priority på Lørdag. Sier til Hilmi og en Preston som stumnet litt ut, oppsummerer helgen for oss. Veldig kjekt med seier for Hilmi. Vi tar med oss den videre.

Ferien startet godt, men det varte ikke lenge. Fikk ryggsmerter ellerede på Torp. De ble verre og verre ila flyturen. Det ente opp med ambulanse på sykehus ved ankomst Tenerife. Føler meg bedre nå, men får besøk av doktor ila formiddagen. Så får vi høre hva de har funnet ut.
br> Hjemme trener Linda, Kristine og Jørgen på som vanlig. Voje Per, Tin Balder, Høvåg Ask , samt H.G. Jerv har gått i 4 hjuls vogna. Bakke trening for Thai Cardinal, Torbillion, Torpa J, Orient Kronos, Trinity, Quality Actress og Tami Mosebo.

Rett etter lunsj drar Jørgen til Ole Einar Sem med Nordby Balder og Preston for sjekk av de.

Leangen tips fra Nettavisen, finner du - HER -

Fredag 28.02

Fornøyd med gårsdagen både på Bjerke og i Bergen.

Yankee va Bene presterte vel egentlig til seier i går, men ble slått av en for dagen bedre hest. Blir sepennede å følge han videre. En seier med Kommnes Brazze samt noen trippel plasseringer i Bergen var OK.

I dag er der opp hold, vinstille, 4-5 grader og gode bane og trenings forhold. Thai Cardinal, Orient Kronos, Quality Actress og Torpa J skal alle trene i bakken i dag. Et heat for the kalde med Voje Per, Tin Balder og Norby Balder skal avvikles. Voje Per er med for å gå i rygg, lære og bygge psyke. Nordby Balder skal testes inn mot løp. Tin Balder får sitt første hurtig arbeid etter skaden.
Last Hooray, Thai Festival og Keegan skal så ut for å testes over en 2000m. endel andre skal bare ha rolig trening i dag.

Tips til Biri i kveld fra Nettavisen, finner du - HER -

I morgen er det Drammen for Ådra og Priority. På Søndag drar Linda og Kristine til Sørlandet med Hilmi og Preston. Selv drar jeg til Tenerife !

Torsdag 27.02

Veldige flotte resultater på Bjerke i går. Tre oppsitt, to seire og en fjerde.

Phillip Lyn var tilbake etter to måneder og gjorde et meget sterkt løp til seier. Mulig vi vurderer Kongepokaleni den videre matching. H.G. Jerv skuffet litt på startsiden med ikke å helt finne beina sine. Gjorde delvis opp for dette i andre enden med en sterk avsluttning. Blir noen uker med skritting i firehuls vogn på han. Lightman O kom veldig godt forberedt til sin første start. Leverte en meget sterk prestasjon og blir spennende fremover.

På vei til lunsj kjøring på Bjerke der vi har med Yankee va Bene. Spent på hvor den står. Sitter på med Espen Edvartsen til Gardermoen etterpå for å ta fly til Bergen og kjøringen der i kveld. Retur til Torsp 22:15.

Vurdering av oppsittene i kveld, finner du - HER -

Tips til Bergen fra Nettavisen, finner du - HER -

Lunchtips fra Nettavisen, finner du - HER -

Onsdag 26.02

Fine trenings forhold i dag. Keegan og Orient Kronos har gått bakke intervaller. Priority Photo skal gå en 2000 på 1,30. Festival og acress skal og friskes opp litt.

Drar til Bjerke i ettermiddag sammen med Kristine. Phillip Lyn og H.G. Jerv skal til start. Lonely Laday blir dtøket grunnet en tykk fot som må leges.

Vurdering av oppsittene i kveld, finner du - HER -

Bjerketips fra Nettavisen, finner du - HER -

Tirsdag 25.02

Vi har testet Tami Mosebo og Trinity D med løpsutstyr på banen her hjemme i dag. Litt annen balanse og utstyr enn hva de har gått med tidligere. Kjørte to 1600m, en på 1,40 og en på 1,25. Positivt for begge.

Det blir trening videre utover dagen for Linda og Kristine. Selve drar jeg fra Torp 10:15 til Forus. Skal kjøre fort med 3-4 for Kåre før løpene. Skal innom regnskap, frisør, middag hjemme hos mor osv osv før fly hjem i kveld 20:30.

Tips til Lunsjløpene fra Nettavisen, finner du - HER -

Tips til Momarken i kveld, finner du - HER -

Mandag 24.02

På fredag var Ådra bra, Tami skuffet og Preston oppløftene. Lørdagen på Sørlandet ble bra. Hyggelig og flott seier til Nes Odin. Rapido va Bene var og bra, mens Kap Victoria skuffet fra tet.

Kjørefri i går gjør sitt til at vi starter uken med bra ladede batterier. Linda var tidlig ute med Jodden i arbeidsvogn, med Trinity på slep.
Nordby Balder, Voje Per og Høvåg Ask går sammen. Priority trenes i bakken, skal og få gå i rygg på Phillip Lyn i hans 4x500m intervaller.

Melding til Drammen (lørdag) og Sørlandet(søndag) er og unnagjort i morgentimene.

Tips til Leangen fra Nettavisen, finner du - HER -

Fredag 21.02

Det ble vel ingen minnerik dag i Bergen i går, men jeg rakk flyet hjem, så det gikk på plusskontoen.

Der kom litt slaps og snø under væromslaget, så der er litt bløtt. Vaktmesteren her er ute med traktoren og lager gode treningsforhold ut fra forholdene.

Vi er 4 stk som kjører i dag, samt at to seler av og på inne i stallen. Så totalt seks stykker er i sving. Priority og Hilmi har trent i bakken. Torpa J, Festival og Actress er på vei dit. H.G. Jerv og Voje Per går i arbeidsvogn. Phillip Lyn skal få en 2000m på banen, Last Hooray, Trinity, Keegan og Høvåg Ask skal få intervaller på banen. Til sist skal vi teste Lonely Laday og Yankee va Bene på banen med løpsutstyr.

I kveld drar vi til Jarlsberg. Preston skal gå monte prøveløp. Ådra og Tami skal ut i ordinære løp. Kai Johansen blir med på overnatting etterpå, så sitter han på til Sørlandet i morgen. Kjell Bjarne blir med sørover da han skal hjem til eierne. Med tilbake skal vi ha Orient Kronos. Torsdag 20.02

Scarlet Magic stod for en god prestasjon i går. Han var faktisk bedre enn jeg trodde på forhånd. Men minst like god som jeg hadde håpet på !

Noe dårligere treningsforhold i dag med snø, 3 minus og hardt. Blir en rolig dag på trenings fronten i dag. Allerede i morgen er der meldt plussgrader, så da blir det full fres.

Fly til Bergen i ettermiddag for kjøring der i kveld. Planen er retur med 22:15 flyet i kveld.

Tips til Bergen fra Nettavisen, finner du - HER -

Onsdag 19.02

Godt fornøyd på Forus i går. For at det skulle vært helt topp måtte Neslands Loke og hatt en topp dag. Han gjorde en fin innsats til en bra tid, uten å være helt på topp.

I dag har vi vært å trent i bakken med Priority, Keegan, Festival og Actress. En del andre får vanlig trening.

Vi drar innover til Bjerke i ettermiddag, Med oss er Scarlet Magic, som vi er spente på hvor står. Har ikke vært testet særlig skarpt før denne starten.

Nettavisens Bjerke tips, finner du - HER -

Mandag 17.02

Tirsdag 19.02

Kjell Bjarne understreket vel i går at dødens posisjon ikke er blandt hans favoritter. Ellers hyggelig med to flotte oppsitt seiere på Drammen, for meg og Kristine.

Formiddagen går med til noen runder med trening i bakken. Først ut var Jodden, Voje Per og H.G. Jerv. Dernest Lonly Laday, Last Hooray og Trinity D. Ådra får seg en tur alene etterpå.

Utover dagen kommer både Rennesund og Hedda på besøk for å se til sine respektive.

Flyet vestover går 15:15, blir over og returnerer i morgen.

Vurdering av kveldes oppsitt, finner du - HER -

Nettavisens tips, finner du - HER -

Mandag 17.02

Veldig god helg, vi har lagt bak oss. Fine prestasjoner på Leangen på Lørdag. Fri i går med besøk,tur i Sandefjord og god mat.

Rimelig bart etterhvert her, men litt frost gjorde sitt til hardt underlag fra morgenen av i dag. Torpa J fikk seg en tur i arbeidsvogna med Trinity på slep. Vaktmesteren reiv godt opp de innerste sporene på banen, slik vi fikk løs fin sand å kjøre i. Hilmi og Priority gikk tre 1500m på 1,40. Deretter kjørte vi fem stykker sammen der, Martine og Ove og var med å kjørte. Intervallene var på 700meter og de fem første gikk i 1,50 fart, de to siste i 1,35 fart. Følgende hester gikk:

Keegan L - 3 intervaller
Høvåg Ask - 4 intervaller
Nordby Balder - 5 intervaller
Phillip Lyn - 6 intervaller
Yankee va Bene - 7 intervaller

Linda, Kristine og Martine var i tillegg ute med henholdsvis Quality Actressm Tin Balder og Thai Festival. De fikk alle 2 intervaller i løs sand. Sissel Brunes og Kim R Gramstad kom med fly i dag for å følge Kjell Bjarne på Drammen i kveld. Kim var med å kjørte tre intervaller med Thai Cardinal, mens jeg kjørte Tami Mosebo.

Ny på stallen på fredag er Voje Per, som gikk 38/1600m ved ankomst.

Nettavisens tips til Drammen i kveld, finner du - HER -

Fredag 14.02

Nådde akkurat flyet hjem i går etter kjøringen i Bergen. Takket være sent innkommet fly med passasjerer til Torp. To annen plasser til meg og en seier til Kristine, som igjen tok spiss i monte championatet på landsbasis.

I dag skal vi trene Tin Balder og Høvåg Ask i bakken. Samme sted skal og Quality Actress og Thai Festival få svette litt. Priority skal få en lett joggetur. Phillip Lyn og H.G. Jerv skal gå intervaller i sammen. Varde Eld, som kom inn i går skal jeg og prøve en tur.

Martine og Kristine drar til Biri kl 13:00

Nettavisens tips til Biri, finner du - HER - Torsdag 13.02

Preston var positiv på Bjerke i går. Som varslet ble det et løp for å bygge opp formen. Synes han gikk veldig fint til slutt. Monte prøveløp neste for han.

Vi har trent fra morgenen av i dag. Tami Mosebo, Yankee va Bene og Scarlet Magic gikk en 2000m på 1,26 sammen. Har kjørt 6x600m intervaller på 1,45 med Nordby Balder. Linda og Kristine fortsetter treningen utover dagen.

Er på vei til Bjerke og lunsj kjøring der, sammen med Ove.
Vurderinger til lunsjen - HER -

Nettavisens tips til Bjerke lunsjen, finner du - HER -

Ove drar hjem etter løpene, henter en ny stall hest i form av Varde Eld på veien. Jeg sitter på med Kai til Gardermoen der ferden går videre til Bergen og V65. Kristine flyr inn fra Torp. og vi drar sammen hjem derfra 22:15.

Vurderinger til Bergen - HER -

Nettavisens jackpot tips til Bergen, finner du - HER - Onsdag 12.02

Det ble to seiere i går. En på Jarlsberg og en på Forus. Ellers grei uttelling med to tredjeplasser på oppsittene. Hilmi stuffet med galopp uten noen god grunn for å galoppere.

Fly tilbake til østlandet i dag tidlig. Det blir kjøring på Granum frem til avreise Bjerke halv fire. Da drar jeg, Martine og Preston innover.
Jørgen dro til Ole Einar Sem med Thess Prinsen i formiddag. Han skal få en nærmere sjekk av frem knærne sine der.

Nettavisens tips til Bjerke i kveld, finner du - HER -

Tirsdag 11.02

Tinværet fortsetter og treningsløypene er løsere i dag. Men fullt brukbare. Jodden har vært ute å trent i bakken allerede.

Vi drar til Jarlsberg for lunsj trav, Linda, Ove og jeg. Vurderinger til lunsjen - HER -

Nettavisens tips finner du - HER -

Rett etter siste oppsitt er i mål går turen rett til Torp og fly til Forus for kjøring der i kveld.

Vurderinger til Forus - HER -

Nettavisens tips finner du - HER -

Tar fly tilbake til Granum i morgen tidlig.

Mandag 10.02

Heldigvis fikk vi hentet med oss hjem Priority etter Biri løpene på lørdag. Alt ser ut til å gå rette veien, så vi håper og tror at opptreningen kan begynne nokså snart.

Ådra var positiv på Biri, og satt pigg i mål.

15 hester står på treningslisten i dag. to har vært ute i arbeidsvogn. Jeg har kjørt 6 intervaller med Phillip Lyn på banen. Deretter skal vi ut med 12 stk, 3x3 i bakken.

I kveld er det Drammen for meg og Kristine. Nettavisen sie tips til Bergen, finner du - HER -

Fredag 07.02

Fin dag i går med seier både på Bjerke og i Bergen.

Kvelden og natten ble nok ikke helt slik vi hadde forestillt oss......Priority Photo ble dårlig i går kveld og veterinær ble tilkallt. Kolikk ble konstantert nokså snart, så Kristine endte opp med å dra til verterinær høyskolen ved 11 tiden. Siste melding ved 4 tiden i morges var at tilstanden var bedret. Så vi krysser fingre og tær på at det fortsetter å gå bra. Naturlig nok blir det ikke noen start på Biri i morgen.

I dag kommer Annica på besøk som vanlig. Trening både i arbeidsvogn og bakken i dag og. I kveld er det Jarlsberg for meg og Kristine. I morgen er det Biri, der og Linda skal kjøre Ådra fra stallen. Martine har stallen i helgen.

Nettavisen sie tips til Bergen, finner du - HER -

Torsdag 06.02

Må berømme treningsforholdene vi får presentert her på Granum. Slett og fint, løst, men samtidig fast og fint. Rett og slett veldig bra !

Nordby Balder og Last hooray har gått to 1600m i sammen i dag. 1,45 begge gangene. Tami Mosebo gikk 1,25/2000m på en veldig fin måte. Tin Balder fikk sitt første lette jobb i bakken i dag.

Loneny Laday kom i går kveld. en flott hest som blir spennede å begynne å jobbe med.

Drar til Bjerke for lunsj kjøring, før turen går videre til Bergen og kjøring der i kveld. Fly hjem til Torp etter løpene. Regner med å være hjemme i halv tolv tiden. Vurdering av oppsittene til Bergen, finner du - HER -

Nettavisen sie tips til Bergen, finner du - HER -

Onsdag 05.02

Etter et par dager med tinvær, har det frosset på litt igjen og kommet litt mer snø. Men med rett bruk av god redskap er treningsforholdene forstatt meget bra.

Der har vært melding til Bjerke neste Onsdag. Kristine skal innover dit i dag med to oppsitt. Selv er jeg hjemme i kveld.

Jørgen tok ut tidlig for å hente en ny hest, Loney Laday i Sverige. Har nok en 10-12 timers rundtur foran seg, før han er hjemme igjen.

Partys On be sjekket hos Ole Einar Sem og det ble besluttet å operere den i en framfor. Den går i dag til rekovalens hos Stall Pandora.

Siden mange ble trent i går er det litt mindre på listen i dag. Gledelig fra gårsdagen var at både Quality Actress og Thai Festival gikk sin føeste økt i bakken etter rolig trening hele januar. I dag skal bla Phillip Lyn få teste seg litt i bakken, samtidig som vi kjører arbeid med noen andre.

Tips fra Nettavisen til Bjerke, finner du - HER -

Tirsdag 04.02

Beklager sen oppdatering idag.

Vi har trent endel hester i bakken, jeg og Linda i løpet av dagen. Kristine har kjørt flere i arbeidsvogna. Hun og Martine drar til Momarken i kveld. Matine har med I'll be Gone og Kristine skal ri Ønas Grym.

Hedda kommer og ser til sine og Rennesund har noen halser å sjekke.

Mandag 03.02

På fredag var der årsmøte i Jæren travklubb. Fikk årets hederspris, noe jeg satte stor pris på.

Lørdag var det V75 på hjemmebane. H.G. Jerv varmet dårlig og presterte og dårligere enn han har vist hjemme i trening. Men, han fikk en fin tredjeplass. Tar en blodprøve av han i dag. Kjell Bjarne b kom helt feil på det og gav seg tidlig. Det blir blodprøve på han og i dag. Ellers veldig fine innsatser av Vassbø Fakse og LiLi Fly. Kap Viktoria fikk og vist at formen er på plass.
Med på transporten hjem ble og Partys On og Yankee Va Bene

Søndag ble det en tur i gamlestallen på Høyland og gjengen der. Sørlandet ble avlyst så da gikk turen etterhvert direkte tilbake til Granum. Det ble klart i løpet av dagen at jeg var Kristine skyldig en kake i tapt veddemål. Så med god hjelp og ved andre forsøk ble det kake til alle sammen.

I dag er Jørgen avsted til Ole Einar Sem med Partys On for sjekk. Han tar med seg blodprøver av lørdagens deltakere, samt Priority Photo som skal ut på Biri til helgen.
Med litt mildvær og tining så blir det vanlig trening på de fleste i dag.

Tips fra Nettavisen til Leangen i kveld, finner du - HER -

Fredag 31.01

Hilmi tok en OK femteplass i går på Jarlsberg. Litt vel hissig før løpet og tidlig i løpet, men som sagt OK til slutt.

Vi har trent litt fra morgenen, har bla trent i bakken med Ådra. Er nå i bilen på vei 'hjemover' sammen med resten av familien. Skal på Jæren Travklubbs årsmøte i kveld, Rikstoto på Forus i morgen, Sørlandet på søndag. Linda drar med hestene på Syvertsen sin hestetransport.

Ove og Kristine drar til Forus i morgen tidlig. De trener i dag, sammen med Martine og Jørgen. Annica Thoresen kommer også på besøk i dag.

I helgen blir det Kristine Bø og Jørgen som holder fortet, inntil vi er hjemme igjen etter løpene på Sørlandet.

Tips fra Nettavisen til Biri i kveld, finner du - HER -

Torsdag 30.01

Der har kommet enda 10cm snø i løpet av natten. Traktor og snøfreser går nesten i ett for tiden. Treningsforholdene er rett og slett glimrende. Nesten alle har vært ute på ski og kost seg. Kristine har ennå ikke våget seg utpå. Vi håper å få gjort noe med det ila helgen.....

Vi har vært i bakken å trent med Last Hooray, Nordby Balder, Tami Mosebo og Scarlet Magic, så langt. Flere står for tur. Linda og Kristine blir hjemme og trenger mens jeg og Jørgen tar til Bjerke på lunsjtrav med Phone. Siste løpet han gjør for Jørgen og Robin.

I kveld er det Jarlsberg der Hilmi skal starte. Han gikk et fint løp sist, så det skal bli spennende å se hvordan han utvikler seg fremover. Står litt vanskelig til i kveld.

Lunsj tips fra Nettavisen finner du - HER -

Onsdag 29.01

Linda og Kristine har trent på fra morgenen av og fortsetter utover dagen. Jeg og Silje har tatt noen private ærender i form av jordmor besøk og handling.

Jeg blir meg den og trener etterhvert. Kristine drar til Bjerke i kveld for å kjøre.

Nettavisen sine tips til Bjerke finner du - HER -

Tirsdag 28.01

Masse snø her borte nå. Ypperlige treningsforhold.

Vi har vært ute med mange allerede. Og flere blir det frem til lunsj. Rennesund komme for å lyse halsene til Ådra, Keegan, Thess Prinsen og Scarlet Magic. Tannpleie så iste halvdel av gjengen står og på programmet.

Drar selv til lunsjløpene på Drammen i dag, der Nettavisen har gjordt sine vurderinger - HER -

Mandag 27.01

Fredag var Kjell Bjarne ute på Jarlsberg. Var godt fornøyd med prestasjonen hans, men burde nok valgt en innvendig reise i siste sving. Meldes til Forus neste helg.

Kristine fortsetter storformen i monte og tok nok en sier under sal, samme kveld.

Priority Photo var jeg og fornøyd med innsatsen til på lørdag. Det ble drøye siste 600m i høyt tempo. Satser på Biri om 2 uker med han.

Vi er godt i gang med trening. Kristine Bø er med å hjelper i dag. De felste skal enten joggges eller i arbeidsvogn. Et par er med på slep. Melding til V75 på Forus er og gjordt. Regner med at H.G. Jerv og Kjell Bjarne starter der.

Thai Gucci reiser til Jan Dahlgaard i Danmark i dag. Samtidig kommer Scarlet Magic inn.

Kveldens vurderinger for Leangen har Nettavisen gjordt - HER -

Fredag 24.01

Vi har kjørt fra de tidlige morgentimer. Har vært ute med Phillip Lyn. Last Hooray og Nordby Balder har trent i bakken. Er på vei til Ole Einar Sem med Trinity D, som skal ha en skikkelig gjennomgang på han. Linda skal ut med Quality Actress og Thai Festival. Kristine skal ut med Ask og Tin Balder i arbeidsvogna, med Adamo og Keegan på slep.

Annica Thoresen kommer på besøk for å se til endel kammerater.

I kveld er det Kjell Bjarne på Jarlsberg. I morgen er det Priority Photo på Bjerke.

Torsdag 23.01

Kristine tok en flott monte seier på Bjerke i går og befestet grepet i toppen av monte statistikken.

I dag skal Tami, Trinity og Phone trenes i bakken. Actress og Festival skal jogge, mens Ask'en og Adamo går i arbeidsvogn.

Rennesund skal ha full tannsjekk, justering, pussing i dag. Selv drar jeg til Bjerke for å kjøre i lunsjomgangen.

Vurderinger til Bjerke finnes - HER -

I kveld er det Bergen som kjører og tips er - HER -

Onsdag 22.01

God kjøring på Forus i går. 3 første og 3 annen påp 7 oppsitt var veldig flott. Fly tilbake til Østlandet kl 10 i dag.

Linda og Kristine er godt i gang med dagens treningsrunder. Litt meldinger er der og til neste uke. Ingen kjøring i kveld, lunsjkjøring på Bjerke i morgen blir neste stopp.

Nettavisen vurderer Bjerkeløpene - HER -

Tirsdag 21.01

Foruten full trening så kommer både Hedda og Rennesund på besøk i dag. Hedda skal se til noen kammerater. Rennesund skal lyse litt halser samt raspe litt tenner.

Last Hooray og Nordby Balder trener i bakken. Kjell Bjarne for en rolig tur på banen her på Granum. Thai Gucci gikk 32 i første jobb etter krysslammelsen. Tin Balder og Høvåg Ask skal i arbeidsvogna.

Tar fly til Forus kl 15:00, med retur i morgen tidlig. Vurdering av oppsittene for kvelden finner du - HER -

Nettavisen sine tips er - HER -

Mandag 20.01

Det ble en middels helg. Hadde vel forventet at H.G. Jerv skulle vinne, men det var ikke dagen for det. Har ikke noe videre god forklaring på det. Phone viste noe fremgang og hang med til fjerde. Raisa var positiv og tok en flott seier. Sizzling gjorde et godt løp og hadde nok godt av det etter pause.

Der har vært melding til Bjerke og V75 i dag. Full trening på Granum. Har vært på Jarlsberg med Tami og Trinity. Kjøre en 1600m på 30 og en på 25 med de begge.

Leangen frister med kjøring i kveld. Nettavisen frister med tips - HER -

Fredag 17.01

Det gikk greit å nå flyet hjem fra Bergen i går. Fryktet en stund at omstarter eller ligende kunne forsinke oss.

Der har kommet godt med snø og treningsforholdene er virkelig gode. Litt mer arbeid for Ove med skoingen. Både snøsåler og lengre brodder må på.

Høvåg Ask og Philip Lyn har gått i arbeidsvogn, med henholdsvis Adamo og Keegan på slep.

Priority Photo skal trenes i bakken. Last Hooray og Nordby Balder skal få rolige heat.

Tami og Trinity var meningen skulle til Jarlsberg i dag, men vi får avvente å se hvordan banen evt er. Alternativt tar vi det på Mandag.

Tin Balder, Thai Gucci, Thai Festival, samt Quality Actress skal alle på joggetur.

Vi skal ikke til Biri i kveld, men Nettavisen byr som vanlig på tips, som du finner - HER -

Helgen byr på V75 på Jarlsberg, samt kjøring på Sørlandet. Vi har med Ådra fra stallen på Lørdag. Mens vi tar med H.G. Jerv og Phone til Sørlandet på Søndag.

Torsdag 16.01

Må si oss godt fornøyd med Preston og Hilmi i går. De gjorde begge fine prestasjoner, som var bedre enn sist. De er på rett vei, positivt.

I dag har der vært melding til Jarlsberg neste fredag. Vi har vært ute å kjørt alle tre.

Ådra, H.G. Jerv, Phone og Kjell Bjarne har trent i bakken.

Thai Festival, Tami Mosebo, Quality Actress og Tin Balder har jogget.

Adamo og Nordby Balder har gått for arbeidsvogn.

Ove har skodd, Linda skal ut med Torpa J senere. Tar fly til Bergen sammen med Kristine der vi har retur 19:55 til Torp.

Nettavisen byr på tips til Bergen - HER -

Onsdag 15.01

Lunsj-omgangen på Forus i går gikk greit. Annen og tredje med de to jeg hadde vinnersjangs med. Ble dødens på begge.

Kristine reiste derimot ikke seiersløs hjem fra Momarken. Flott seier i monte sendte henne til topps på landsstatistikken......

Full trening i dag og. Skal bla gi Priority Photo en 3000m. Regner med å begynne klargjøring for Bjerke rundt lunsjtider. Avgang er beregnet til 14:30. Da lesser vi på Preston og Hilmi Star V. Håper begge kan gjøre gode prestasjoner i kveld, et hakk eller to opp fra det de gjorde sist.

Nettavisen byr på ekspert råd for kvelden - HER -

Tirsdag 14.01

Lett snøfall på en 10 cm i løpet av natten over Sandefjord. Rennesund har vært innom å sjekket litt hester, samt lyst noen halser.

Kristine og Linda er godt i gang med dagens kjøring. Kristine skal til Momarken kjøringen i kveld.

Selv er jeg på vei til Forus og lunsjtrav. Fly fra Torp 10:15. Skal innom regnskapsfører og ordne diverse på Bryne før turen går hjem igjen 20:30.

Lunsjvurderinger fra Nettavisen finner du - HER -

Mandag 13.01

Forventningene til Lørdagens V75 kjøring i Bergen var vel sånn midt på treet. Når det endte med to seiere og en annen gikk det fra middels til topp, i løpet av noen ettermiddags timer. Utrolig kjekt.

Søndag hadde alle fri. Så Emma sin julegave fra Linda og Jørgen på Lekeland ble tatt i bruk. Kun ett forfall, Jørgen. Han hadde vel en av sine mindre gode Søndager i karrieren så langt....
Resten av oss koste oss i mange timer med det lekelandet hadde å by på. Fin avslapping og adspredelse for alle.

I dag er det full gang igjen. 10 minusgrader, som ikke kjennes slik som 10 minus i Rogaland. Vi har fått revet banen godt, så kjøreforholdene er meget bra. Tre og tre står på programmet. Jeg, Linda og Kristine kjører. Det blir totalt fem runder med tre hver gang før vi er ferdige. I tillegg skor Ove og Jørgen skal en tur til Skien, så alle er i sving.

Ellers har det vært melding til Jarlsberg Lørdag og Sørlandet Søndag. Ådra Hornline og H.G. Jerv er meldt de respektive stedene.

Nettavisen sine tips for favorittbanen deres, Leangen, finner du - HER -

Fredag 10.01

Kjell Bjarne gikk et nytt fint løp på Bjerke i går, uten å være helt på topp. Han har hatt litt tette løp i det siste, så vi får vente litt til neste start.

Det frøs på litt i natt, så banen og løypene har blitt revet opp i formiddag. Så treningen går som vanlig. Ådra har blitt trent i bakken allerede. Så vi fortsetter utover dagen.

I kveld er det Jarlsberg. Der har vi Thess Prinsen til start fra stallen. Mine vurderinger for kvelden finner du - HER -

Nettavisen sine tips for kvelden er - HER -

I morgen er det V75 i Bergen. Tar fly fra Gardermoen 10:30 og returnerer dertil samme kveld. Ingen stallhester ute, men fine og spennende oppsitt.

Torsdag 09.01

Hilmi fikk seg en tredje premie på Bjerke i går. Han var stiv 800 igjen, og har vært stiv i dag og. Så vi må sjekke han litt inn mot evt ny Bjerke start neste uke.

I dag ting snudd litt opp ned på Granum. Kristine og Linda drar til Bjerke med Kjell Bjarne. Jeg blir hjemme og trener hestene.

Tami Mosebo og Phone har trent i bakken.

Høvåg Ask er frisktmeldt fra snue og forkjøelse, så han trener lett.

Thai Gucci og Thai Festival skritter denne uken.

Priority Photo har fått seg en justering i noen ledd inn mot planlagt start på Bjerke 25/1.

Jodden hadde litt slimete hals pluss antydning til infeksjon i kroppen etter finale starten. Han har fått medisiner for det.

Lunsj vurderinger til Bjerke fra Nettavisen finner du - HER -

Nettavisen sine tips til Klosterskogen i kveld, fra finner du - HER -

Onsdag 08.01

Var på plass igjen i Sandefjord 1/2 9 i dag etter flytur tilbake fra Stavanger.

Cloud Connected kom tilbake etter vellykket kneoperasjon ho Ole Einar Sem i dag. Vi har hatt Trav24 på hyggelig besøk.

Treningen går som vanlig. Jeg har kjørt to 3000m med Preston i dag. En på 1,40 og en på 1,32. Ved fire tiden settes kursen mot Bjerke sammen med Linda og Hilmi Star V.

Nettavisen sin gjennomgang og vurderings av V65 løpene finner du - HER -

Tirsdag 07.01

Full runde med trening på stallen i dag. Linda og Kristine er i full gang. Selv er jeg på vei til Bjerke. Skal først kjøre fort med noen hester før løpene. Deretter er det lunsj trav med gjesteoppsitt.

Nettavisen sine lunsjtips finner du - HER -

Etter Bjerke går ferden videre til Gardermoen, dernest fly ´hjem´for kjøring på Forus i kveld.

Link til vurdering av Forus oppsittene - HER -

Det blir overnatting ´hjemme´og fly tilbake i morgen 07:30.

Vurderinger fra Nettavisen til Forus finner du - HER -

Mandag 06.01

Ådra var OK på Lørdag. Hun mistet bittet litt når hetten skulle dras. Gucci var ikke bra i går. Tatt blodprøve i dag, så får vi håpe den gir oss noen svar.

Linda og Kristine trener på som vanlig i dag. Jeg har tatt turen til Ole Einar Sem med Cloud Connected. Tok og med blodprøver fra Torpa J, Thai Gucci og Hilmi Star V.

Aksel og Synnøve Odland overnattet i Tønsberg etter Momarken løpene i går. De kommer innom stallen en tur på veien hjem i løpet av dagen.

Nettavisen sine tips til Leangen i kveld finner du - HER -

Fredag 03.01

Heldigvis ingenting veldig galt med Thai Cardinal hos Sem i går.

I dag er det trening i skritt og arbeidsvogn for flere. I tillegg har vi kjørt fort med følgende :

Phillip Lyn 1,45 og 1,37 - 1600m
Thess Prinsen i ryggbak under sal.

Tami Mosebo 1,35 - 1,26 - 1600m

Priority Photo har gått i bakken.

I morgen har vi Ådra Hornline til start på Klosterskogen i V75. Søndag prøver Thai Gucci seg på Momarken.

Kristine skal ri på Bjerke i kveld, på stevnet som er flyttet fra Biri. Nettavisen sine vurderinger finner du - HER -

V75 tips fra Nettavisen finner du - HER -

Torsdag 02.01

Super start på året på Bjerke i går. To første og en annen på tre stallhester er så godt som full pott !

Kjell Bjarne bekreftet at formen er i anmarsj. H.G. Jerv fortsatte der han slapp i fjor. Torpa J burde hatt et hakk til og blir sjekket opp.

Full trening i dag. I tillegg til Linda og Kristine så er Kristine Bø og med og trener i dag. Ove skor og jeg er på vei til Ole Einar Sem med Thai Cardinal. Skal sjekke han litt mer i dybden for magesår osv.

Får besøk av noen hesteeiere i ettermiddag, noe som alltid er koselig.

Årets første lunsj vurderinger fra Nettavisen er - HER -

Nykommer i Nettavisen, Frode Gjesdal's tips for Bergen i kveld, finner du - HER -

Onsdag 01.01

GODT NYTT ÅR !

Nytt år og nye muligheter. La oss håpe at trevet overrasker, tross dystre værprognoser.

Vi var hjemme fra Forus halv elleve i går kveld. Tids nok til middag før rakettene gikk i været.

Med hjem hadde vi Tin Balder, som blir en spennende hest å jobbe med.

Linda og Kristine har kjørt med sine respektive for dagen før de drog til Bjerke med hestene halv to. Jeg tok avgårde sammen med Jørgen, Ove og Svigers ved tre tiden.

Vurderinger av kveldens oppsitt finner du - HER -

Nettavisen byr på årets første tips - HER -

Tirsdag 31.12

Årests siste dag og årets siste kjøredag.

Vi tok avgårde fra Graum 06:30 i dag, Kristine og jeg. Regner med å være på Forus 1/2 12-12.

Vurderinger for ettermiddagens oppsitt finner du - HER -

Årets siste vurderinger fra Nettavisen er - HER -

Takk til ALLE for året som er gått.

Mandag 30.12

Momarken på lørdag ble en veldig fin kjøredag. To seier innenfor V75. Både Neslands Loke og Magiccarpetride var gode vinnere. Art Haaken tok en sterk annenplass i grunncup finalen etter smpsen åpning. Phillip Lyn var positiv første gang ut for oss og fikk en flott tredje premie.

Det har vært litt frost i natt,men nå litt utpå dagen er treningsforholdene fine. Rennesund kommer på besøk for å sjekke bla Cloud Connected som var iskald i Sverige lørdag. Innmelding til 5 kjøringer i dag har vi og fått unnagjort.

Romjuls kroner å hente på Leangen i kveld. Nettavisens vurderinger finner du - HER -

Fredag 27.12

Full gang på stallen i dag. 14-15 stykker blir trent. Alle mann er i sving. Ove skor og Annica Thoresen er innom og ser til seks stykker.

I kveld er det Jarlsberg. Ingen stallhester i så måte, men Jørgen skal inn med Phone, som Kristine skal oppå i monte prøveløp. Skal selv kjøre tre som jeg ikke har vært borti før. Spennede.

I morgen er det Momarken og V75. Drar rett før ti, sammen med Ove og Kristine. Vi har med oss Phillip Lyn som debuterer for oss. Har trent fint, noe han og har gjort tidligere, så vi er litt spent på hva han viser frem i løps sammenheng. Halv syv i morgen tidlig drar Linda og Vidar Syvertsen med Cloud Connected til Axelvalla. Spennende start fra fint spor, med Kenneth Haugstad som makker. Det blir Spyder for første gang på han i morgen.

Søndag blir det litt kjøring da og. Kristine skal trimme H.G. Jerv og jeg skal ut med Ådra Hornline. Loken blir hentet av eierene, da den skal kastreres og gå endel arbeid hjemme etter det, før den kommer tilbake.

Melding og starterklæring til Klosterskogen neste lørdag er og akkurat unnagjort.

Nettavisens vurderinger for Jarlsberg, finner du - HER -

Torsdag 26.12

God Jul !

Etter julefeiring hjemme i Rogaland, var jeg på plass på Granum igjen i går kveld. Vi har kjørt for fullt i dag.

Er på vei til Bjerke sammen med Linda, Martine og Ove. Kjell Bjarne og Preston starter fra stallen i dag. Håper begge viser framgang fra sist start og fungerer greit. Preston bør kunne havne i trippel striden, mens Kjell Bjarne stser på best mulig premie fra kaldt spor.

Nettavisens tips for kvelden, finner du - HER -

Mandag 23.12

På vei hjem til Rogaland for julefeiring. Er tilbake på Granum sent på førstedag, for å være klar til kjøring på Bjerke annen dag.

På lørdag gikk Priority godt til fjerde mot de neste. Han var ikke like bra som forrige løp og har blitt behandlet i et hovledd av Rennesund i dag.

Thai Cardinal ble de taktiske disponeringene helt feil med, dessverre. Han gikk pigg i mål og får pause.

Torpa J mistet en framsko etter ca 500m. Gikk 2-300m til før galoppen kom.

I går var vi på Sørlandet. Hilmi Star V var veldig fin i varming og inn mot løpet. Snublet rett og slett i egne ben da den skvatt eller ble skremt av en som kom fort på utenfra. Virket veldig fin etterpå.

Thai Gucci tennte til noe veldig fra start med all viraken rundt. Slo på en galopp, kom heldigvis fort nedpå igjen. Gjorde alt i alt en god prestasjon på 16,6. Positiv.

Thess Prinsen ble trøtt til slutt og mistet stilen litt. Men fremgang og positivt fra den og.

Linda drog hjem til Høyland etter løpene i går. Så fra morgenen i dag har Kristine, Martine, Jørgen, Ove og undertegnede hatt fullt kjør. Vi har kjørt intervaller med Ådra, Tami, Kjell Bjarne, Cloud og Preston. Kjell Bjarne og Preston skal ut på Bjerke 26/12. Phillip Lyn på Momarken 28/12 og Cloud Connected på Axelvalla 28/12. Det blir de siste startene i år.

Kristine og Martine tar seg av hestene 24 og 25, før alle er tilbake den 26/12.

God Jul til alle fra oss i Team Tengsareid !

Vil de spe på litt i lommeboken, kan det være der er noe lurt å hente fra Nettavisens tips for kvelden, som du finner - HER -

Fredag 20.12

Det ble en OK kveld i Bergen i går. Solør Stegg gikk feilfritt og tok en knepen men god seier. Delphis Jag, var ikke fullt så god som jeg hadde forventet. Hyggelig var det og å slippe å komme hjem midt på natten !

Fullt kjør inn mot julehøytiden på stallen. Har kjørt en 3000m på 1,30 med Preston. Vi har Aniica Thoresen på besøk. Eierne til Cloud Connected kommer innom. Det samme gjør Aksel og Synnøve Odland. Vi har meldt og starterklært til både Forus og Bjerke.

I morgen er det Bjerke med Thai Cardinal, Priority Photo og Torpa J. Spennende oppgaver på alle sammen. Vi gleder oss.
Søndag er det Sørlandet, og nok en gang er der tre stallhester til start. Thess Prinsen, Hilmi Start V og Thai Gucci er representantene da. Alt i alt en spennende helg med veldig fine hester til start.

I kveld er det Biri, og Nettavisen's vurderinger dertil finner du- HER -

Torsdag 19.12

Veslandsvær i Sandefjord i dag. 4-5 grader og vind. Kristine har 5 og Linda 4 på planen i dag. Jørgen og Kristine Bø var med hjem fra Bjerke i går, så de hjelper og til.

Skal ut på litt shopping med Silje før jeg drar til Bergen ve fire tiden. Retur fra Bergen til Torp 22:15

Nettavisen sine vurderinger til Bergen finner du - HER -

Onsdag 18.12

Forsåvidt en rolig dag i dag. Noe kjøring er der. Priority har fått seg ett jobb på banen her på Granum. Ellers er der en del rydding og ordning.

Ting begynner å falle på plass og i system etter flyttingen, sakte men sikkert. Vi har endel starthester, nærmere bestemmt åtte frem til og med andre juledag.

Ingen stallhester i dag på Bjerke, men noen hyggelige oppsitt.

Nettavisen har gjort sine vurderinger - HER -

Tirsdag 17.12

I går var vi på Jarlsberg med Hilmi og Gucci. De gikk to 1600m. en på 30 og en på 23. De er begge starterklærte til Sørlandet på Søndag.

I dag har vi vært inne med Philip Lyn og Trinity D. Phillip gikk 33/2000m på en veldig fin måte. Trinity gikk 33/2000m sammen med Phillip. Deretter en 1600m på 25.

Full gang ellers, på alle fronter. Rennesund og Hedda har vært innom. Trening av hester og mekking av TV, Internett og andre ting som skal på plass i nytt hus. Melding og starterklæring på Bjerke til andre juledag er og unnagjort

I kveld er det Momarken som står på programmet. Nettavisen har gjort sine vurderinger - HER -

Mandag 16.12

FIn kveld på Jarlsberg i går. H.G. Jerv infridde sitt tunge favorittstempel på beste måte. Både Thess Prinsen og Kjell Bjarne var i tillegg positive. Flott seier til Kristine i monte løpet toppet bare av kvelden for vår del.

I dag er første dag med hele gjengen samlet på Granum. Full styrke på morgenstellet, før innmelding til Bjerke og Sørlandet. Har hatt med Ove på litt møbel montering og diverse i det nye huset. Silje og Emma er på plass i løpet av ettermiddagen.

Vi skal inn til Jarlsberg en tur med Thai Gucci og Hilmi Star V. De skal testes litt inn mot mulige starter på Sørlandet Søndag.

Leangen løp i kveld og Nettavisens tips detil finner du - HER -

Søndag 15.12

Nettavisens tips for Jarlsberg løpene i kveld finner du - HER -

Fredag 13.12

Pakking og bæring hele formiddagen i dag !
Hestehengeren er stappfull og det blir bilen og i løpet av morgendagen. Har og vært en tur på Forus å kjørt fort med Vassbø Fakse.

Først er det V75 kjøring på 'hjemmebane' på Lørdag. Ingen stallhester ute men noen hyggelige sjangser er der.

Nettavisens tips finner du - HER -

Søndag morgen drar jeg østover med hestebil og henger, fyllt med flyttelass. Silje og Emma kommer etter med personbilen i løpet av Mandagen. Søndag kveld er det kjøring på den nye hjemmebanen, Jarlsberg. Der har vi tre stallhester med. Kjell Bjarne, H.G. Jerv og Thess Prinsen.

I Sandefjord er der barfrost i dag, så det er trening med arbeidsvogn. Kristine kjører tre, det samme gjør Linda, men med tre på slep i tillegg. Annica Thoresen har vært innom å sett til fem hester.

Torsdag 12.12

Startet dagen med foreldre frokost i barnehagen med Emma. Fly til Bergen og lunsjtrav 09:30. Fly hjem etterpå.

Vuderinger av oppsittene finnes - HER -

Nettavisens lunsjtips finner du - HER -

Vi må si oss veldig fornøyd med gårsdagen på Bjerke. Både Cloud Connected og Priority Photo hentet seg solide annenplasser mot de beste i sin klasse. Imponerende. Loken feilet vekk en mulig trippel plassering på siste langside.

Gode prestasjoner er gode å ha i bagasjen når transporten hjem stoppet i Tønsberg. Så to og fribeinte var ikke hjemme før halv tre i natt. På an igjen i dag, Linda skal trene fem og Kristine tre. I kveld er både Linda og Martine på startstreken i Ungdomsløpet på Skien. Kristine skal og nedover for å ri hurtig med Friskus.

Nettavisens tips til Klosterskogen finner du - HER -

Onsdag 11.12

Fly til Torp 07:30 i dag tidlig.
På plass på Granum en times tid etterpå. Her er der full gang med trening og kjøring. Testet Phillip Lyn over 2000m. Han gikk veldig godt på 1,40. Har frosset på litt i natt så underlaget er litt rugglete. Det tar vi hensyn til. Linda og Kristine trener sine.

Ved halv to tiden drar vi til Bjerke med tre stallhester. Loken, Cloud Connected og Priority Photo.

Vuderinger av kveldends oppsitt finnes - HER -

Nettavisens tips til Bjerke finner du - HER -

Etter løpene sitter jeg på med Kai til Gardermoen og tar siste fly hjem. I morgen er det lunsj trav i Bergen.

Tirsdag 10.12

Det går mye i rydding og pakking denne uken. Der er endel småting som gjenstår på Høyland samt hjemme. Har og litt møter med hesteeiere nå før vi flytter. Drar til Sandefjord i morgen tidlig for senere å kjøre på Bjerke. Bergen Torsdag, Forus Lørdag og Jarlsberg Søndag.

Nettavisens tips til Momarken i kveld finner du - HER -

På Granum har Rennesund vært å bøyd opp fem. Lyst i halsen på tre. Hedda har syv venner hun ser til i dag. Linda kjører med tre og Kristine med fem.

Mandag 09.12

Det ble en lang tur hjem fra sol og sommer til stormfullt vintervær. Var knappt hjemme før turen gikk til Drammen og V75 kjøring på Lørdag. Der tok Neslands Loke en sterk seier i St. Hallvardpokalen. I går hadde vi to stallhester til start på Sørlandet, Preston og Torpa J. Begge løste oppgavene sine på beste måte og stakk nesen først over mål. Alt i alt en veldig god helg vi har lagt bak oss.

Link til TGN artikkel - HER -

Og - HER -

Link til Trav24 - HER -

Tilbake i hverdagen har der vært melding til Forus på Lørdag og Jarlsberg på Søndag. Jeg er selv ennå i Rogaland denne uken. Der er ennå litt å ordne på Høyland og ikke minst hjemme inn mot flytting til helgen. Skal på Forus en tur med Classic Salt i formiddag. Han står ennå på Høyland, og er meldt Jarlsberg på Søndag. Blir rydding og pakking i morgen, før det blir Sandefjord og Bjerke Onsdag. Bergen Torsdag, Forus Lørdag og flytting samt Jarlsberg Søndag.

Ruskete forhold i Sandefjord i dag. Endog er der 12 hester som skal gjennom sin daglige treningsdose.

Fredag 06.12

Sjekket ut av hotellet men pga værforholdene hjemme er flyet noe forsinket. Så det blir lunch og leking før avreise. Regner med å være hjemme igjen fra 25 grader rundt midnatt en gang.

I morgen er det avgårde til Gardermoen 09:00. Sitter på med Kai til Drammen. Skal kjøre Kap Viktoria, Neslands Loke og Sizzling. Hjem igjen rundt ni tiden igjen fra Gardermoen. På Søndag er det Sørlandet med person bil. Linda og Martine kommer fra Sandefjord med henholdsvis Torpa J og Preston.

På Granum i dag har Linda kjørt med fem og Kristine med syv. Der har vært friske tak, men det har gått godt. Annica Thoresen har vært innom og sett til sine firbente venner.

Torsdag 05.12

Kristine kunne ikke vær dårligere enn Linda og Martine. Og vant med første hesten hun selet ut etter flyttingen til Granum. Slikt blir der kakebaking av !

Kristine og H.G. Jerv løste oppgaven på beste måte. Etter en rolig innledning ble det full gass siste runden til overlegen seier. Mulig neste start blir en 2600m på Jarlsbeg om halvannen uke. Kristine tok og en sterk annenplass med Ysvink etter galopp.

I dag er det rett tilbake til daglige gjøremål og trening. Kristine har trent fire før hun dro på lunch trav. Linda har tre å kjøre i løpet av dagen.

Sydpå er det stranden som gjelder i dag siden været viser seg fra sin beste side. Stor stas for ungene å bade når det nærmer seg jul!

Onsdag 04.12

Avslappende og godt med ferie. Nyter tiden som best en kan, for det nærmer seg oppløpssiden snart....

Linda har kjørt med to go Kristine 4 i dag på Granum. Ellers rydding og klargjøring inn mot avgang til Bjerke for Kristine og H.G. Jerv. Blir spennede å se hvordan han gjør det i dette selskapet. Har han dagen og synes dette er gøy kan han fort dukke opp på trippelen.

Tirsdag 03.12

Store og små har vært i lekeland i dag. Enkelte at de store (les Oddbjørn) leker mer enn de andre.

Hjemme har Kristine kjørt med fem, Linda med to. Phillip Lyn gikk 35/2000m med eieren på besøk og kjenntes veldig fin ut. Det samme gjorde Hilmi Star V og Trinity D som gikk 25/2000m.

Hedda har vært innom å behandlet syv stykker. Rennesund har behandlet to og friskmeldt Quality Actress!

Har starterklært Preston og Torpa J til Sørlandet på Søndag. Preston får et løp bakfra etter pause. Jodden et volteløp med rygg innmot finalen på Bjerke 21. Desember.

Mandag 02.12

Da er vi vel installert, både sydpå og østpå.
Totalt sett er vel reisefølgende nokså jamnstore, men blandt de som drog østover var majoriteten firbente. Ikke så mange av de som dro sørover.

I dag er på på Racho Texas, kombinert dyrepark og badeland. 15 stk skal kose seg her hele dagen.

I Sandefjord er det full gass fra første dag. Kristine trener på med sine passhester før hun skal avgårde til Skien å kjøre løp. Linda har seks av sine på kjøreplanen i dag. Ove er i gang med skogjerningen sin.

Fredag 29.11

Da er alt på vei !
- Hasse og Heine reise med bil og henger, halv 9.
- Djøsen med resten av hestene godt halv ti.
- Ove og broren kjører litt senere
- Sist, men ikke minst Kristine og moren
- Selv er jeg på vei til flyplassen og en uke i syden

Så når kvelden kommer skal at være på plass.

Godt fornøyd med to annen plasser i Bergen i går. Loken har reist mye i det siste og skal få det litt rolig etter ankomst Granum. Sikter på Bjerke 11 desember med han. Classic Salt gikk og et fint løp. Følte jeg hadde kontrollen helt til den i dødens feilet. Alt i alt har ingen av stallhestene denne uken ikke vært dårligere enn annen !

God Helg alle sammen.

Torsdag 28.11

På vei til Bergen hele gjengen. Med bakpå er Loken og Classic Salt. Begge bør ha en fin sjangs til å blande seg inn i tet striden.

Vurderinger av oppsittene finner du - HER -

I Sandefjord er der en å kjøre samt 4 nye å ta seg av. Siste innrykk av hester kommer Fredag og det meste står nå klart.

Onsdag 27.11

Fin seier for Neslands Loke i går på en under pari dag for han del. Herlig stridsmoral i den karen. Priority og Festival var jeg og meget bra fornøyd med. Flotte annenplasser til begge.

I dag kjører Hasse første vending med hester til Granum. Adamo, Priority, H.G. Jerv og Høvåg Ask drar i dag. Nytt lass i morgen. Trener ellers på som vanlig.

Linda har tre på kjøreplanen i dag. Så er det bare å vente på innrykket av nye beboere.

Tirsdag 26.11

Flotte løp over hele fjøla på Forus i kveld. Her bør folk trosse været og møte opp for topp sport !

Vi har Priority Photo og Thai Festival med fra stallen. Begge har en fair sjangs til å blande seg inn i rette enden. Neslands Loke er vel strengt tatt den beste sjangsen i kveld.

Vurderinger på Rikstoto - HER -

Vurderinger fra Nettavisen - HER -

På Høyland har der vært trening som vanlig, samt pakking og klargjøring. Som nevnt så går de første hestene østover i morgen. Linda har kjørt med en og rydder og ordner plass til innrykket som kommer i løpet av uken. Rennesund har vært innom å behandlet 4 hester.

Mandag 25.11

En helt utrolig flott helg vi nettopp har lagt bak oss. To stallseiere på lørdag. Cloud Connected og Thai Cardinal var begge meget gode. Så tok Toffifee sin tredje storløps seier i Danmark i går !

Hverdagen henter oss fort inn igjen. Det har vært pakking og trening i sjønn forening i dag. Vi begynner å flytte hester til Sandefjord Onsdag denne uken. Det fortsetter Torsdag og Fredag. Håkull stiller opp og kjører flyttelass med utstyr og i løpet av uken. Fredag drar jeg en uke til syden og så er vi i gang på Granum etter det.

I Sandefjord kjører Linda med fire i dag og Duen er på besøk og skor.

Fredag 22.11

Flott og kontrollert seier til H.G. Jerv i Bergen i går. Kristine holder og formen og tok seg av monte løpet. Hjemme halv 4 i natt.

I stallen halv 8, på Forus med Classic Salt halv 9. Travel helg i vente. Drar sammen med Hasse til Skien og Klosterskogen i morgen klokken halv 7. Vi har Cloud Connected og Thai Cardinal med fra stallen. Håper og tror på topp innsats og plassering på begge.

På Søndag er det Sørlandet. Der debuterer Thess Prinsen. Regner med at han kan 35 over distansen, så får vi se hvor langt det evt rekker. Fullt eier oppmøte i Skive på Søndag når Toffifee D skal ut i Grand Circle 3-års Championat for hopper. Blir veldig spennende å se om hun klarer å ta sin tredje storløps seier for sesongen.

Torsdag 21.11

Ådra fungerte ikke skikkelig på Bjerke i går. Jodden fant heller aldri rymen og la seg til skikkelig. Men han gikk nå et flott løp etter galoppen. Annica Thoresen skal ta en titt på begge to.

Vi er på vei til Bergen, der vi har H.G. Jerv til start som eneste stall representant, etter strykning av Adamo. Jerven har trent fint i avbrekket og vi håper på en fremskutt plassering om alt går greit underveis.

Elles bra oppsitt med ditto sjangser. Vurdering av de kan du lese - HER -

Nettavisen sine tips finner du - HER -

Onsdag 20.11

Det er høyst gledelig å registrere at fagpressen også fatter interesse for Travsport uten spill. Trav 24 er på bittet og har laget en flott artikkel om Høyland Grand Prix.
Les den - HER -

Kristine tok en flott monte seier på Momarken i går. Grunnet utsettelsen pga strømbrudd nådde hun siste fly hjem. Så det har vært fullt kjør fra morgenen av på Høyland. Tar fly tidlig i ettermiddag til Oslo. Ser frem mot en kanondag på Bjerke i kveld. Topp sport i vente.

Jeg håper å kunne kjempe om seieren med Torpa J. Med Ådra Hornline vil en 3-4 premie være en seier i det selskapet hun møter.

Tirsdag 19.11

Støvet etter Høyland Grad Prix har ikke helt lagt seg ennå. Om det blir samtale emne helt til neste år spørs, men noen uker fremover lever det nok. Vi har i løpet av det siste døgnet fått lagt ut endel bilder og videoer fra dagen på Facebook siden vår. Må sees !

Vi har trent på Høyland, Priority og Loken har vært i bakken. De andre i variert trening. Siste leveranse av høy og kraftfor på Høyland i denne omgang er mottatt. I ettermiddag står dekkskift på programmet, slik at vi er skodd til væromslaget som er varslet.

I Sandefjord har Linda 4 å kjøre i dag. Både Rennesund og Hedda har vært innom med hver sine ærender. Blir ordnings inn mot Bjerke startene i morgen utover ettermiddagen og kvelden.

Mandag 18.11

En utrolig begivenhetsrik helg er forbi.

Det startet på fredag med ny solid seier til Cloud Connected på Jarlsberg. Loken fulgte opp med hederlig og god innsats til andre i 3 årsløpet.

Lørdagen bød på V75 på hjemmebane. Priority Photo gikk et flott løp i gulldivisjonen til femte på flott tid. Ellers noen fine premier og banerekord for Sizzling. All skryt til banemannskapene for å presentere en slik flott bane midt i November.

Så var det Søndag og Høyland Grand Prix. Hvilken dag det ble ! Flott vær, mye folk, god sport, tette oppgjør og blide vinnere.
Mange fikk prøve seg i tandemvogn når vi varmet hestene til Høyland Grand Prix. Eget ponniløp som oppvarming for de store kamphanene. Lars Gaute Bø vant, men Aksel Odland tok det med stoisk ro, da dette bare var oppvarming. Om der gikk troll i ord vites ikke, men han dundret til tet i hovedløpet for å bli der til mål var plassert. Et høyst severdig og tett oppgjør der det gikk styggfort til slutt.

Junior finalen tok Emma Tengsareid seg av, med god støtte av sin mer rutinerte far. Blant seniorene trengte Stein Arne 'Siggy Star' Johannessen ingen understøttelse for å cruise hjem seieren.

Masse bilder ligger ute på våre Facebook sider....

Tilbake i hverdagen i dag har det vært trening som vanlig begge steder. Duen har vært å skodd i Sandefjord.

Fredag 15.11

To første og en annen i Bergen i går på stallhestene var meget bra.
Adamoskal vi ta en blodprøve av da der ikke var et gir til når der normalt sett skulle ha vært det. Thai Festival var nesten hakket bedre enn det hun har vist i trening og flyttet beina fort siste 500. Keegan L var jeg og godt fornøyd med. Gikk i underkant 17 siste runden og var alene på målfotoet i debuten.

Vi var hjemme klokka tre i natt. Etter noen timers søvn var det på an igjen. Med Loken i bilen tok jeg og Kristine avgårde mot Jarlsberg cirka klokken 10. Vi stopper på Granum og tar med Cloud Connected til Jarlsberg.

Før vi ankommer Granum har Linda ikke mindre enn seks hester å trene. Madelen en og Martine to.

Vurderinger av dagens oppsitt - HER -

I morgen er det V75 kjøring på hjemmebane. Mange flotte og spennende oppsitt venter. Vi har ed Priority Photo fra egen trening. Møt Opp !

Søndag er det Høyland Grand Prix på Forus 14-16:00. Dette er den travkjøringen i år du ikke kan gå glipp av !

Torsdag 14.11

Full fres på stallen fra morgenen av. Innmelding til Bergen neste uke, før vi pakket bilen. På vei til Bergen med tre stallhester. Adamo, Keegan og Festival. Silje ordner med å ta inn hestene på Høyland da alle er med nordover i dag.

To hester å trene på Granum i dag. Høyhekker skal monteres. Der skal og gjøres klar til i morgen og startene da.

Vurderinger av dagens oppsitt - HER -

Onsdag 13.11

Melding til Bjerke neste Onsdag, kjøring og trening var formiddagen. Så bød Hasse på hjemmelaget middag for hele gjengen. Utrolig godt og noe alle satte stor pris på !
Trening også utover ettermiddagen, selv om en sofaen fristet mer......

På Granum har det vært flising, eller utkjøring av spøna så det nå en gang heter....Linda har trent tre og Martine to. Hedda var innom å sjekket med kammeratene sine.

Tirsdag 12.11

Vi var en tur på Forus i formiddag med tre hester. De gikk som følger :

Priority Photo 19/2000m
H.G. Jerv 31,5/2000m
Thess Prinsen 37/2000m

Hjemturen ble lengre enn planlagt da vi hengeren punkterte for oss. Men vel tilbake på Høyland fortsatte treningen med intervaller og arbeidskjøring.

Tre har stått på kjørelisten i Sandefjord i dag. Eierbesøk har der og vært. Både eiere av Torpa J og Phillip Lyn avla hyggelige besøk. Siste gjest i dag var Rennesund.

Mandag 11.11

Innmelding til V75 på hjemmebane lørdag, ordnings med ting og tang til Høyland Grand Prix på Søndag. Slik gikk de første timene i dag. Trening som vanlig ellers på Høyland.

I Sandefjord har frosten kommet. Fem skal trenes og Duen skal sko.

Som nevnt kjøres Høyland Grand Prix på Søndag. Dette skjer i forbindelse med Familedagen vi arrangerer på Forus. Der kan alle komme å se på eller prøve å kjøre ponni, eller hest i tandem vogn.

Tre duellanter skal utkjempe en kamp om Heder, Ære og Berømmelse kl 15:00. Dette er løpet ingen av kuskene tåler å tape, men kun en kan stå igjen som vinner til slutt......

Fredag 08.11

Hjemme halv tre i natt fra Bergen. Kristine og Stine hadde allerede kjørt intervaller med to når jeg kom til Høyland. Deretter fortsatte vi å kjøre intervaller tre og tre. Totalt åtte som får intervaller i dag. Ernst Karlsen kommer innom i løpet av dagen.

Åtte er og tallet på Granum. Linda skal kjøre tre og Madelen 3. Duen er innom å fikser en sko og to. Hedda har to som hun skal se til i ettermiddag.

Lørdag er det feiring av seieren i Dansk Avlsløb i stallen på Høyland. V65 kjøring på Forus om kvelden. Vi har Classic Salt i prøveløp.

På Søndag er det Sørlandet som står for tur, dog uten stallhester.

Torsdag 07.11

Stine fyller året i dag !
Vi stiller oss i rekken av gratulanter.

Er på vei til Bergen sammen med Pål Buer. Ingen stallhester med oppover, men noen potensielle oppsitt er der.

Ådra hadde ikke helt dagen i går, og jeg ble muligens litt brå i oppkjøringen til bilen. Håper og tror hun kommer sterkere tilbake. Flott seier til Kristine i monte løpet med Friskus.

Kristine og bursdagsbarnet har tre hver å kjøre på Høyland i dag.

I Sandefjord er det næremest kjørefri i dag, men Linda har endel 'vaktmester oppgaver' inn mot stor innrykket om en 3 ukers tid.

Onsdag 06.11

Godt fornøyd med kjøringen på Forus i går kveld. Røster og Jam Star O var begge meget gode vinnere. Loken gjorde en svett innsats, men med to galopper ble det en tredjeplass. Han viser uansett mye positivt innimellom.

Trening og litt melding fra morgenen av i dag, før jeg setter kursen for Bjerke, der vi har Ådra Hornline på startstreken. Hun ble behandlet for 15 dager siden, men møter et par knallgode her. Håper på en 3-4 premie med henne.

Linda har en hest å kjøre i dag, samt oppryddning før avgang til Bjerke med Ådra.

Ta en titt på Madonna O prospektet på hesteeiere.no og meld din interesse !

Tirsdag 05.11

Ny dag, nye muligheter.

Vi har vært på Forus for første gang i dag allerede. Vi hadde med oss tre hester som vi kjørte med.

Høvåg Ask (2) gikk 43/2000m
Thess Prinsen (3) gikk 38/2000m
H.G. Jerv (4) gikk 42 og 35/2000m

Ellers litt kjøring på Høyland før vi setter kursen mot Forus igjen til kvelden. Loken blir stallens representant da. Han gikk fint sist, både før og etter galoppen. Så vi har litt tro på han i dag.

I Sandefjord er tre hester på treningslisten i dag. Rennesund skal også innom en tur se til et par av hestene.

Mandag 04.11

Umåtelig hyggelig med Toffifee D som gjør det såpass bra i Danmark. Nå gjenstår ett løp om tre uker for hennes del.

Stine og jeg har vært på Forus og kjørt med tre stykker :

Keegan L 19/2000m
Thai Festival 19/2000m
Classic Salt 19,5/1600m
Veldig fornøyd med alle tre.

Kristine trente hjemme på Høyland mens vi var på Forus.

På Granum er der fem på treningslisten i dag. Bjørn 'Duen' Duestad har vært innom for å sko idag. Ny hest inn på stallen i ettermiddag, Philip Lyn. Spennende å begynne å jobbe med han.

Fredag 01.11

Cloud Connected bekreftet sin hyggelige form i går og tok sin tredje seier for måneden. Sterkt.

Jeg var hjemme rundt halv fem i dag tidlig. Tidlig oppe igjen for å trene igjen. Vi har kjørt intervaller med et knippe hester på Høyland i dag. Ernst kommer som vanlig innom på en fredag.

I Sandefjord er der opprydding etter i går. Madelen hjelper til med det daglige som vanlig.

I morgen er det V75 på Jarlsberg med noen skikkelig fine oppsitt. Motstand og spor kunne nok vært bedre, men ser frem til mulighetene. Vi kjører bortover med hestebilen, dog uten hester. Tar derimot med diverse utstyr som skal til Graumi form av flyttingen. Søndag blir det Høyland, samt å følge Toffifee D i svlsløpet i Danmark.

Torsdag 31.10

Nok en kveld med tekniske problemer. Bare i løpsbanen denne gang. Gallop og et valg som skulle gi åpning og seiersmulighet, som endte i hermetisk lukk.

Er på Granum i dag, hvor Linda og bursdagsbarnet Martine er med å kjører. Vi skal kjøre heat med flere hester i løpet av dagen. Det blir avreise til Klosterskogen ca klokken tre. Vi har Cloud Connected til start der, som vi håper og tror ikke gjør seg bort. Har og et par andre spennede oppsitt. Det blir landeveien hjem sammen med Grand Sandy transporten.

Kristine og Stine har 3 hver å kjøre med på Høyland i dag, i tillegg til det vanlige som skal gjøres.

Oppdatering etter kjøring på Granum:

Preston gikk 25/3000m
Kjell Bjarne gikk 24/2000m
Trinity D gikk 24/2000m
Thai Gucci og Ådra Hornline gikk begge bakkeintervaller.

Onsdag 30.10

For kjøringen på hjemmebane i går ble vel gjennomgangs melodien, tekniske problemer.....
Loken kjenntes fin ut både før og etter tekniske problem, så vi prøver igjen neste Tirsdag.

Drar til Oslo ved 12 tiden for å kjøre på Bjerke i kveld. Flotte oppsitt somd et skal bli spennende å se hva vi kan få utav. Drar til Granum etterpå, for å være der i morgen hele dagen. Avslutter med kjøring på Klosterskogen om kvelden.

Rolig på kjøre fronten både på Høyland og Granum i dag. Kun et fåtall skal trenes. Blir derimot både rydding, fiksing og klargjøring begge plasser. Det er i dag nøyaktig 30 dager til virksomheten vår forenes på Granum.

Tirsdag 29.10

Vi har seks stykker som skal igjennom intervaller på Høyland i dag. Kjører to og to. Et par andre skal gå arbeid.

I kveld er det kjøring på Forus. En stallhest skal ut, Loken. Han var veldig positiv sist og vi håper han kan være ytterliger litt forbedret i kveld. I delvis enklere omgivelser bør han da kunne snuse på seier.

I Sandefjord er der to som skal trenes i dag. Rennesund kommer innom i løpet av dagen for å sjekke til noen.

Mandag 28.10

Jodden reddet helgen. Han tok en solid seier uten å være på topp for dagen. Gledelig.

Melding til Jarlsberg og Forus fra morgenen av i dag. Ellers trening som vanlig på Høyland i dag. Loken er eneste stallhest som skal i ilden i morgen på Forus.

På Granum er der fem som skal kjøres i dag. Bjørn 'Duen' Duestad kommer innom for å sko litt. Ellers blir det å ordne opp etter helgen og gjøre klar for resten av uken.

Fredag 25.10

Cloud Connected såg veldig fin ut i seiersløpet sitt i går. Proppene satt i ved målpassering, så det ble rimelig enklet. Starter fra spor 11 på Klosterskogen, Torsdag neste uke. Utfra innsatsen da vurderer vi et V75 løp i Halmstad.

Der er kjørt intervaller fra morgenen av her på Høyland. Ernst Karlsen kommer i ettermiddag og behandler litt.

I Sandefjord har Linda hjelp av tvillingsøster Kristine og Madelen. Fire står på treningslisten i dag. Endel utstyr skal vaskes og vedlikeholdes. Der blir og normal klargjøring for morgendagen.

Lørdag har vi to fine sjangser fra stallen i form av Torpa J og Thai Cardinal. Jodden står fint til og har han dagen, skal han kunne hente hjem dette. Cardinalen er ute en divisjon opp, fra bakspor. Møter bedre konkurrenter, men er slettes ikke værst selv heller.

Søndag står Bergen for tur. Ingen stallhester med nordover, men fine oppsitt. God Helg !

Torsdag 24.10

Det gikk veldig fint på Bjerke i går. Fine hester å kjøre som gjorde fine innsatser. Rapido va Bene var vedlig god og vil fortsette å tjene gode penger fremover.

Kake fra veddemålet med Kristine ble servert i dag tidlig. Nydelig hjemmebaket gulrotkake. Kan mer ennå kjøre hest, Kristine !

Vi har siden vært på Forus med Thess Prinsen og H.G. Jerv. Kjørte en 2000m på 35,5 med de. Stine har kjørt på Høyland i mellomtiden og vi blir med utover ettermiddagen.

Der er fire å kjøre for Linda i Sandefjord i dag. I kveld skal Cloud Connected ut fra et spennende første spor med Gunnar Austevoll i sulkyien. Vi benger oss foran Riksoto Direkte.

Onsdag 23.10

Det ble en våt affære, kjøringen på hjemmebane i går. Men forholdene er like for alle. Resulatene var bra. Særs hyggelig med den fine utviklingen Loken viser. Finfin tredjeplass på 31,8 gjorde sitt til at Kristine må bake kake etter tapt veddemål.

Er allerede på østlandet da der er litt forskjellig å ordne opp i frem mot den forestående flyttingen. Blir tidlig fremmøte på Bjerke da jeg starter kvelden med mønstringsløp for Jan Dahlgaard. Ellers hyggelige oppsitt, så vi får se hva vi får ut av. Thai Secret er strøket da hun ikke var som best sist.

Kristine skal trene fire i firehjuls vogna i dag og Stine har to som skal gå i bakken.

Ingen på treningslista i Sandefjord i dag. Men nok å henge fingrene i åkkesom.

Tirsdag 22.10

Stig og Lars Gaute sin Toffifee D var på farten igjen i Danmark i går. Denne gang i kvalifisering til Dansk Avlsløb. Hvordan det gikk kan du se - HER -
Hun starter fra spor en i finalen.

Kjøring på Forus i kveld. Vi har Loken fra stallen med. Han har gått 33,5/2000m i trening og jeg forventer han kan 32. Det høljeregner, så det blir nok tung bane i kveld. Melding til neste Tirsdag er unnagjort, og vi er i gang med dagens trening.

Været er ikke noe bedre østpå, men tre skal trenes åkkesom. Rennesund har vært på besøk og Hedda kommer i ettermiddag.

Mandag 21.10

Vi hadde en fin helg i Bergen. Resulatene på Travparken var og hyggelige, uten at det ble seier.

Har vært inne på Forus med Keegan L fra morgenen av. Han gikk 2000m på 21, med en bra avsluttning. Sjekkes i ettermiddag for å se om der er behov for noen småjusteringer før debut.

Der har vært melding til V75 på Sørlandet til helgen, hvor i allefall Thai Cardinal og Torpa J skal ut. Venter og ser om andre kommer med og hvilke spor vi får.

Ellers full trening både på Høyland og Sandefjord.

Fredag 18.10

Jeg er faktisk på vei til Bergen allerede nå i formiddag ! Drar oppover med familien og blir der til Søndag. I kveld står musikalen Annie på programmet. I morgen V75 kjøring. Så på Søndag skal vi bla i akvariet. Innimellom skal vi bare kose oss og slappe av.

På Høyland er der kjørt med 3 hester. Ernst kommer på besøk. Det er Kristine som skal stelle i helgen.

På Granum er der åtte som skal kjøres. Madelen hjelper til som vanlig på en fredag. Annica kommer innom for å se til noen hester. Linda kjører Ådra Hornline i kveld, og Martine har stellet i helgen.

Torsdag 17.10

Det ble ikke helt som forventet på Bjerke i går. Hadde litt høyere forhåpninger til både Cloud og Secret. De skuffet begge på sin måte. Vi skal legge om litt i trening og ta nye tak.

Hele gjengen fra Høyland er på vei til Forus. Vi skal kjøre med Loken, Thai Festival og Uzzi Winner GT. Sistnevnte skal testes med litt justering i luftinntaket fra vetr Løkken. Senere i dag kommer Dag Wathne og Carlos og skal inspisere et par på Høyland.

Hedda var innom Sandefjord i går ettermiddag, så der er mange som har treningsfri i dag. Martine skal kjøre med to etter skolen. Ellers blir det rydding fra i går og ordnings til i morgen.

Onsdag 16.10

Det gikk veldig fint på kjøringen på hjemmebane i går. Flott med to seiere og gode prestasjoner.

Tidlig fly til Torp i dag. Har vært endel diskusjon og forberedelser til den forestående flyttingen. Og litt praktisk arbeid inn mot å ha stallplasser klar til hele gjengen. Skal ut å kjøre heat med bla Trinity D. Tar innover til Bjerke ca kl to, med to stallhester.

Vurdering av kveldens oppsitt - HER -

Tirsdag 15.10

I løpet av gårsdagen var Hasse og Aksel på en aldri så liten østlands tur. De hadde med Pinball Wizard som er leid bort. Adamo og Priority var hos Ole E Sem og fikk gjennomgang med på følgende behandling.

Der er litt kjøring fra morgenen av her på Høyland samt melding til Forus neste tirsdag.

På Granum er to på treningslisten i dag. Rennesund har vært innom en tur. På tampen blir der litt ordning inn mot to starthester på Bjerke i morgen.

Link til vurderinger for kveldens oppsitt på Forus - HER -

Mandag 14.10

Der var benhørlig feiring av Toffifee D' hoppe kreterie seier i stallen i går. Eierne bydde på flotte smørbrød, kake, kaffi og brus. Team'et ble og satt pris på i form av gavekort og blomster, for arbeidet nedlagt. Mange folk, god stemning og mye skryt. En veldig hyggelig formiddag stund.

Har vært på Forus fra morgenen av å kjørt litt med privat trente hester, samt ordnet litt forskjellig. Kristine og Stine kjører som vanlig på Høyland og Linda kjører på i Sandefjord.

Fredag 11.10

Har vært en tur på Forus fra morgenen av. Hadde med meg 2 årige Høvåg Ask. Han gikk to 1600 metere, på henholdsvis 1,55 og 1,48. Han fikk og en kjapp tannsjekk før vi dro tilbake til Høyland.

Kristine har fire å kjøre i dag, mens Stine har to. Ernst Karlsen kommer innom og ser over / behandler litt.

I Sandefjord er der fem som skal trenes. Madelen er å hjelper til som vanlig på en Fredag. Annica Thoresen har allerede vært på besøk og sett til et par. Ellers er det oppryddning, shining slik at alt er bra til helgen.

Rolig helg i vente. Fri Lørdag. En tur i stallen Søndag, da vi og skal til Sørlandet på kjøringen der.

Torsdag 10.10

Hele gjengen fra Høyland har vært på Forus i formiddag. Vi hadde med oss fire hester.

Loken, gikk 33,5/2000m

Thai Festival, gikk 33,5/2000m, så 35/3000m

Keegan L, gikk 19/2000m.

Uzzi Winner GT gikk 30/1600m. Ble lyst i halsen som var fin. Men skal sjekkes ytterligere inn mot en klaff i neseborene som muligens ikke virker som den skal.

Kristine spanderer lunch på vei hjem etter et tapt veddemål i går. Ser frem til det.....

I Sandefjord er det tre som skal kjøres. Litt Reodor felgen reperasjoner på en vogn skal utføres. Samt at Hedda kommer på besøk for å behandle litt.

Onsdag 09.10

Norby Balder og Thess Prinsen gikk begge fint i prøveløpet i går. 36, med rask avslutting var jeg godt fornøyd med.

Aqua Impression fikk noe langt frem, men hentet seg en tredjeplass. Adonai fulgte med som best i fra leder rygg og fikk en femte.

Fornøyd med to seiere etter å ha vært litt på sidelinjen. Har hatt en forholdsvis rolig dag i dag. Blir en tur til Forus i morgen med 4 hester.

Vi hadde to stallhester til start på Bjerke og i kveld. Ådra Hornline stod på fint til mål. Ble belønnet med en sjette plass og 13,5 i kilometertid. Thai Secret dubuterte for oss og gjorde det greit, selv om hun ikke holdt helt inn. Hadde nok godt av løpet og sikk en fin tid, 18,1.

Tirsdag 08.10

Har tatt det med ro i dag og, og lader opp til kjøring på hjemmebane i kveld. Ser frem til det.

Nordby Balder og Thess Prinsen har vist fine ting i trening så det blir spennede å se dem i prøveløp i kveld. Adlnai står fint til spormessig og bør ha siste trippelplassen innen rekkevidde. Og litt spent på om Aqua Impression følger opp den fine innsatsen sist.

Litt kjøring på Høyland fra morgenen av med et par hester. På Granum er det kjøring med tre stykker. Har hatt noen av Jodden sine eiere på besøk. Det har og Rennesund vært. Ellers klargjøring til Bjerke i morgen.

Mandag 07.10

Klarer liksom ikke helt å gi slipp på prestasjonen til Toffifee i Danmark i går. Vanvittig kjekt for alle involverte.

Har vært en tur på Høyland fra morgenen av i dag. En rolig start, rent administrativt arbeid, ingenting praktisk. Blir nok en tur i ettermiddag og. Vi har meldt litt til Forus, Bergen og Sørlandet.

På Høyland kjører Kristine med 6 og Stine med 4 idag. Ove skal sko litt.

I Sandefjord skal 5 kjøres. Duen skal sko litt. West Chilli Simoni har reist til Bo Westergaard for vintertrening.

Fredag 04.10

Tusen takk til alle som har vært på besøk, sendt blomster, meldinger osv. Det er virkelig noe jeg har satt pris på den siste uken.

Er booket på CT scanning rett over lunch. Så om alt ser greit ut der, er jeg hjemme til helgen. Ser frem til det.

Det ble fin start for Adamo i går, men han virket å sprette over litt vel enkelt, så vi får sjekke opp om der er noe som plager han. Priority stod på fint til andre etter en drøy innledning og dødens siden. Gjennomførte et fint løp og bekreftet at formen sitter i.

Stine kjører fem og Kristine 4 på Høyland i dag. Ernst er innom og ser til 'sine'. Stine har stallen i helgen.

På Granum er der 4 på trenings programmet for dagen. Litt rydding og ordning inn mot helgen. Da er det Martine som styrer. Linda bruker frihelgen på Dnt's ungdomssamling på Sørlandet.

Vi følger spent med på Søndag, når Toffifee D skal ut fra fint spor, med god kusk, i hoppekreteriet i Danmark. Spennende.

Torsdag 03.10

Pilen peker i rett retning.
Legene vil ha en CT scanning og resultatene fra den før de gir slipp på meg. Så mulgihetene til å komme hjem til helgen er veldig gode.

Sammen med gode folk på besøk med Rikstoto Direkte på PC fikk jeg med meg hver meter av løpene på Bjerke i går. Vi ble vitne til tre (!) sterke prestasjoner. Begge stallhestene innfridde til fulle. Og det gjorde saktens oppasser/kusk Linda og. Hun har arbeidet hardt og målrettet i lengre tid nå. Da er det ekstra kjekt når uttellingen kommer. Tørr vi håpe på en ketchup effekt fremover ?

Med slike prestasjoner på Bjerke, har Kristine litt å følge opp i Bergen i kveld. Listen er lagt og forventningene er ikke mindre. Så det er bare å følge med utover kvelden, så får en se.

På Høyland kjører Stine og ordner. Kristine rakk å kjøre med en før avreise til Bergen sammen med Aksel Odland.

I Sandefjord har Annica Thoresen vært på besøk å behandlet Thai Gucci, Preston, Torpa J og Cloud Connected. Linda har en å kjøre i dag. Sammtidig som Hans Petter hjalp til å få på skoene til Jodden igjen.

Tips for Bergen finnes - HER -

Onsdag 02.10

På Uis går det stadig fremover. De skal visstnok gjøre litt flere tester før de evt slipper meg ut herfra.

Hyggelig å registrere at trav interessen finnes også i gangene her. Hørte tilfeldigvis Nissemann sin stemme i går i gangene, og traff da en ´gammel traver´som så løpene live på PCén. Fikk da med meg de fine prestasjonene til Kristine. Veldig hyggelig med Aqua Impression som vant på direkten for oss.

I kveld er det Bjerke, med Torpa J (Eirik Høitomt) og Cloud Connected (Linda Bø). Jodden er ute etter en god opplevelse, der den helst er viktigere enn resultatet. Cloud still til start fra fin positsjon med kusk i støtet, så det kan fort så veien.

På Høyland trener Stine 3 i bakken. Kristine skal trene 5 i enten riding, intervaller eller arbeid.

To skal trenes på Granum for Linda setter kursen til Bjerke ved to tiden. Linda sier følgende om kveldens oppsitt : "Sikter på tet, derfra bør han kunne holde helt inn på en god dag".

Tirsdag 01.10

Det blir nok fortsatt sykehus opphold på meg noen dager fremover, slik det ser ut. Etter forholdene er alt bra og oppfølgning og service fra legene her er upåklagelig.

På Høyland er der kjørt med tre før Kritine og Stine drar inn på Lunch travet i dag. Pinball Wizard og Aqua Impression er med fra stallen.

I Sandefjord er fire på kjøreplanen i dag. To stil start på Bjerke i morgen, så der blir litt forberedelser frem mot det.

Mandag 30.09

Det blir en rapport fra sykesengen i dag !
Fikk noen voldsomme smerter på vei til Sandes i går ettermiddag. Det ble såpass at vi ble nødt å stoppe på legevakten på Klepp. Derfra bar det rimelig kjapt med blålys til sykehuset i Stavanger. De har tatt diverse prøver og kjørt i med litt av hvert. Venter å høre mer ila dagen hva de finner ut.

Har heldigvis gode folk som jobber for meg, så driften går sin gang og hestene får sine treningsdoser, som alltid.

OPPDATERING:
Undersøkelsene viser betennelse i hjerteposen, dette er ufarlig og en blir helt frisk. Men det kan ta alt fra noen dager til noen uker før en er oppe å gå igjen,

Fredag 27.09

Da er dagen kommet !
Det er bare å benke seg foran Rikstoto Direkte 18:30 i kveld. Da stekkes snorene for løp 1 på Jarlsberg. Vi heier på nr 5.

Det ble seint, veldig seint hjem fra Bergen i går. Antidoping var på plass og sjekket noen av de tobeinte etter kjøringen. Så da var en ikke hjemme før 04:00. Flotte resultater på både to og firbente i bilen hjalp veldig på i så henseende.

Vi kjører intervaller på Høyland i dag, Ernst Karlsen kommer på sin ukentlige visitt. Vi skal til Sørlandet på V75 kjøring i morgen. Ådra Hornline er eneste stall representant da. Vi håper på en fin premie fra en god utgangsposisjon. Søndag er det rett og slett en etterlengtet fridag !

På Granum har Linda hjelp fra Madelen og tvillingsøster Kristine i dag. 5 hester skal trenes og der ordning inn mot Jarlsberg i kveld. Kulden har satt inn for fullt, med de tingene det fører med seg.

Torsdag 26.09

Vi fikk en fin dag på Granum i går med mye godt arbeid utført på mange plan. Kristine fikk en annenplass på Bjerke, som reddet beholdningen derfra.

Vi er på vei til Bergen sammen med Pål Buer og Henning Horpestad. Northern Casino og Shanti Lorentz K er hestebeholdningen på bilen i dag.

Stine styrer Høyland alene i dag, nesten sagt som vanlig på en Torsdag. I Sandefjord er det litt roligere inn mot helgen. Litt kjøring og fiksing av sko, samt forbredelser til fredag og lørdag.

ca 20 timer igjen.....

Onsdag 25.09

Først litt oppsamling fra i går.....
Var inne på Forus med fire hester å kjørte :

Thess Prinsen gikk 2 x 1600m på 1,40

Nordby Balder gikk en 1600m på 1,40 og deretter en 2000m på 1,35

Clssic Kiss gikk en 2000m på 1,23

KeeganL gikk en 2000m på 1,23

I dag tok jeg og Kristine tidlig fly til Sandefjord. Vi skal begge kjøre på Bjerke i kveld. Kristine skal i tilleg ri en. Med to måneder til flyttingen starter er der og et element av inspeksjon og planlegging inn mot fremtidige bopæler innvolvert.

Skal kjøre en del hester her på Granum, før vi sitter på med Jørgen innover til Bjerke. Flyet hjem går 23:05.

Det er 55 timer til det mye omtalte Jarlsberg løpet. Som sjef blir en både stolt og synes det er veldig kjekt at herværende fagblader tipper to ansatte sine oppsitt bankers to dager på rad. Kristine i Bergen, Torsdag. Og Linda på Jarlsberg fredag.

Mandag 23.09

Fra det sportslige plan i helgen må Toffifee D fremheves. Hun har stått en 14 dagers tid hos Bo Westergaard nå, for å finpusse formen inn mot flere tre års hoppeløp i Danmark. Med Sten Juul som makker på Lunden i går, ble det full klaff og seier i kvalifisering til hoppe kretieriet !
Vi få se litt inn mot 6. Oktober hvor mange som reiser ned og hvem som kjører i finalen. Spennede blir det i alle fall.

Med kjøring på hjemmebane lørdag og kjørefri på søndag ble det en 'annerledes' søndag for min del. Lekeland og Kino med Emma. Brynekamp med seier som forventet. Litt klargjøring for tildlig avgang østover i dag.

Hasse og Aksel tok avgårde 05:15. Med østøver har de Quality Actress og Kjell Bjarne, samt en henger med tidlig flyttelass. Fremme på Graum skal der losses og lastes om. Quality Actress og Hilmi Star V skal til Ole Einar Sem for kontroll. Thai Gucci skal til Annica Thoresen for gjennomgang. Kjell Bjarne er ny på Granum i dag og det skal bli spennende å se hva vi kan få til med han.

Med hjem igjen i kveld blir Bella La Stella som skal til eier og treårige Loken som skal i trening på Høyland.

Vi har meldt litt til V75 på Sørlandet til helgen. Jeg kjører bakke og intervaller sammen med Stine, mens Kristine så langt har holdt seg i 4hjuls vogna.

Foruten alt besøket og hester ut og inn på Granum skal 5 hester trenes. Bjørn Duestad kommer for å sko litt.

Minner om at det er 5 dager igjen til Jarlsberg løpet.......

Fredag 20.09

FIn kveld i Bergen i går med to seiere og en annen som best. Lang tur hjem alene i bilen. Hjemme kvart på fire.....

I dag er det akkurat en uke til årets begivenhet for oss. Linda skal kjøre Thai Cardinal i stallmannsløp neste Fredag på Jarlsberg. Sportrekkningen viste brikke nr 5, som bør være et flott utgangspunkt. Vi gleder oss !

Vi har kjørt intervaller med de fleste i dag. Ernst Karlsen er innom og tar seg av noen av hestene.

Det er potet festival på Bryne denne helgen. Så i kveld blir det en tur på Tivoli med Emma. Det blir en fin utenomsportslig oppladning til V75 stevne på hjemmenbane i morgen. Vi har Adonai til start fra stallen. I tøffe omgivelser håper vi på best mulig premie.

I Sandefjord skal fem hester trenes. Linda får god hjelp fra Madelen som er utplassert fra Melsom Vgs hver fredag. Ellers er det rydding og ordning inn mot helgen, som Martine har ansvaret for.

Torsdag 19.09

Med 8 dager igjen til årets begivenhet for Teamet, er det dags for innmelding.....

Cloud Connected gikk et fint løp til tredje etter 5 ukers pause i går. 14,8/2100m er bra. Det ble vel slik en hadde håpet det skulle være, men ikke helt visste før en hadde testet i løp.

Er på vei alene til Bergen. Har med Republiqe i bilen. Kristine ble hjemme i dag da bla Grandslam Volo ble strøket til løpet. Så sammen med Stine tar de seg av Høyland i dag.

Onsdag 18.09

Tidlige fly til Sandefjord i dag. Sjekker stemningen 9 dager før årets løp for Team Tengsareid.

Skal kjøre med litt hester her før jeg sitter på med Syvertsen til Bjerke 13:30. Vi har Cloud Connected til start. Han gjør en spennede start. Vi har trent på i bakken og ellers som vi pleier å gjøre. Han gikk 30/2500m forrige uke. Sporet er bra, men dette blir i første rekke et løp for å bli kjendt med hesten, se hvor han står, samt for å gi oss en pekepinn på hvordan vi skal legge opp treningen fremover. Hjem 22:30 fra Gardermoen.

På Høyland er Stine og Kristine i full sving med dagens gjøremål. Rune Skogen kommer på besøk for litt tannrasp og bøying.

Tirsdag 17.09

Har vært på Forus med Keegan L og Nordby Balder i formiddag. Keegan gikk 22/2000m. Balder gikk 40/1600 før han gikk 40/2000m. Resten av dagen blir der trening på Høyland sammen med resten av gjengen der.

Lettere vær østante i dag. Fem hester skal trenes. Skal avhjelpe Hans Petter med måking i dag. Rennesund kommer og på besøk for litt ettersyn og behandlinger.

10 dager igjen.....

Mandag 16.09

Det ble vel så som så med stallhestene på Lørdag. Pinball spratt når både han og kusken ble litt vel ivrige før start.Han gikk greit etterpå. H.G. Jerv gikk feilfritt, men har levert bedre løp. Skal gås litt mer i sømmene.
Det ble to kuskeseiere, så kvelden totalt sett var bra.

I dag noterer vi 11 dager til årets løp. Meldinger og trening på Høyland står på programmet. Ellers lite å melde om.

I Sandefjord skal syv hester trenes. Duen kommer for å sko. Så det blir en lang dag i Vestalands vær !

Fredag 13.09

Priority gjorde et bra løp i Bergen i går. Lagå at det ikke var allverdens motstand han møtte, men måten han gjorde det på bærer løte om at han vil tjene fine penger fremover.

I dag er det bakke/bakke intervaller på de aller fleste på Høyland. Unntakene er de som gikk løp i går, de som skal gå løp i morgen, samt 2 årige Høvåg Ask som går i 4 hjuls vogn.

Lørdags stevne på hjemmebane i morgen kveld. To fra stallen skal i ilden. H.G. Jerv møter 'kammerater' i form av flere gode, og må vise seg fra en bedre side enn sist for å hevde seg. Blir annen skoing denne gang. Pinball Wizard har fint spor og kan muligens klare leder ryggen. Har slitt litt med en hovsprekk siden sist. Den har vi kontroll på, men det betyr at han ikke kan ha samme skoing som sist.

Ernst Karlsen kommer og innom i ettermiddag for å se til en del hester.

På Granum er der fem som skal trenes i dag. Tina kommer for å behandle Cloud Connected. Petter Myhre kommer og å skal se på et par hester i Rennesund sitt jakt fravær. Siste besøk blir fra Bjørn Duestad som skal fikse noen sko for oss.

Det er i dag akkurat 14 dager til 'årets løp' for Team Tengsareid. Fortsettelse følger........

Torsdag 12.09

Vi er på vei til Bergen med Priority Photo og Adonai, baki bilen, Kristine og jeg. Priority har et fint løp og bør regnes med god sjangs. Adonai har enklere forutsetninger enn sist og jeg har visse forhåpninger med henne.

Stine holder koken på Høyland og trener på der. På Granum er det trening og ordning av diverse som står på programmet.

Vi fikk med oss Bella La Stella, som er solgt, tilbake til Granum i går. Hun skal trenes og testes litt fremover.

Onsdag 11.09

Fly til Torp 07:30 i dag tidlig. Skal kjøre litt her med bla Cloud Connected, som er meldt Bjerke neste Onsdag. Phone, som skal ut på Klosterskogen til Mandag.

Etter lunch en gang drar vi til Bjerke med Syvertsen. Linda, Ådra og jeg. Preston er strøket da han er behandlet i framknærne. Det blir fly hjem 22:30 i kveld.

På Høyland styrer Kristine og Stine på som vanlig. Knell fikk scannet en hevelse i ene foten i går og trenger en måneds tids hvile. Eierne kommer å henter han ila dagen.

Ny hest på vei inn etter løpene på Bjerke i dag....følg med i morgen....

Tirsdag 10.09

Vi har vært på banen i formiddag med tre hester.

Nordby Balder gikk 35/1600m

Beat The Tag gikk 24/2500m

Classic Salt gikk 24/1600m

Vi har elles trent godt på Høyland. Fikk og tatt med Emma på en kosetur på ponnien.

I Sandefjord har både Hedda og Rennesund vært på besøk. Der er spist super seiers kake for Thai Cardinal. Og selvfølgelig trent hester.

Mandag 09.09

En utrolig flott travhelg er over. Sporten, været og ikke minst publikum gjorde denne helgen til det den fortjener, en festhelg for travsporten.

Flotte prestasjoner av Thai Cardinal, Golden Street og Rapido va Bene, varmet ekstra for min del. Torpa J var stresset hele dagen siden vi kom til Bjerke. Tar en blodprøve og sjekker om han kjenner på ett eller annet, for slik er han ikke normalt sett.

Full trening igjen på Høyland i dag. Innmelding til Forus Lørdag (!), da der er V65 etter unionstravet i Sverige er slutt. Skal til Forus med 2-3 i morgen for en test i banen.

På Granum er Duen på besøk å skor. Endel opprydding etter helgen er der i tillegg til 5 hester som skal få sin daglige treningsdose. Victor Palema dro med Ove Wassberg til Bergen etterløpene i går.

Lørdag 07.09

Klasseløshelgen står på programmet med alt det innebærer. Auksjon, V75 finaler, samt selve klasseløene.

Jeg dro til Oslo sammen med Kristine i går for bla å være med på auksjonen. Nå ble det ikke noe kjøp, selv om vi var med å bydde på et par.

I dag er det V75 finaler med Thai Cardinal fra stallen. Kaldt spor, men utfra tidligere prestasjoner så hører han hjemme i rette enden. Ellers noen hyggelige og interessante oppsitt.

I morgen mønstrer i Torpa J og Victor Palema fra stallen. Spennende starter, med håp om gode premier. Har ellers noen flotte oppsitt i mange av de klassiske løpene. Blir en spennede dag, der vi håper på fin uttelling.

Torsdag 05.09

Veldig godt fornøyd med Adamo på Bjerke i går. Han fungerte veldig fint og bekreftet sin fine form med en solid seier. Preston var OK, men manglet litt på slutten. Får en sjekk.

Det er full trening på Høyland i dag. Alle skal trenes, så alle mann er i sving. Jeg og Kristine reiser til Oslo i morgen for helgen.

På Granum er det litt roligere. Der skal trenes litt og så blir der endel klargjøring inn mot helgen. Hedda var innom i går. Og i dag er Martine avgårde til Vetr. Sem med Thai Gucci og Preston. Når hun er tilbake med hestebilen kan overnattings gjestene, Hasse og Adamo legge ut på hjemveien.

Onsdag 04.09

Dro til Torp med 07:30 flyet i dag tidlig. Er nå på Granum å kjører der frem til litt over lunsj.

Hasse tok avgårde fra Høyland 07:15 med hestebilen og Adamo. Han plukker opp Preston, Martine og undertegnede ca halv to her på Granum. Kursen blir da satt for Bjerke.

Tips/vurderinger for løpene der finner du - HER -

Drar hjem 23:05 fra Gardermoen i kveld.

Hasse drar til Granum med hestene etter løpene og overnatter der, før han tar turen hjemover.

Tirsdag 03.09

På grunn av forskjellige årsaker blir det en annen variant av dagen i dag, i dag. Dagen sett litt sånn i etterkant....

Vi hadde fire stallhester til start på Forus i kveld.

Priority Photo imponerte igjen med solid seier og ser ut til å bare blir bedre og bedre.

Pinball Wizard fulgte fint med i rygg til tredje og viser fin utvikling. Skal ha litt å hente fremover han.

H.G. Jerv gikk fint mellom galoppene og kommer sterkere tilbake.

Toffifee D løste som et skudd i omstarten. Var litt stresset med helstengt og fant ikke helt rytmen i den gyldige omstarten. Hun ble ikke med hjem til Høyland. Hun ble med Bo Westergaard til Danmark. Der vil hun stå i trening opp mot kretiere kvalifisering og andre tre årsløp de neste 3 månedene. Spennende.

Mandag 02.09

Det ble en veldlig flott og kjekk seier med Sizzling på lørdag. Sterk prestasjon.
Kristine kammet hjem NM. Hadde egentlig ikke forventet noe annet, siden NM for herrer allerede var innkassert på stallen...... 🙂

Litt har hun nå lært etter 20 måneder her.....og når sant skal sies, har vi vel lært litt av henne og 😉

Vi har fra morgenen av vært på Forus med tre hester og kjørt litt i banen.
Hilmi Star V gikk 23/2000m
Beat The Tag gikk 26/3000m i speedcart
Nordby Balder gikk 39/2000,

Litt innmelding til den kommende helgen har der vært. Vi skal kjøre litt bakke med enkelte på Høyland i ettermiddag.

På Granum er Duen på besøk og skor noen hester. Fem skal trenes i dag. En viss spenning inn mot startlistene for helgen er der vel og der borte.

Fredag 30.08

Veldig fornøyd med Knell i Bergen i går. Han viste veldig fin form utvikling og ble belønnet med ny rekord. Neslands Loke som vant løpet har dokumentert formen, og ble belønnet med banerekord i går.

Vi har trent 10 hester så langt på Høyland i dag. For det meste i bakke og intervaller. Eller en kombinasjon av de to. Vi drar til Klosterskogen i morgen. Kristine skal være med i NM. Hun blir og igjen for å dra til Sørlandet på Søndag å kjøre. Vi skal ha med Lykkje Kristin og Adonai bortover.

Selv skal jeg ha en familiedag på Søndag med bla teater forestilling i Sola kulturhus.

På Granum har tvillingsøster Kristine hjulpet til i dag. Seks hester er trent, samt at Martine har vært innom å trent sine passhester. Ellers går det i forberedelser til Klosterskogen i morgen.

Torsdag 29.08

Flott løp av Rapido va Bene som kvalet inn til Derby i går. Hyggelig var og Høvåg Ask, som gikk 48,9 i mønstrings løpet sitt. Han ble med oss hjem etter løpet. STOR takk til Team Weberg, som har gjort en kjempeflott jobb med han.
Minner om at der er en 25% andel til salgs i ASk'en. Dyr er den heller ikke.....

Vi er nå på vei til Bergen sammen med Kristine. Vi har med Knell fra stallen vår og Grandslam Volo fra Geir Gudmestad sin stall. Kristine skal tømmeføre begge to, men Grandslam under sal. Knell har stigende form og bør kjempe i toppen. Muligens tøfft å holde unna for Neslands Loke.

Stine styrer på Høyland og Linda på Granum.

Onsdag 28.08

Utrolig flott sport på Bjerke i går. Thai Gucci kjentes fin ut før hun tok et par tak og spratt i galopp. Veldig synd, men vi får se fremover.

Har vært på Granum i dag og. Kjørt litt med bla Phone. Eierne til Cloud Connected var på besøk. Vi får besøk av Rennesund senere i dag. Er på vei til Bjerke sammmen med Jørgen. Skal kjøre to i mønstringsløp og to i totalisator løp. Skal bli spennende å kjenne på Høvåg Ask som vi har hos Team Weberg. Og spennende å se om Rapido va Bene kan kvalifisere seg til Derby. Fly hjem 21:45 i kveld.

På Høyland har det vært trening som vanlig, samt klargjøring for Bergenstur i morgen.

Tirsdag 27.08

Har kjørt på Granum fra morgenen av i dag. Testet Cloud Connected i 30/3000m. Skal sjekke han litt opp. Trinity D gikk to 1600m. En på 30 og en på 23. Han fungerte fint.

Er nå på vei til Bjerke med Syvertsen og med oss har vi Thai Gucci. Er litt spent på henne, samtidig som jeg er litt usikker. Hun har slitt med hals problemer, men har virket grei i trening hjemme i det siste. Håper og tror på en finale billett.

På Høyland er Kristine og Stine i full sving med dagens gjøremål.

Mandag 26.08

Jeg var hjemme halv ett i natt fra Sørlandet, etter det som var en middels helg. Leverte Emma i barnehagen ved åtte tiden. Neste gang jeg får anledning til det blir Torsdag.

Innimellom kjøring her på Høyland har det vært innmelding til Klosterskogen. Fortsetter å kjøre litt utover, før jeg tar fly til Oslo hvor tre dager med kjøring på Bjerke venter. Etter løpene i dag sitter jeg på med Tom Erik til Granum, hvor jeg camper frem til Onsdag. Krstine og Stine holder stand på Høyland mens jeg er borte.

Fem hester skal trenes på Granum i dag. Bjørn Duestad er innom å skor. Gucci lader opp til i løpet i morgen.

Fredag 23.08

Det ble 100% for alle i bilen til Bergen i går. Kristine vant med H.G. Jerv og jeg med Priority Photo. Veldig fin beholdning de to siste dagene på stallhestene.
Vi var hjemme rett over klokken to i natt. Oppe igjen ved syv tiden, barnehagen åtte og Høyland femten minutter senere. Stine er syk i dag, så det blir jeg og Kristine som kjører i dag. Ernst Karlsen kommer innom og behandler litt.

I morgen er det fly til Gardermoen, lift med Kai til Drammen hvor Martine kommer med Victor Palema. Satser på å se annen omgang av Aston Villa - Liverpool på Gardermoen, før flyet går 1/2 10.

På Søndag er det Høyland, hvor jeg skal kjøre litt siden det blir tre dager borte til uken med klasseløps kvalifiseringer. Kjører bil til Sørlandet og løpene der.

På Granum er der syv hester som skal trenes i løpet av dagen. Martine har ansvaret i helgen, med innlagt Drammens tur.

Torsdag 22.08

Må ubeskjedent få si at å reise østover å sette seg opp bak hestene Linda og Martine har ansvaret for, bare er en ren fornøyelse. De er alltid i topp skikk, blanke, fine og løpssugne. Er rett og slett heldig som har en fantastisk gjeng som jobber hos oss. Både på Granum og på Høyland.

De tre vi selte ut fra stallen i går gjorde alle utrolig fine prestasjoner. Ådra tok en fortjent og sterk seier. Jodden var veldig positiv etter litt pause. Sterk tid og prestasjon, uten helt å se fullt dagslys. Preston viste frem 12 tallet. Utvikler seg hele tiden og gjør ærlige innsatser. Snorene var spart i det som ble rygg leder, etter en noe spesiell innledning på løpet. Heldigvis var det ikke en kald rygg denne gang.

Er på vei til Bergen sammen med Kristine. Vi har med Priority Photo og H.G. Jerv fra stallen. Jerven bør ha en stor vinner sjangs i et glatt løp. Priority bør ha en relativt god sjangs. Vedlig god sjangs bør og Super Brown ha.

Linda kjører, rydder og koser seg på Granum, mens Stine styrer stallen på Høyland.

Onsdag 21.08

Finfin innsats av Adamo i går. Avsluttet fint til tredje. Det gikk skikkelig fort på slutten, så han bekreftet fin form. En rekke fine premier på de andre oppsittene ble det og, med Bullmeister som best med sterk annen plass.

Det går mot en travel tid, så i formiddag tok jeg noen timer med Emma, der vi virkelig koste oss. Kristine og Stine tar seg av Høyland. Jeg setter meg på flyet til Oslo for å kjøre på Bjerke i kveld. Vi seler ut Ådra, Jodden og Preston fra stallen på Granum i kveld. Linda og Martine kommer til Bjerke med hestene. Håper de alle vil være med i rette enden når mål passeres. Fly hjem igjen sent i kveld. Bergen står for tur i morgen.

Tirsdag 20.08

Fikk kjent litt på Thai Gucci 21/2000m i går. Kjente også på Phone og Torpa J. Var i bakken med Trinity D og Cloud Connected. Jogget en tur med nykommeren West Chill Simoni. Etter første skoledag var Martine innom å kjørte Preston og Victor Palema.

I dag kjører vi to og to på Høyland. Stine seler, mens jeg og Kristine kjører. Quality Acress kom til Høyland i går. Hun har vært til stamcelle behandling for bøyesenen hos Ole Einar Sem. Vil gå på tredemøllen en tid fremover.

I kveld er det kjøring på Forus. Vi har med Adamo fra stallen. Han er tøffere ute enn sist, og har bakspor kontra de tøffeste konkurrentene. Virker fin i trening, kommer litt an på hvordan løpet blir kjørt, men forventer en sterk innsats av han igjen.

På Granum er der to som skal trenes, Hedda kommer på besøk og der er forberedelser til Bjerke i morgen.

Mandag 19.08

Knell gikk et fint løp på lørdag. 23,5 i annet sport var veldig bra, men det holdt ikke til premie denne gang.

Tok fly til Sandefjord i dag tidlig. Har meldt til Drammen på lørdag og er i gang med kjøring her. Skal kjøre med de fleste, så Linda seler på og av, mens jeg kjører. Duen er innom og skor.

På Høyland er Kristeine og Stine i full gang med trening av de som skal trenes der.

Fredag 16.08

Lunsj kjøring i Bergen er ikke fort gjort. I går tok det 16 timer, tur retur. Og da var vi snaue 3 timer i Bergen ! Traffikale problemer på rekke og rad, gjorde sitt til at det ble en lang dag. Gledelig at Pinball da fortsetter å vise fine takter. Tror han skal få en fin høst.

På an igjen med intervaller fra kl 07:00 i dag. Har kjørt åtte stk, to og to, jeg og Kristine. Er nå på vei til Forus med tre hester, som skal testes der. Priority Photo, Keegan L og Nordby Balder. Stine er igjen på Høyland, der Ernst Karlsen og Rune Skogen kommer innom.

Med Martine på Åland har Linda hjelp av Jørgen i dag. Seks hester skal kjøres og to skal klargjøres til avreise.

I morgen er det V75 kjøring på Sørlandets Travpark. Vi har Knell med fra stallen.

Torsdag 15.08

Hjemme halv ett fra Oslo, opp kl seks, avreise Bergen kvart på syv. På vei nordover nå sammen med Kristine og Pinball Wizard i ny hestebil.
Er litt spent på om Pinball fortsetter fremgangen fra sist. Vi prøver å bygge han gradvis opp i form. Så det blir et løp bakfra der vi håper han viser gnist og ståpå vilje til slutt.

Stine holder koken på Høyland, mens Linda og Martine er i Sandefjord. Det er Martine sin siste dag som fulltids ansatt hos oss. Hun drar i kveld til Åland for å kjøre damematch. Mandag venter skolebenken. Heldigvis vil hun fortsatt hjelpe til utenom skolen.
Seks hester skal trenes. Actress er på veteinær høyskolen for undersøkelse. Justacredit L er solgt og forlater oss de nærmeste dagene.

Onsdag 14.08

Hyggelig at Jegerinnen endelig fikk uttelling og fikk vist litt av sitt potensiale i går. Syntes og at 2 åringene som Morten Juul kom med fungerte fint i mønstringsløpene.

Trening på Høyland fra morgenen av, før jeg drar til Oslo og Bjerke for å kjøre Rapido va Bene og Fleetfoot Hanover. Linda kommer fra Granum med Ådra Hornline, som hun skal kjøre.

I Sandefjord har fire hester fått rolig trening i dag. Rennesund har vært på besøk. Thai Gucci ble sjekket og fristmeldt. Victor Palema hadde slim i halsen. Quality Actress må til videre undersøkelse på veterinær høyskolen. Hedda kommer og innom og skal sjekke tre hester. Linda drar som nevnt til Bjerke med Ådra. Beregnet avgang 14:00.

Tirsdag 13.08

Trening på Høyland som vanlig i dag. Melding til Forus neste Tirsdag. Der er kjøring på hjemmebane i kveld. Ingen starthester fra stallen i kveld. Men Morten Juul kommer med oppover med to av 2 åringen vi har der nede. Vurderinger av kveldens oppsitt finnes - HER -

På Granum er det og business as usual med trening av de fleste.

Mandag 12.08

Høyland i dag. Meldinger til Sørlandet unnagjort. Fullt trøkk her i dag med trening.

Vi tok med Thai Festival tilbake til Høyland fra Sørlandet i går. Vil prøve henne litt i trenings opplegget her fremover.

På Granum er der litt oppryddning etter helgen og starter. Åtte hester skal trenes. Martine er inne i sin sise uke som fulltids ansatt. Vi fikk også inn Cloud Connected ila helgen, som blir spennende å begynne å jobbe med.

Fredag 09.08

Vi hadde en fin dag i Danmark i går. Den ble innledet hos Morten Juul hvor det ble kjørt med Lionheart O, Dream Shabra P og Bolt Action. de gikk alle fint 30/2000m.
Hos Jan Dahlgaard kjente jeg på Lightman O og Thai Allure i intervaller, mens Quality Sunrise gikk alene. Ett år yngre Dontpickonme og Maksi Amour fikk vi og kjent litt på.

Er nå på vei til Ålborg og Bo Westergaard. Det blir besøk, omvisning i tillegg til at jeg skal kjøre Kåre Joa Ravndal sin Maksi Varenna. Fly hjem ved tre tiden.

Kristine og Stine styrer på Høyland, mens Kristine Bø og Martine holder fortet på Granum. Linda har fri og er på SPA i Drøbak !

I morgen blir det bil og henger til Bergen på V75. Søndag er det Sørlandet med Justacredit L og Thai Festival fra stallen.

Torsdag 08.08

Det ble litt både og på Bjerke i går. Thai Cardinal beviste nok en gang sin strålende utvikling og befestet det ved å trave 14,0 full vei. For Preston og Bon Amie ble det litt traffikale problemer, av forskjellig art. De var begge pigge i mål og kommer garantert sterkt tilbake.

I dag tidlig dro jeg og Silje til Danmark for to dager. Det er en fin blanding av ferie, studie tur og oppfølgning av hester som står oppstallet der. Aksel og Synnøve Odland, samt Marit og Bengt Fjellheim Olsen blir og med på turen.

Dagen starter i Skive hos Morten Juul som har tre to åringer stående. Ferden går videre til Jan Dahlgaard hvor to åringer og tre to åringer står. Etter overnatting i Skive, skal vi i morgen til Bo Westergaard, hvor jeg bla vil få kjenne lit på Maksi Varenna. Blir fly hjem fra Billund i morgen kveld.

Hjemme er det trening som vanlig med gode stallfolk. Stine og Kristine på Høyland og Matine og Linda på Granum.

Onsdag 07.08

Dro til Sandefjord med første fly i dag. Så Kristine og Stine styrer på Høyland og treningen der. Hasse er på vei til Ole Einar Sem med Classic Salt, som skal gå på mølla for han i ettermiddag.

På Granum blir det trening samt jeg skal teste Thai Gucci og Trinity D litt. Forberedelser til kveldens kjøring blir det og. Vi har tre stallhester med til Bjerke i kveld. Bon Amie, Preston og Thai Cardinal. Synes alle har en fin mulighet til å hevde seg. Martine kjører forøvrig Bon Amie ST.

Tirsdag 06.08

Jeg var veldig godt fornøyd med måten Pinball gjennomførte løpet sitt på i går. Ennå noe tung i kroppen, stod han på fint til mål. Noe som bærer bud om at vi ikke har hørt det siste fra han enda.

I dag har det vært full trening både på Høyland og på Granum. I morgen blir det Granum fra morgenen av for meg, før kursen settes mot Bjerke og V65 på kvelden.

Mandag 05.08

Det ble en lang helg, med Biri og Danmarks tur. Sizzling gikk veldig flott til annen i hoppe NM. Toffifee D slet litt på svingene i Århus og feilet dessverre på vei til tet ut av første sving.

I dag har der vært melding til V75 i Bergen lørdag, samt Sørlandet, søndag. Lunsjtrav på Forus står på programmet, med Pinball Wizard til start. Han trener fint, men løpet i dag blir en test hvor han står per i dag. Er litt spent.

På Granum er der 10 hester som skal trenes ila dagen.

Fredag 02.08

Flott kveld i Bergen i går. Seiers defilering på alle i bilen, var veldig kjekt. Adamo fikk endelig vist sitt potensiale, og vi venter spent på fortsettelsen. Det gikk heldigvis greit å nå flyet hjem, så det gikk an å få en skikkelig natt før helgens hardkjør starter.

Kristine var i bilen igjen halv åtte i dag igjen, med Biri Allround som mål. Det blir trening på Høyland sammen med Kristine Bø på meg i dag.

I Sandefjord er der ca ti hester som skal trenes. Linda har stallen også i helgen der borte.

I morgen er det Biri som står på planen, agårde 07:30 og hjem med 21:35 flyet fra Gardermoen. Så er det avgang 02:15 Søndag morgen fra Høyland. Sammen med Lars Gaute og Kristine Bø, drar vi til Danmark med Toffifee D. Fergen går 06:45 fra Kristiansand. Toffifee starter i hoppefinalen av Jydsk 3 års grand prix, spennende. Lars Gaute og Kristine tar ferge hjem fra Hirtshals 20:45. Omtrent på samme tiden tar jeg fly fra Ålborg og hjem, slik at jeg er klar til lunsjtrav på Forus Mandag.

På Høyland har Kristine Bø og Silje Vatland stallen på Lørdag, mens Silje tar den alene på Søndag. Torsdag 01.08

På vei til Bergen med bil og henger. Foruten Adamo er Novak Bi og Oddset Hæstak med oppover.

Vurderinger av dagens oppsitt finner du - HER -

Jeg håper og tror at det går greit å nå 22:00 flyet hjem fra Bergen i dag. Det går slag i slag de neste dagene....
På Høyland styrer Kristine Bø butikken.

Tvillingsøster Linda har som vanlig kontrollen på Granum. godt 10 hester skal trenes der i dag. Litt opprydding etter Bjerketuren i går blir der og. Ådra var bra til finfin tredjeplass, mens Victor manglet den rette skubben i går.

Onsdag 31.07

Trening på Høyland hele dagen i dag. Vi skal og vaske bokser i løpet av dagen. Eirik Høitomt har hjulpet oss mye på østlandet. Så når han ikke hadde oppsitt i de aktuelle løpene på Bjerke i dag, var valget lett angående kusk på våre hester. Jeg skal selv reise veldig mye den kommende uken, så det var veldig bra at det passet for Eirik å kjøre Ådra og Victor.

På Granum er der 'bare' tre hester som skal kjøres i dag. Siden Hedda var innom i går og gikk over nokså mange, har de fri i dag. Ådra Hornline og Victor Palema skal til Bjerke i kveld som nevnt, og vi er spent på hvordan de gjør det.

Tirsdag 30.07

Vi har vært på Forus en tur med fire hester. Heldigvis rakk vi akkurat å bli ferdige før himmels sluser åpnet seg.....
Priority Photo og Adonai gikk 21/2000m
Classic Salt og Classic Kiss gikk 24/2000m

Der har vært sportrekkning til finalen i Jydsk 3-årings Grand Prix for hopper. Interessant variant når en trekker hvem som skal velge først og sist blant første annnen osv uten at noen er til stede. Slike trekkninger burde vel muligens heller blitt foretatt etter andre kreterier, feks tid ?
Uansett, så ble det spor 6 og vi drar nedover grytidlig søndag morgen.

Trening ellers med både arbeidskjøring og intervaller på Høyland.

Trening også i Sandefjord, der og Rennesund har vært på besøk. Torpa J er friskmeldt. Thai Gucci likeså etter hals problemer, så den får det litt tøffere i trening fremover. Lyssjø Faxa fikk sjokkbølge behandling i en buesene hun har slitt med.

Mandag 29.07

Det ble en flott V75 kjøring på hjemmebane lørdag. Bra vær, god sport og mye folk. Rett og slett slik det skal være !

Tilbake til hverdagen igjen i dag. Stine har ferie i en uke, så Kristine Bø stepper inn og hjelper til denne uken. Det blir trening på Høyland for alle hele dagen i dag.

I Sandefjord er Bjørn Duestad innom og skor. Godt 10 hester skal trenes i løpet av dagen. Både Linda og Martine skal kjøre i stallmannsløp på Klosterskogen i kveld. De sitter opp bak henholdsvis In Your Face og Barack Hill.

Fredag 26.07

Veldig godt fornøyd med Knell sin prestasjon i Bergen i går. Det ble ikke noe fly hjem, pga omstarter, løse hester osv. Så det ble hestebil hjem. Var hjemme ca kl 3 i natt.

Drar med fly til Gardermoen med Pål Buer og Rune Wiig kl 12:00 i dag. Derfra sitter vi på med Kai Johansen til Biri. Linda kommer fra Sandefjord med Thai Festival, som skal prøve seg i Martha kvalifisering. Vi sitter på med Kai tilbake til Gardermoen, hvor vi overnatter og tar fly hjem kl 08:00 i morgen.

V75 kjøring på hjemmebane er alltid stas. Vi har H.G. Jerv til start fra stallen. Ellers fine oppsitt, som vi får håpe gjør fine innsatser. Tom Erik Solberg blir over til Søndag og blir med på hagefest hjemme hos oss, Lørdag kveld.

Martine har stallen i Sandefjord denne helgen. Stine har Høyland på Lørdag, for hun tar en uke ferie. Det betyr at 2xKristine (Kvasnes og Bø) tar stallen der på Søndag.

Torsdag 25.07

Vi er på vei til Bergen, med hestebil og henger. Knell, Bullmeister og Republique utgjør det firbente laget. De som klarer seg med to bein er foruten meg selv, Kristine, Reidar Torland og Morten Lura. De sistnevte loser transporten trygt hjem igjen, mens jeg tar fly 22:00 fra Bergen.
Knell er eneste stallhest i dag og han skal vel ha en fair sjangs til å kjempe om seieren.

På Høyland er det trening og vask av uteboksene som står på programmet. Hasse og Stine drar frem høyttrykkspyleren i ettermiddag.

Duen har vært innom og skodd to hester på Granum. Åtte stk skal trenes i dag.

Onsdag 24.07

Sommerværet fortsetter enn så lenge. Og i dag har vi besøk på Høyland av Beate Fosse, samboer med Lars Tore Hauge. Samt Tonje Lilletvedt. De er med å rir noen hester i trening. Koselig med sommerbesøk ! Ellers stille og rolig med trening for alle hestene.

På Granum skal åtte hester trenes og Hedda Assev kommer på besøk.

Tirsdag 23.07

Godværet har satt inn for fullt nå. Dette gir oss noen flotte dager, som veier opp litt for alt regnet vi har trent i.

I går var vi inne på Forus med:
Pinball Wizzard - 19/2000m
Nordby Balder - 45/2000m
H.G. Jerv - 35/2500m

I dag har vi vært inne med :
Classic Salt - 24/2000m
Classic Kiss - 24/2000m

Blir normal trening ihht program for resten. Skal kjøre i Bergen Torsdag, Biri Fredag og Forus Lørdag, denne uken.

På Granum er det og trening som vanlig, samt litt reperasjon av sulkyhjul, som står på programmet.

Mandag 22.07

En flott travhelg er over. Vi gleder oss over supre prestasjoner og ser frem til neste lørdag. Da er det V75 på Forus. Møt opp !

Meldinger til V75 stevnet er unnagjort, og vi er på vei til banen med tre hester. Pinball Wizzard, H.G. Jerv og Nordby Balder. De skal alle få seg en test i banen.

På Granum er det opprydding etter helgen. Bjørn Duestad er på besøk for å sko. Der er ellers rundt 10 hester som skal igjennom sin daglige dose med trening.

Fredag 19.07

Det ble en bra dag i Bergen i går med to seiere og flere på trippelen. Kjører i dag personbil til Sørlandet med familien. Kjører på Travparken i kveld og i morgen. Hjem igjen lørdag kveld, har stallen og stellet der selv på Søndag.

I dag har vi Knell, Hilmi Star V og Ådra Hornline til start. Mener alle kan/bør blande seg inn i trippel kampen under normale omstendigheter. I morgen har vi Thai Cardinal til start fra stallen. Han har vært utrolig god i det siste, og vi forventer at fremgangen fortsetter.

Søndag skal Phone og Linda ut på Biri. Halv tre natt til søndag drar Stine og Oddbjørn til Danmark med Toffifee D. Ferjen til Danmark forlater Kristiansand 06:45. Hun starter i løp 7 i Aarhus. Ferjen hjem igjen går 20:45 om kvelden.

Torsdag 18.07.

Er på vei til Bergen og kveldens kjøring der. Jeg og Pål Buer sitter på med transporten til Emira Dream, som Pål skal kjøre. Vi håper og tror at vi når et fly hjem kl 22:00 i kveld......
Har et par fine sjangser i kveld. Johan Herbjørn, Sno Long Boys, og muligens den beste med Vassbø Fakse.

På Sørlandet i går imponerte Preston nok en gang med et sterkt løp til annen. Republique var og positiv første gang ut. Røster fikk det tøfft utvendig leder i hardt tempo over 2600m. Han fungerte nok ikke som best og galopperte i siste sving.

Kristine og Stine, holder hjulene i gang på Høyland. På Granum skal 5-6 hester trenes samt der er endel klargjøring inn mot helgens løp på Sørlandet og Biri.

Onsdag 17.07.

Full trening på Høyland fra morgenen av. Litt utpå dagen drar vi til Sørlandet og V65 kjøringen der. Morten 'Møppa' Lura blir med meg og Kristine nedover. Har med Republique på bilen. Fra Sandefjord kommer Martine med Preston, som vi håper skal blande seg inn i rette enden i dag.

Quality Actress som var halt etter løpet på Søndag, skal til sjokkbølge behandling Onsdag-Fredag. Håper og tror at det gjør susen, slik at hun er tilbake der hun skal være etter det.

En annen hoppe, Toffifee D, er starterklært i kvalifisering til 3 års Grand Prix i Aarhus på Søndag. Stine-Mari og Oddbjørn kjører ned med henne. Birger Jørgensen sitter opp i vognen. Evt finale kjøres samme sted 4. August.

På Granum blir Linda alene for det messte i dag, siden Martine drar til Sørlandet med Preston. Seks hester skal kjøres med og vi får besøk av Hedda Assev.

Tirsdag 16.07.

Det ble full uttelling for stallhestene på Haugalandet i går. Både Adamo og Toffifee stod for flotte prestasjoner og gledelige seiere. Stallformen generelt er bra for tiden, noe vi er veldig fornøyd med.

Knell og Hilmi har fått siste harde økt før løpene på Fredag. Ellers skal alle trenes på Høyland i dag.

På Granum skal fem hester trenes i dag. Quality Actress kommer hjem fra vetr Sem. Undersøkelsen var positiv i den forstand at det ikke var noe alvorlig. Litt behandling, så er hun klar igjen om noen uker. Justacredit blir med andre veien for en ettersjekk hos Sem. Rennesund kommer innom for å sjekke et par. Linda drar til Mysen i ettermiddag for å kjøre Shakira Spur i et dameløp.

Mandag 15.07.

Da var Jarlsberg helgen over for i år.
Vi hadde noen fine dager i godt vær, med hyggelige folk og brukbar sportslig uttelling.

Torpa J gikk fint etter galopp og er på gang. Victor Palema holder sin nyttige form og satt fast med litt igjen.
Quality Actress var veldig god og viser fin utvikling. Hun suste inn til en flott annenplass imot veldig gode hopper. Men, 500m etter mål viste hun tegn til halthet i en fremfot. Hun går til Vetr Sem for en sjekk i dag.....

Vi er nå på vei til den årlige kjøringen på Haugalandet. Fra stallen har vi med Adamo Kievitshof og Toffifee D. Har litt forhåpninger med begge i dag. Kristine Kvasnes, Kristine Bø og Pål Buer er med i bilen oppover.

Torsdag 11.07.

Onsdag dro jeg og familien til Tønsberg hvor vi vil være de neste fem dagene, det er nemlig tid for Jarlsberg Grand Prix. I går hadde vi også to hester fra egen stall til start. Thai Festival debuterte for oss til en femteplass på en 18 tid, men hun fungerte dessverre ikke optimalt og blir sjekket av veterinær fredag. Ådra Hornline var dog positiv til fjerde hvor hun avsluttet bra i hardt lag.
På Høyland gjorde Kristine en innsats i stallen før hun også dro til Tønsberg, hun flydde tilbake til Rogaland i dag tidlig, og er tilbake i Tønsberg fredag. Ellers vil Stine Mari, Siw Helen og Hege ordne på Høyland i løpet av helgen. Linda har ansvaret for stallen på Granum hele helgen.

I løpet av helgen skal jeg kjøre alle dagene av Grand Prix travet. Fra egen stall har vi Torpa J og Victor Palema til start lørdag, mens Quality Actress skal forsvare stallens ære søndag.

Mandag 08.07.

Siden sist har Beat The Tag og Priority Photo startet i Bergen. Beat The Tag ble nummer to mens Priority Photo som ble nummer fem. Fredag startet to hester fra Granum på Jarlsberg. Thai Cardinal var første mann ut og vant overlegent på 14.2 over 2100 meter. Preston ville ikke være dårligere og stakk også av med seieren på en 13 tid. Meget flinke gutter! I helgen var Martine i ilden samen med Bon Amie S.T på Momaken. Jeg satt hjemme i godstolen etter en etterlengtet frihelg å se de gjennomføre fint til en andreplass.

I dag har vi på Høyland kjørt hurtig på Forus innimellom innmeldinger til sommertravet på Jarlsberg. På banen hadde vi med oss disse hestene.
Adamo Kievitshof 20 2000 meter.
Pinball Wizzard 20 2000 meter.
Classic Kiss 22 2000 meter.
Classic Salt 24 2000 meter.
Hilmi Star V 23 2000 meter.

På Granum i dag har vi trent hester som normalt, Duen har vært å skodd et par stykker. Petter Myhre har vært her og sjekket noen halser og trekket et par tenner. Ellers har vi hatt en liten opprydding og nærmer oss ferdige med vårt nye salrom. Vi hadde også Phone til start på Drammen i dag. Det endte med en fin andreplass.

Tirsdag 02 .06.

Årets store Forus helg er nå historie og vi kan vel ikke si oss helt fornøyde med resultatene. Fredagen innledet vi med Justacredit L som ble toer selv om hun ikke fungerte optimalt i travet. Lørdag hadde vi fire hester til start, Ådra Hornline feilet ut av første sving – muligens hun hadde litt for slakk kjekk. Bon Amie S.T gikk i same løp, men satt dessverre fast med alle krefter spart. Victor Palema skuffer sjeldent, denne gang var heller ikke et unntak og han sikret seg en fjerdeplass. Torpa J klarte ikke å følge opp og galopperte da han ble tatt i på startsiden, men gikk et ok løp etter galoppen og endte på en sjuende plass.
Søndag var Pinball Wizard ute i monteprøveløp, han fungerte dessverre ikke i denne grenen og ble til slutt strøket. Toffiffee D debuterte for oss denne dagen, det endte dessverre også i to galopper og muligens noen utstyrsendringer.

Mandag var rolige dager begge steder med opprydding, skoning og vanlig trening av hestene. Det samme har for så vidt skjedd i dag. På Høyland har Kristine, Stine Mari og Kristine trent og stelt hester mens jeg har vært på lunjstrav på Sørlandet.
På Granum har dagen gått til trening av hest som normalt. Veterinær Rennesund har også vært innom en tur og sjekket litt halser og diverse.

Fredag 29.06.

På Høyland trener Kristine og Stine Mari som vanlig. De kjører intervaller før Ernst Karlsen kommer i ettermiddag. Veterinær Rune Skogen kommer også en tur før vi drar på kveldstrav på Forus.

Linda er på vei med fem hester fra Granum. I dag skal Justacredit L starte, mens de fire andre drastisk Høyland for overnatting til morgendagens V75. Martine har stallen på Granum og kommer med fly imorgen.

Torsdag 27.06.

I går var jeg på Granum og kjørte litt hest før jeg dro videre til Bjerke. På Granum kjørte jeg med Keegan L, Thai Festival og Trinity D. De to førstnevnte utvikler seg stadig, mens det fortsatt er et lite stykke igjen før vi er helt fornøyde med Trinity. Hedda var også innom en tur å så over noen av hestene.

På Bjerke ble det litt blandede resultat, men Lightman O gikk et nytt mønstringsløp på en fin tid. Han har med det gjennomført begge sine mønstringsløp.

Dagen i dag på Granum har for det meste bestått av klargjøring til morgendagen, og fem hester trent.

På høyland er hestene trent som vanlig, vi var på Forus med HG Jerv og Classic Kiss. De gikk henholdsvis 35 og 24 over 2000 meter.

Tirsdag 25.06.

I dag har vi vært på Forus med fire stykker. Classic Salt gikk 24 over 2000 meter og fungerte fint. Pinball Wizard ble testet under sal men ble litt for lett foran og skal skos om til prøveløpet søndag. Thess Prinsen og Nordby Balder var også med inn, de fungerte dessverre ikke sånn jeg håpet og vil får noen dagers hvile.

På Granum har fem hester trent og ellers drevet med litt opprydning. Vi har også begynt å planlegge helgens utfart, hvor vi inntar Forus med seks hester.
Starterklæringene til helgens løp er også ferdige, vi har totalt sju hester til start fra egen stall denne helgen.

Mandag 24.06

Vi har lagt bak oss en fin helg og tatt fatt på hverdagen igjen. Fredag endte Bon Amie S.T utenfor premierekken samen med Kristine, hun fikk en fin gjennomføring men ble dessverre sittende fast og fikk aldri sjansen. Phone ble nummer fire i sitt løp etter en rask avslutning.

Lørdag hadde vi tre hester til start fra Granum under V75 stevnet i Drammen. Først ut var Quality Actress og Thai Gucci i Benn Orres minneløp. De endte i en overraskende men desto kjekkere seier til Quality Actress og Kristine. Etter et perfekt løp kom åpningen som bestilt fra lederygg og hun spurtet inn til en enkel seier. Thai Gucci ble dessverre disket for galopp etter å ha vært utav taktene fra start. Victor Palema var tredje og siste hest ut. Han gjør som alltid sitt beste uten han får helt lov til å vinne løp. Igjen kjempet han så godt han kunne og endte på en flott andreplass.
Kristine deltok også i norgesmesterskapet for monteryttere, hvor hun skaffet seg en fin bronsemedalje.

På Høyland i dag trener vi på som vanlig, mens innmeldingen til helgens stevne på hjemmebane Forus er i full gang.
På Granum er Duen i full gang med skoning, mens Linda og Martine har satt i gang med trening av hestene som vanlig.

Fredag 21.06
Ferien nærmer seg med stormskritt......derav veldig sen oppdatering i dag. Dessverre blir der nok litt sporadisk oppdatering de neste 2-3 ukene, før vi er tilbake for fullt igjen.

Beat The Tag gjorde et veldig godt løp i Bergen i går. Stod på fint til mål etter en reise i tredjespor og dødens. Syntes nesten han hadde fortjent å vinne.

Vi har trent på Høyland samt vært på Forus med Stirling, som gikk 18/2000m og Toffifee D som gikk 20/2000m. Begge er svært nære start.

Kristine har reist østover for å delta i Monte NM i helgen. Hun skal og kjøre Bon Amie på Jarlsberg i kveld. Linda skal kjøre Phone i et stallmannsløp.

Selv tar jeg fly østover for V75 kjøringen på Drammen, i morgen. Vi har Quality Actress og Thai Gucci med i Benn Orre´s Minneløp. I tillegg har vi Victor Palema på startstreken.

Torsdag 20.06
Vi er på vei til Bergen med personbil og henger. Bakpå står Beat The Tag, som jeg er spent på i dag. Inni bilen er Kristine, Stine og Kristine Bø med. Vi trente fra morgenen av på Høyland og fikk unna den biten før vi tok avgårde ved elleve tiden.

På Graum er det fleste kjørt med. En gjenstår. Hedda Assev er på besøk og ser til et par av hestene. Ellers blir det stell og foring utover ettermiddagen.

Onsdag 19.06
Begge stallhestene leverte fine prestasjoner i går. Hilmi Star V opptrådde veldig behersket i prøveløpet og travet 19,5. Priority Photo Fortsetter å gå velidg gode løp uten å være helt i toppform. Sikkret seg annenplassen bak Sune Palema.

Været fortsetter å innby til trening, vi går på med krummet rygg på Høyland i dag med dagens gjøremål. Litt forberedelser til Bergensturen i morgen blir det og.

På Granum er dagens trening unnagjort. Martine har siste dag av fagprøven sin i dag. Linda drar til Bjerke ved to tiden med Odins Tira. Martine tar seg av kvelds stellet.

Tirsdag 18.06
JustacreditL og Linda gjorde et fint løp i går. Hun gikk fint til mål og viste at hun er på gang. Det ble litt feil for Ådra. Men hun fikk en fin gjennomkjøring til hoppecup finalen om en drøy uke.

Full fres på Høyland i flott kjørevær. Kjøring på Forus i kveld hvor vi har to hester fra stallen ute.

Hilmi Star V - skal ut i prøveløp. Han ennå litt urutinert. Håper at han fungerer greit, slapper av og læerer litt sammen med de andre og går feilfritt. Fart og styrke har han nok av.

Priority Photo - håper jeg er hakket hvassere enn sist i Bergen hvor han avsluttet bra. Står litt sjangseartet til, men håper han kan være med på trippelen.

Fem hester er trent på Granum. Martine tar fagprøven sin i dag. Ellers er det rydding, stelling og klargjøring for morgendagen.

Mandag 17.06
Høyland i dag. Kjøring sammen med Kristine og Stine. Ove B Reime er med å skor. Der har vært melding til Drammen hvor vi har noen stallhester til start.

På Granum er seks hester trent og en gjenstår. Duen er på besøk og skor. Martine har gått i fagprøve modus. Linda skal avgårde å kjøre både Ådra hornline og JustacreditL i kveld. Spennende.

Helgen i Trondheim startet i Orkdal på fredag med et flott stevne som hadde fortjent bedre vær. Det ble middag på Egon og i seng kl 21:00 for min del.

Eikprins var så god som jeg hadde håpet og gav meg best mulig start på NM. Lannem Frøyd ville ikke være dårligere og gav meg best tenkelige start. Victor Palema gjorde et sterkt løp uten at han fikk full uttelling. Han starter igjen på Drammen til helgen. Fikk med meg annen omgang av U-21 semi'en samt en bedre middag med kollegaer før det bar i seng 23:00

Dro til banen ved halv elleve tiden Søndag. Hadde bestemt meg for å nyte dagen i gul ledertrøye best mulig. Endog viste det seg å være en tøff balansegang opp i mot å være fokusert og konsentrert om arbeidsoppgavene. Når den ene muligheten etter den andre for en trippel plassering glapp, begynnte jeg å se mørkt på sjangsene for sammenlagt seier.
Det ble desto kjekkere å konstatere at det holdt helt inn. Så derfra var det bare å nyte øyeblikket. Hverdagen henter enn inn igjen før en vet ordet av det.....

Fredag 14.06
Er på vei til Trondheim for et tre dagers opphold der. Orkdal i dag hvor jeg skal kjøre Bork Odin. Siden er det Leangen, V75 kjøring og NM for travtrenere. Det ser jevnt greit ut uten de store sjangsene. Men alltid kjekkt å være med på disse.

På Klosterskogen i går hadde vi to stallhester til start. Knell hadde vi vel håpet var hakket hvassere enn han var. Han går fine løp uten å helt vise toppform. Blir en dyrlegesjekk på han.
H.G. Jerv hadde vi vel forventet tøffere enn han viste i går. Vi får vurdere litt og se om det blir pause eller ikke på han.
Det ble uavgjort i veddemålet med Kristine så ingen av oss må bake kake denne gang.....

På Høyland kommer Rune Skogen og Ernst Karlsen på besøk. Stine har helgen der.

På Granum er Martine på vei til Leangen med Victor Palema. Han satt fast sist, stiller tøfft men spennende til. Linda steller der i helgen.

Torsdag 13.06
Veldig godt fornøyd med gårsdagen på Bjerke. Begge stallhestene gjorde utrolig flotte prestasjoner.
Thai Cardinal ble strøket inn ett sport rett før start. Viste flotte startegenskaper, og gikk utrolig fort ned oppløpet, med stor fart i mål.
For Preston å komme i mål jamnsides i den klassen han nå stiller i, fra spor 11 er bare utrolig sterkt. Han går 14,4 full vei, i andre og tredje spor hele veien.

I dag er det Kristine som skal i ilden. Hun og Ove er på vei østover til Klosterskogen med Knell og H.G. Jerv. De har vel begge en fair sjangse til å blande seg inn i toppen under normale omstendigheter. Nytt kake veddemål på gang med Kristine, kommer tilbake til det i morgen.....

Ellers går dagen i trening på Høyland, tannlege besøk, hurtigkjøring av privat trente hester på Forus, samt klargjøring til tre dager i Trondheim, med Orkdal kjøringen som første stoppested.

Onsdag 12.06
På et litt spedt grunnlag ble det fin uttelling på Forus i går med en seier og to annenplasser.

Tok fly til Torp i dag tidlig og er på Granum for å kjøre hester frem til i to tiden.
Har vært ute å kjørt med følgende hester :
Torpa J - 1,42/3000m
Thai Gucci - 1,23/2000m
Quality Actress - 1,30/2000m
Trinity D - 1,28/2000m
JustacreditL - 1,35/3000m
Bon Amie ST - 1,30/3000m

Drar innover til Bjerke ved to tiden, hvor vi har to stallhester til start. Thai Cardinal møter litt tøffere motstand enn sist. Men vi håper han har gått frem med løpet sist og kan være med blant de tre her. Preston har blitt strøket inn et spor. Møter tøff motstand fra vanskelig spor. Holder såpass bra form at trippel plass burde være innen rekkevidde om det løser seg brukbart, selv fra en sjangseartet utgangsposisjon.

Tirsdag 11.06
Dagen i dag begynte med servering av selvlaget kake på Høyland. Jeg tapte et internt veddemål med Kristine på Søndag, så da var det på med kokkelue og forkle !

Når 'frokosten' var inntatt og 'gjelden' var betalt tok vi med oss fire hester til Forus for hurtigkjøring :
Stirling gikk 23/1600m
Toffifee D gikk 20/2000m
Nordby Balder gikk 42/1600m
Thess Prinsen gikk 38/2000m

Ellers har det vært trening som vanlig her på Høyland. I kveld er det kjøring på hjemmebane, uten at vi har stallhester på startstreken.

På Granum har Martine ferie. Jørgen Storm Paulsen hjelper til. Tvilling søster Kristine er og på besøk, så jobben går greit unna. Fem hester skal trenes i dag, samt der skal forberedes til Bjerke i morgen.

Mandag 10.06
En noe forsinket utgave i dag, beklageligvis. Vi går inn i ferietid og Facebook siden vil være mindre aktiv en periode grunnet ferieavvikling.

Helgen fortonet seg bra. Flott vær og gode forhold i Bergen under V75 stevnet der. Ådra Hornline gikk et veldig fint løp til fjerde på sterk tid. Var og veldig godt fornøyd med Priority Photo. Han bekreftet fin form ved å spurte meget sterkt fra køen

Det ble litt gutta på tur rett etter løpene. Tok en 'spesial taxi' sammen med Pål Buer og Ovi til KISS konsert på Viking Stadion. God lørdagsunderholdning og fin avslutting på en lang dag.

I går var vi på Sørlandet med Adamo Kievetshof fra stallen. Han gikk forsåvidt et OK løp uten å imponere. Lyste han i halsen i dag og fant blod i lungene. Kan spøke for hans videre karriere i løpsbanen.

Ellers har det vært en vanlig dag med trening både på Høyland og i Sandefjord.

Fredag 07.06
Høyland i dag. Jeg og Stine-Mari kjører intervaller. Kristine er på Forus med Pinball Wizard. Han skal prøves litt i monte under kurset som foregår der.

I Sandefjord skal fem hester trenes i dag. Tre hester er på vei til Bergen med Martine. Så Linda styrer alene i dag. Blir nok litt ordning av stallen og da, inn mot helgen....

I morgen er det V75 stevne i Bergen og vi har 4 hester fra stallen til start. Tre fra Granum som Martine drar vestover med i dag. Selv drar jeg opp i morgen sammen med Aksel Odland, som kjører bil og henger med Priority Photo oppover. Det er vel muligens Ådra Hornline som har best sjangs av stallhestene, sånn i utgangspunktet.
Link til vurderinger og tips - HER -

Etter løpene blir det helikoptertur sammen med Ove Kenneth Karlsen og Pål Buer til Viking Stadion ! Ikke for fotball, men for KISS konsert.....

På Søndag er det Sørlandet og vi har Adamo til start fra stallen. Han holder fin form og skal vel tilmåles en viss sjangs.

Linda styrer på Granum gjennom helgen. På Høyland styrer Siv Helen Bø på Lørdag og Kristine på Søndag.

Torsdag 06.06
Fine prestasjoner uten den store uttellingen på Bjerke i går. Quality Actress fikk ikke en god start og gikk flott via tredje spor. Med litt andre disponeringer kunne plasseringen fort blitt en annen med samme prestasjonen. Preston ble sturt med stødig hånd av Martine. Etter en rolig innledning gikk han fint helt til streken etter siste 800 i tredjespor. Lederen avsluttet siste 1000 etter 14.....

Full trening på Høyland i dag. Vær og føreforhold er bra, så det er helst bare en fryd å kose seg ute. Vi skal en tur til Forus å teste Thess Prinsen litt i banen. Der har vært melding til Klosterskogen neste uke, hvor vi muligens starter med to fra stallen.

Syv hester skal trenes på Granum. Vi får besøk av Bjørn 'Duen' Duestad og Hedda Assev i løpet av dagen. Det blir ellers forberedelser til Bergenstur for Martine, Lyssjø Faxa, Bon Amie og Ådra.

Onsdag 05.06
Seier til H.G. Jerv, tredje til Knell og galopp for Velvet Tibur, ble fasiten i går. Hadde ellers en sterk seier med Urban Barsk, som var skikkelig god.

Fullt kjør på Høyland fra morgenen av med trening og stelling. Skal fly til Torp 14:00, for så å sitte på med Tom Erik Solberg inn til Bjerke. Kjører Quality Actress som kom til Sandefjord sist uke. Bør kunne være med i rette enden her.

Syv hester er trent i Sandefjord, før forberedelser av to og firbente til kveldens kjøring på Bjerke. Vi krysser fingrene for Preston og Martine !

Link til omtale av kveldens starter/oppsitt - HER -

Tirsdag 04.06
Har allerede vært på Forus med Hilmi Star V. Han gikk 20/1600m, fungerte fint og er på det nærmeste klar for prøveløp.

Full gang på både Høyland og Granum. Trening og forberedelser for løp. Fra Granum skal Phone ut i lunsj på Bjerke. Jørgen Hasle Johansen trener denne selv, blir uansett spennende å se hvordan han duger i dag. I kveld skal H.G. Jerv og Knell ut på Forus. De skal vel begge ha en fair sjangs til å havne i rette enden av premielisten.

Bryne FK besøker Forus i dag. Det blir en sann glede å ha tipsmøte med ett av favoritt lagene mine.

Møt opp og nyt travsporten slik den skal nytes - LIVE !

Mandag 03.06
Veldig fornøyd med 'Norge Rundt' turneen i forrige uke. Stallseiere tre dager på rad, Bergen, Jarlsberg og Biri, er veldig bra.

Torpa J gikk veldig fint, Victor Palema satt fast, gikk fint til mål og bekreftet form. Thai Cardinal var virkelig god første gang ut etter han kom til Granum. Justacredit L skuffet vel litt etter lang pause. Men hun har ikke hatt det alt for tøfft i trening, så vi får skjerpe henne litt fremover. Keegan L oppførte seg fint og gikk et flott i mål.

Ble igjen på Granum, slo på noen sko og kjørte litt med tre hester der i går. Thai Gucci gikk 23/2000m, Ådra Hornline 21/2000m. Jogget og litt med Quality Actress som jeg hadde med østover på fredag.

Har vært på Forus allerede i dag med Toffifee D, hun fungerte fint på 22/2000m. Kjørte og 23/2000m med Classic Kiss. Hun har stått på banen hos Pål Buer en måneds tid, og har vist fin utvikling i den tiden. Ble med hjem til Høyland etterpå.

På Granum er syv hester trent, Bjørn Duestad har vært innom å skodd litt.

Fredag 31.05
Som nevnt i en liten notis i går ble det god uttelling for reisefølget i går. Det ble seier til alle to og firbente som inntok Bergen. For min egen del syntes jeg det var ekstra kjekt med Adamo og Nes Odin som begge har vært lenge borte med problemer. Men en skal ikke glemme Malin som tok sin aller første seier heller.

Vi var hjemme 03:30. Tok avgårde tidlig i dag med to hester i bilen, Quality Actess og Windignant. Quality skal være på Granum litt fremover, mens Windignant skal til Sigbjørn Kolnes. Der er tre hester fra stallen til start på Jarlsberg i kveld. Keegan L skal ut i prøveløp, mens storesøster Justacredit L og Thai Cardinal skal ut i totalisator løp. De har begge trent fint og gjør spennende starter.

Jeg blir over til i morgen hvor jeg sitter på med Tom Erik og Eirik til Biri. Der har vi Victor Palema og Torpa J til start. Søndag blir det litt kjøring på Granum før jeg kjører hestebilen hjemover igjen. Gleder meg til det med Follo - Bryne på radioen, et stort utenomtravslig høydepunkt !

Torsdag 30.05
Trinity D innfridde ikke helt i debuten for oss på Bjerke i går. Vi får gjøre en innsats før vi starter på ny. Shoguns King gjorde derimot et veldig fint løp til annen. Var hjemme halv ett i natt.

Ny dag og nye muligheter.....startet dagen på Høyland med bla intervaller på Quality Actress. Hun blir med østover i morgen. Skal starte på Bjerke neste onsdag, og har et par andre løp i kikkerten for henne, slik hun blir stående på Granum en periode.

Vi er nå på vei til Bergen med bil og henger. Kristine og Malin C Stokke er med inni bilen. Bakpå har vi med Mack Attack SE, Lykkje Kristin og Adamo Kievitshof. Sistnevnte her vi litt ambisjoner med i dag. Han har tidligere vært hardere ute enn i dag, og på tross av det gjort fine innsatser.

Onsdag 29.05
Beat The Tag og Priority Photo gjorde begge fine innsatser og fungerte bra i går. Med 17 første tusen og 11-12 siste, blir det vondt å hente nevneverdig bakfra.

Siden jeg i ettermiddag begynner på en lang turne, har jeg tatt fri i formiddag. Jeg og Emma er på lekeland på Varhaug og koser oss frem til lunsj tider. Skal til Bjerke i ettermiddag, der Trinity D gjør sin debut for oss.

Kristine og Stine-Mari har kontrollen på Høyland. I Sandefjord skal fem hester trenes i øsende regnvær. Linda drar til Bjerke kl 2 med Trinity D.

Tirsdag 28.05
Det blir Forus morgen og kveld i dag. Har vært inne å kjørt med Hilmi Star V. Han gikk flott i et jobb på 22/2000m. Ellers trening som normalt for de fleste på stallen.

Priority Photo og Beat The Tag gjør begge spennende starter i kveld. De er begge bra og bør ha en fair sjangs til å ende i rette enden.

Tourbillion drar i dag, som tidligere beskrevet i fagpressen. Det blir spennende å følge han på Fransk jord.

Mandag 27.05
En stor travhelg er forbi, i utlandet. Vi var igjen vitne til ursterke og utrolig flotte prestasjoner over en lav sko. Litt synd at der ikke er flere av disse ikoniske stevnene i sporten vår.

Full fres på Høyland hele dagen i dag. Linda styrer i Sandefjord, hvor Martine returnerer fra Solvalla ila dagen. Der har vært meldinger til Biri lørdag og vi venter spent på starterklæring.

Lyssjø Faxa gjorde en fin deut for oss til fjerde på Sørlandet i går. Var veldig godt fornøyd med henne, så mulig start i Bergen tidlig neste måned for henne.

Det blie en 'Norge Rundt' uke for meg. Kjøring på hjemmebane i morgen, så Bjerke på onsdag. Bergen torsdag, tur retur med hestebil og henger. Setter kursen mot Sandefjord fredag morgen, tar med to hester bortover. Kjøring på Jarlsberg fredag kveld. V75 på Biri lørdag. Overnatting på Granum til Søndag hvor det blir kjøring med det fleste der. Så blir det hjem med hestebilen igjen søndag ettermiddag/kveld.

Fredag 24.05
Høyland hele dagen i dag. Pent vær har vi og for dagen, så alt taler for en god dag.

Oddbjørn er med å kjører litt fra morgenen av, før han og Stine-Mari drar til Solvalla.
Ernst Karlsen kommer på besøk for å se til noen av individene.

I Sandefjord var Rennesund tidlig på plass i dag for å se til et par hester. Hester skal trenes som vanlig. Martine er på vei til Solvalla, så Linda styrer i helgen.

Her hjemme har jeg selv stallen i helgen. Det blir litt familiært på Jærdagen i morgen. Før det blir stall fra morgenen og Sørlandet etter det på Søndag. Linda kommer fra Sandefjord med Lyssjø Faxa, som gjør sin debut i vår regi.

Torsdag 23.05
Bon Amie ST leverte et flott løp på Bjerke i går til fjerde i hoppeserien.

Er på vei til Forus for å teste Classic Salt litt i banen. Skal og kjøre for Kåre Ravndal. På høyland trener Kristine og Stine-Mari på som vanlig.

På Granum er der 5 hester som skal trenes i dag. Vask og vedlikehold av utstyr fra i går står og på planen. Bjørn Duestad kommer innom for å sko, og Matine gjør seg klar for en helg på Solvalla.

Onsdag 22.05
I går gikk Hilmi Star V 25/2000m på Forus og var vel bedre enn noen gang. Priority Photo gikk 22/2500m og fungerte og veldig fint.
Kjøringen i går kveld var OK, med gode prestasjoner både av Romarino og It's All In The Game.

Fløy til Sandefjord i dag tidlig, hvor jeg har kjørt med mange av hestene i banen på Granum :
Trinity D 28/2000m
JustacreditL 23/1600m
Keegan L 22,5/1600m
Thai Festival 32,5/2500m
Tourbillon 19/1600m
Victor Palema 25/2500m
Thai Cardinal 20/1600m

I kveld er det Bjerke med Bon Amie ST og Odins Tira fra Granum til start. Martine og Linda følger transporten innover. Jeg sitter på med Tom Erik Solberg. Til Gardermoen i kveld blir det en annen catchdriver i form av Kai Johansen.

Tirsdag 21.05
Vel overstått nasjonaldag og pinse. Dog ikke mye tid til å nyte det fine pinseværet andre steder enn på travbanen.....

Vi fikk noen fantastiske kjøredager i helgen, med kanonvær og topp baner. Sizzling imponerte virkelig på Jarlsberg, lørdag. Ådra Hornline ble det, som fryktet, galopp for. Søndag vartet det blide Sørland opp med minst like gode forhold. H.G. Jerv gjorde en fin innsats til tredje, mot mer garvede konkurrenter tross galopp. Både Knell og Torpa J tok flotte andreplasser, på meget sterke tider, og bekreftet at storformen er i anmarsj.

Tar turen til Forus fra morgenen av i dag med Hilmi Star V og Priority Photo. Kristine og Stine-Mari styrer på Høyland. Så er der kjøring på Forus til kvelden.

På Granum er der fire som skal kjøres i dag. De andre lader opp til testing i morgen da jeg drar til Granum om morgenen før det blir Bjerke til kvelden.

Torsdag 16.05
Er på Høyland fra morgenen av å kjører. Vi setter kursen mot Bergen 10:45. Med på bilen blir Beat The Tag som har tatt løpet sist fint og vi håper på ytterligere fremgang i dag. Ellers fine og spennende oppsitt å se frem til i Bergen.
Linda setter kursen mot Åby i ettermiddag med Toubillon som skal prøve seg over 2600m.

I morgen blir det 17. mai feiring med Emma på Bryne. Kristine og Ove Reime holder orden på Høyland.
Linda skal en svipptur hjem i bursdag, så Martine holder hjulene i gang på Granum.

Lørdag morgen drar vi til Jarlsberg med hestebilen. Foruten Kristine blir og Pål Buer og Shanti Lorentz K med. Linda kommer fra Granum med Ådra Hornline fra stallen. Retur samme kveld.

Søndag blir det Høyland fra morgenen, før vi peiler oss inn på Kristiansand og Sørlandets Travpark. Med nedover blir Knell og H.G. Jerv. Linda stiller igjen, denne gangen med Torpa J.

I løpet av pinsehelgen får vi og en ny lærling på Høyland. Stine Mari Jensen kommer til oss Trond 'Bullern' Andersens suksessrike stall.

Onsdag 15.05
Hyggelig innsats av Quality Actress i lunsjen i går. Bra ut og bra til slutt på en fin tid. Adamo gjorde og en grei figur fra dårlig utgangs posisjon på en middels dag for hans del.

Trening som vanlig på Høyland i dag. Kjører flere sammen i arbeid eller intervaller.

Bergen i morgen, Jarlsberg lørdag og Sørlandet søndag, står på programmet ut uken.

Tirsdag 14.05
Lunsjtrav på hjemmebane i dag. Men først blir det noen timer i stallen, som vanlig.

Vi seler ut Adamo Kievitshof og Quality Actress fra stallen. Adamo var hyggelig ut etter langt skadeavbrekk sist. Fullførte fint til mål ved den anledning. Kaldt sport i dag. Håper han viser ytterligere fremgang og gjør en fin prestasjon. Quality Actress har jeg kjørt 22/2000m med i trening siden sist. Håper hun også viser fremgang fra forrige starter og gjør en fin figur.

Mandag 13.05
Tilbake i hverdagen etter en langhelg i Oslo. Var veldig fornøyd med stallhestenes prestasjoner. Både Thai Gucci og Preston gjorde topp innsatser.
Delphis Jag var jeg og fornøyd med. Han fungerte fint med tempomessig ble det litt feil for han.

Er på Forus hos Løkken med en hest nå fra morgenen. Skal kjøre litt med en privat trent, før det er trener møte på Forus.

Før avreise til Forus har der vært innmelding til Jarlsberg og Sørlandet.

Ti hester skal trenes på Granum. Bjørn Duestad har vært innom å skodd. Ellers blir det opprydding etter helgen.

Fredag 10.05
Kristine og Ove Reime styrer på Høyland i dag. Kristina Høyland skal holde orden i helgen. Linda og Martine styrer som vanlig i Sandefjord. Linda har jobbehelg i Sandefjord.

I dag skal Thai Cardinal med Linda ut i prøveløp på Jarlsberg. Martine skal kjøre I'll Be Gone og Boggy Lad samme sted.

Selv har jeg reist til Oslo allerede. Skal på lunsj travet, besøke noen hester og slappe av i dag. I morgen har vi Preston og Thai Gucci til start i V-75'en. Preston møter gode hester, og posisjoner og dagsform kan fort bli avgjørende. Han er stabil og hyggelig fra start, så vi håper på en god posisjon underveis. Gucci møter en del gode hingster, så vi håper hun har gått frem med løpet sist og viser ytterligere fremgang her. Dominus støter og på tøff motstand, som en skal på en lørdag, håper og tror han gjør en god innsats til plassering i rette enden av premielista.

På søndag er det Delphis Jag som skal ut i langløpet. Han møter noen skikkelige mil slukere, men er ikke helt borte selv heller. Raisa møter svært gode hopper fra dårlig spor. Fin premie og god tid må være målet.

Returnerer hjem søndag kveld, etter en forhåpentligvis flott og begivenhets rik travhelg.

Torsdag 09.05
Rød dag i kalenderen betyr ikke at hestene og folkene som styrer med dem har fri. Det er full gang i begge avdelinger i dag. Hestene skal stelles og trenes som vanlig.

Fin uttelling på Bjerke i går med gjeste oppsittene. Annen og tredje som best med vel forberedte hester. Veldig hyggelig å kjenne på Lightman O som har vært en del måneder i Danmark hos Jan Dahlgaard. Han gjennomførte mønstringsløpet sitt på fin fine 26,2. Spennende.

Det drar seg mot storløpshelg i Oslo, der er vi med. Kommer tilbake med mer om dette i morgen.

Onsdag 08.05
Knell tok en solid og flott seier for Kristine under kjøringen på Forus i går. Independent O leverte og en forrykende innsats til overbevisende seier. Bon Amie gikk 16,7 full vei i andre spor hele veien. Var nok litt tyngre enn forventet etter litt pause.

Jeg skulle reist med Widerøe til Sandefjord i dag. Men pga streik så blir det å fly direkte til Oslo. Blir spennede å kjøre Lightman O i mønstringsløp. Han er en av flere 2 åringer vi satte i trening i Danmark. Kenny L er en spennende 3 åring som også står hos Jan Dahlgaard. Oppsitt for Bo Westergaard er der og. Fly hjem 22:30 fra Gardermoen.

Forholdsvis rolig dag i Sandefjord i dag. Rundt halvparten av hestene skal kjøres.

Tirsdag 07.05
Vi er på vei til Forus med Thess Prinsen og Quality Actress. De skal testes litt i banen. Det blir og trening som vanlig frem mot kjøringen i kveld. Der har vi Knell og Bon Amie ST til start fra stallen.

Martine er på vei fra Sandefjord med Bon Amie. Da er Linda igjen alene for dagen. Rennesund har vært på besøk allerede. Hedda Assev kommer innom ila dagen, og der er 5 hester som skal kjøres med.

Med på transporten østfra kommer og en spennende 3 åring. Nordby Balder (e Bork Odin u Norheim Faxa), har vært hos Annica Thoresen en periode, og er nå klar for videre trening hos oss.

Mandag 06.05
H.G. Jerv oppfører seg bedre og bedre, noe som resulterte i en flott seier i Bergen på Lørdag. Tourbillon spyttet ut bittet siste 200....
Torpa J årsdebuterte over forventning på Sørlandet i går. Hadde ikke forventet en såpass prestasjon første gang ut. Spennende !

Etter mye reising den siste uken skal det bli godt å 'bare' være på Høyland hele dagen. Vi har meldt Thai Gucci og Preston til V75 på Lørdag. Ellers blir det trening som vanlig utover dagen.

I Sandefjord er der 10 hester som skal trenes gjennom dagen. Bjørn 'duen' Duestad kommer innom for å sko noen hester. I morgen skal Bon Amie ST til Forus for å gå løp. Så litt forberedelser inn mot det blir der og.

Fredag 03.05
Veldig fornøyd med de to oppsittene på Klosterskogen i går. Neslands Loke gikk nok et sterkt løp og tok en fin annen premie. Vesterbro Mudcake var veldig bra og tok en solid seier.

Var hjemme 04:15, vekkerklokken stod på 07:00, i barnehagen 08:00 og i stallen 15 minutter etter det. Ingen fare for å sovne i øsende regnvær i dag. Det blir trening som vanlig på Høyland i dag. Linda er på vei til Bergen med Tourbillion, så Martine styrer på Granum i dag.

Vi laster opp H.G. Jerv fra stallen i morgen og drar til V75 kjøring i Bergen. Han starter innenfor V5 spillet, og skal tilmåles en viss sjangs feilfritt. Søndag står Sørlandet for tur, vi skal ha med Ove og Kristine's Tordenfaks nedover.

Torsdag 02.05
Det ble en god dag med sterke prestasjoner på Bjerke i går. Første, annen og femte ble fasiten.

Overnattet på Granum, hvor vi våknet til et fantastisk vær i dag. Banen og løypene er fantastisk preparert her borte i dag, så det er en fryd å trene. Banen er fast og fin, men en kan ikke høre at hestene springer !

Har testet Thai Cardinal i 20 tempo en 1600m. Virker bra, ny test om noen uker, etter mer bakke trening. Fortsetter å trene her til vi drar til Klosterskogen for kjøring der i kveld.

På Høyland styrer Kristine i dag frem til hun og drar til Klosterskogen i to tiden.

Onsdag 01.05
Vanlig arbeidsdag i dag, hestene skal stelles og trenes uansett hvilken farge det er på dagen på kalenderen. Vi trener de fleste på Høyland i dag.

Godt fornøyd med gårsdagen på Forus. To fine seiere med godt forberedte hester. Både Beat The Tag og Adamo var veldig positive til tredje og annen, etter langt avbrekk.

På vei til Oslo nå, For kjøring på Bjerke i kveld. Drar til Granum etterpå, hvor jeg blir over til i morgen. Da er det full gang på Granum før kjøring i Skien på kvelden. Sitter på med Kåre Refsland hjem igjen.

Tirsdag 30.04
Kjøring på hjemmebane i kveld. To hester fra stallen kommer ut etter lange skadeavbrekk. Håper og tror de vil få seg en god gjennomkjøring.
Har og vært melding til Forus og Bjerke neste uke fra morgenen av. Så når blir det trening av hest frem til vi gjør oss klar for kjøring.

I Sandefjord kommer Hedda Assev og Rennesund på besøk. Syv hester skal trenes, og vi skal lage klar for overnattings gjester fra Kåre Refsland.

Mandag 29.04
Sizzling gikk et uhyre sterkt løp til tredje på Biri. To flotte gjesteoppsitt på Sørlandet i går resulterte i seiere.

Justacredit L og Thai Festival fikk greie gjennomkjøringer på hhv 20,2 og 20,3 i prøveløpet.

Thai Gucci disponerte jeg muligens litt passivt, men det var første gang ut på lang tid. Det ble en grei gjennomkjøring for henne og. Venter stor fremgang til auksjonsløpet i Mai.

Har vært meldinger til Bergen og Sørlandet fra morgenen av. Rune Skogen kommer på besøk. Han skal lyse en hals og raspe tenner på Toffifee D og Quality Actress.

I morgen er det kjøring på hjemmebane med Beat The Tag og Adamo Kievitshof til start fra stallen.

Fredag 26.04
Vi var hjemme 03:00 i natt. Personling var jeg ikke fornøyd med gårsdagen på Bergen Travpark. To annen og en tredje, greit nok, men det ble start galopp på Pinball Wizard. Han gikk fint etterpå og jeg ser frem til hans neste start.
Kristine hadde en flott dag med to seiere !
På Åby gikk Tourbilon en sterk debut for oss til annen. Gleder oss til fortsettelsen.

I dag har vi med oss Ove B Reime og Heine Vigre for å trene på Høyland. Det blir tre og tre eller fire og fire sammen i trening. Ernst Kalsen kommer på besøk, som vanlig på en fredag. I dag kommer og Rune Skogen innom for å sjekke opp et par.

I Sandefjord er det trening som vanlig. Med knapt noe nattesøvn etter Åby tur, hjelper det forhåpenligvis litt med sjokoladekake for å feire onsdagens seier !

I morgen er det Biri, med hvert vårt oppsitt for Kristine og meg. Søndag er det Sørlandet, hvor vi har fire stallhester fra Sandefjord med. Thai Gucci i totalisatorløp. Thai Festival, Justacredit L og Grøtte Odin i prøveløp.

Torsdag 25.04
Preston tok en imponerende og flott seier mot sterk konkurranse på Bjerke i går. Tom Erik ivaretok gjesteoppsittet på beste måte og sørget for en flott bursdagspresang for yngste eier i Stall F&S.

Etter en formiddag på Høyland er vi nå på vei til Bergen og kjøringen der. Har med Pinball Wizard som debuterer i vår regi. Han har vært fin hjemme, gått mye i ridetrening med Kristine. Så hvis lysten og motivasjonen er der, tror jeg han vil gjøre en fin innsats.

Morgenen og formiddagen går som vanlig i Sandefjord og. Rett etter lunch tar Linda avgårde med Tourbillon til Åby, sammen med eierne. Jørgen Sjunnesson som skal kjøre. Han har også sittet opp før når han har vært i Sverige. Spennende start, etter han fungerte fint i et hurtigjobb på Jarlsberg sist Torsdag.

Onsdag 24.04
Starthest fra Granum i dag. Martine og Preston skal til Bjerke for å kjempe i V65-1. Tom Erik Solberg er vognmann i dag. Ellers 8 hester som skal ha sin daglige treningsdose i Sandefjord.

Full trening også på Høyland. Treåringene skal ha intervaller i dag. Thess Prinsen har unnagjort sine 7 intervaller over 500m i 40 fart. Viste fin fart ned mot 35 innimellom. ToffifeeD, Quality Actress, Hilmi Star V og Classic Salt skal og få sine. Ellers er det firehjuls vogn eller vanlig trening som gjelder.

Tirsdag 23.04
Høyland og trening fra morgenen. Kristine fortsatte der, mens jeg dro en tur til Forus. Ordnet med litt utstyr på oppstallingsplassen vi har i hallen der. Kjørte og med noen privat trente hester. På vei tilbake til Høyland nå.

Ikke noe spesielt på Granum i dag. Men fire hester derfra er starterklært til søndag på Sørlandet. Tre i prøveløp og en i totalisatorløp.

Ellers skal Preston ut på Bjerke i morgen. Pinball Wizard ut i Bergen Torsdag, og Ådra Hornline i V75 på Biri Lørdag.

Mandag 22.04
Brukbart godt fornøyd med helgen og prestasjonene til hestene da. Melding til Biri og Sørlandet før vi satte kursen mot Forus.

Hadde med oss Beat The Tag og Knell. Førstnevnte gikk en 1600m på 33, før han fikk en 3000m på 26. Begge i speedcart. Begynner å se etter løp til han for å komme i gang etter lang pause.

Knell er ennå litt tung, men klart på gang. Han gikk og en 1600m på 33 i vogn. Før han fikk en 2000m under sal på 28,5, i rygg på Beat The Tag.

Skal ha en sjekk av Knell og Priority Photo i ettermiddag for å se at alt er i orden.

På Granum er det full fres og trening av 13 hester. Hedda Assev kommer på besøk for litt behandling. Bjørn Duestad skal sko et par. Martine skal på lærlingtreff på Stavrum i kveld.

Fredag 19.04
Det blir en vanlig fredag på Høyland i dag. Trening av de fleste hestene. Ernst Karlsen kommer innom å behandler noen.

På Granum er det roligere i dag etter Jarlsberg tur for de fleste i går. Fire hester skal trenes, ellers blir det rydding og muligens tidlig helg.

Kjøring på Sørlandet i morgen kveld. Vi har ingen stallhester til start, men skal ha med en for Ove Kenneth Karlsen og en for Geir Gudmestad nedover. Ellers hyggelig å se Linda tilbake i salen i monte løpet. Fra informert hold meldes det om solid form, tross lang pause.

Søndag er det kjøring på hjemmebane. Vi har H.G. Jerv til start fra stallen i totalisatorløp. Samt Priority Photo i monte prøveløp.

Tips for helgen finnes - HER -

Torsdag 18.04
Tok første fly til Sandefjord i dag, og skal tilbringe dagen her. Har allerede vært på Jarlsberg med masse hester for hurtigkjøring. Derav litt sen oppdatering.

Alle hestene var utrolig fine i dag. Veldig godt fornøyd med samtlige. Trenings tidene ble som følger :

Grøtte Odin 40/2000m

Thai Festival 23/2000m

Keegan L 22/1600m

Justacredit L 23/2000m

Thai Gucci 21,5/2000m

Tourbillon 17/1600m

Torpa J 32/2000m

Både Linda og Martine var med til Jarlsberg. Hjemme på Høyland trener Kristine på, og holder kontroll på sakene.

Onsdag 17.04
Har akkurat vært ute å testet Thess Prinsen. Han har gått arbeid siden han kom, men i dag var det klart for litt fart. Han gikk 6x500m intervaller etter 45. Viste opp 40 fart underveis og var veldig positiv.

Pinball ris på stranden, H.G. Jerv, Classic Salt og Hilmi Star V skal gå intervaller. Ellers blir det firehjuls vogn.
Rune Skogen kommer innom for rutine sjekk på Quality Actress og Toffifee D.

Mange som skal trenes i Sandefjord. Rennesund kommer for sjekk av Bon Amie, Victor Palema og Lyssjø Faxa.

Tirsdag 16.04
Vi har trent på Høyland fra morgnen av i dag. er nå på vei til Forus med 3 hester.

Priority Photo skal testes litt under sal på bane inn mot monte prøveløp på søndag.

Toffifee D og Quality Actress kvesses litt inn mot løp.

Windignant kom tilbake på stallen i går, etter en rolig måned.

I Sandefjord er det litt roligere i dag. Fire hester er trent. Vetr Rennesund kommer på besøk i ettermiddag.

Mandag 15.04
Fullt kjør på Granum i dag. 12 hester skal trenes. Hedda Assev kommer på besøk for å behandle noen. Bjørn Duestad kommer og innom for å sko et par. Preston skal på besøk til Annica Thoresen.

På Høyland er det og fullt kjør med trening. Innmelding til Sørlandet lørdag og Forus på søndag er unnagjort.

Det ble to seiere i V75'en i Bergen. Begge to medget godt forberedt og sterke vinnere. En fryd å få sitte opp bak slike hester. Bon Amie viste at hun duger oppover i grunnlagene. Victor Pamela bekreftet nok en gang sin nyttige form med sterk fjerdeplass på 14,0/2100m. Det fra spor 11 og i et ulvelag !

Fotballen gikk og veldig bra i helgen. Bryne tok, som forventet, en flott seier. Det gikk ikke så verst i Stavanger heller, der jeg var......

Fredag 12.04
Kjører to og to hester, sammen med Kristine på Høyland i dag. Ernst Karlsen behandler 6 hester. Generelt ligger vi godt an inn mot helgen.

Martine er på vei til Bergen med Bon Amie og Victor Palema. Litt ekstra på Linda i dag på Granum, med andre ord. Mulig hun order seg med god hjelp.....

Vi skal ha med Evina på bilen til Bergen i morgen, så hun kommer til Høyland i ettermiddag for overnatting. Tar avgårde grytidlig i morgen sammen med Kristine. Legger ut litt tips og vurderinger på tampen, senere i dag.

Søndag formiddag blir det Høyland, før Emma skal få 4 års boken sin i kirken. På kvelden er jeg invitert med på Viking kamp. Så selv om jeg egentlig hadde los på Bryne kamp, og forventer et bedre resultat der, takket jeg ja til en losje tur til Jåttåvågen.

Torsdag 11.04
Trening som vanlig på Høyland i dag. Skal en tur til Forus å teste Hilmi Star V litt i banen.

Hasse er på vei til Granum. Med seg har han Ramstad Eld som skal hjem til eieren. Han har vært hos oss i ca 6 uker. Fått med seg en annen og to tredje premier i den perioden. Vi håper vi ser han igjen til høsten.
Med seg hjem vil Hasse ha Thess Prinsen tilhørende Stig Flaata. Dette er en spennende tråring som vi ser frem til å jobbe videre med.

På Granum skal de aller fleste trenes som vanlig i dag. Gann Girl reiste i går. Bjørn Duestad kommer innom for å sko tre hester. Ellers blir det en del pakking og klargjøring for Victor og Bon Amie som skal reise til Begen og V75 i morgen.

Onsdag 10.04
Det blir Høyland hele dagen i dag, for meg og Kristine. Kjøring med de fleste, som vanlig.

Var på Forus med 3 hester på dagen i går. Alle var positive, og er på rett vei.

Pinball Wizard gikk 20/2000m og fungerte fint.
Beat The Tag gikk 17,5/1600m, var bra.
Adamo Kievitshof gikk 18/1600m på en fin måte

Var fornøyd med kjøringen i går kveld. Manglet en topp plassering, men jevnt over fine prestasjoner. Siste 14 dagene har vært veldig bra, så sett i det perspektivet, må en kunne si seg fornøyd.

På Granum er der fem hester som skal trenes i dag. Hedda Aassev var å behandlet ni i går, så de får det litt rolig. Ellers blir det litt rydde, fikse, stelle dag.....

Mandag 08.04
Har vært på kjøring 5 av de 6 siste dagene. Lange reiser og lite søvn kjennes på kroppen. Men, nå har resultatene vært svært hyggelige disse 6 dagene, det gir en et ekstra løft. Denne uken er det 'kun' Forus og Bergen. Neste uke har jeg tre dager på gjerdet. Så der skal vær god tid til å hente seg inn igjen.

To seiere og en annen på tre stallhester i helgen, er vi meget godt fornøyd med. Har startet dagen på Høyland, med blandt annet innmelding til V75 i Bergen. Skal til Forus med Toffifee D, samt kjøre noen privat trente hester. Kristine kjører og rir på Høyland.

I Sandefjord er det full gang som vanlig. Ny hest på stallen i form av Lyssjø Faxa, som blir spennende å jobbe med fremover. Ellers kommer Bjørn Duestad innom for å sko noen hester.

Fredag 05.04
Det ble en veldig fin kjøring i Bergen i går. Fire seiere, en annen og en sjette på oppsittene. Når Kristine toppet det hele med en monte seier, tok vi med oss 5 av 8 seiere hjem !

Da går nok turen hjem greit sies det ofte i slike sammenhenger. Og det stemmer forsåvidt. Men i går var der tunellvask, som igjen forårsaket at vi mistet en ferje, var hjemme 03:45.

På an igjen i dag 07:00, barnehage 07:30 og på Høyland 08:00. Kjører to og to i bakken i dag sammen med Kristine.

I morgen er det fly til Trondheim, to oppsitt, fly hjem om kvelden. Linda drar oppover i dag med Syvertsen og overnatter med Ådra.

På Søndag er det Sørlandet som gjelder. Ska ha med H.G. Jerv fra Høyland. Martine og Linda kommer fra Sandefjord med Preston og Odins Tira. Kristine steller på Høyland.

Vi fikk og inn Toubillonpå stall i Sandefjord sent i går. Han går først til en grundig veterinærsjekk før vi legger opp veien videre for han.

Torsdag 04.04
Høyland fra morgenen av før vi setter kursen mot Bergen og kveldens kjøring der. Vi skal ha med Nighttrain Shadow, som Kristine skal ri oppover.

I Sandefjord er det massemønstring på Jarlsberg i formiddag. Ikke mindre enn seks hester skal inn for å gå hurtig. Både Linda og Martine blir med. Men kjøringen tar Eirik Høitomt seg av.

Det ble fin uttelling på de fine oppsittene jeg fikk av Bo Westergaard i går på Bjerke.
Hanna Banker stod fint på til mål og tok en sterk annenplass.
Invictus var en fin hest som sikk veldig fint inntil han ble vel høyre tømt i siste sving og galopperte.
Beverly BR var en kanonhope som virkelig kunne åpne fra start. Var innblandet i en litt kjedelig situasjon i første sving. Punkterte da, men fullførte til en sterk og solid seier.
Touch of Caviar gikk et solid løp mot gode hester. Prøvde å gå ut litt i siste sving, men der var ikke noe å kjøre med. Han fulgte derimot fint med i rygg helt inn.

PS! Fikk sitte på med Kai til Gardermoen etter løpene 🙂

Onsdag 03.04
Tidlig fly til Torp, Sandefjord i dag. På plass i stallen der halv ni. Skal kjøre litt hester og organisere litt i løpet av dagen. Sitter på med Eirik Høitomt til Bjerke i ettermiddag. Har fire flotte oppsitt fra en ferierende Bo Westergaard der, spennende.

Gårsdagen på Forus var bra. Fin seier med Pågangsmot og litt trippel plasseringer. Gledelig at Nes Odin fungerte så fint som han gjorde etter operasjon og lang pause.

Tirsdag 02.04
Vel overstått Påske!
Det ble en fin blanding av trav og familie påske for min del. To utrolig flotte kjøredager på Klosterskogen, fire seiere og gode prestasjoner å glede seg over.

Tilbake til hverdagen igjen så har der vært melding til Leangen og Sørlandet allerede. Der ble trent godt på Høyland i går, men der er saktens aktivitet i dag og.

Der er kjøring på Forus i kveld, uten at vi har noen stallhester ute. Oppsittene er fine, så vi håper på litt uttelling. Tips/Vurderinger finner du - HER -

På Granum hadde vi Hedda Assev på besøk i går. Hun behandlet 5 hester. Trening som vanlig i dag. Ellers blir det vel rydding og shining siden jeg skal innom der i morgen før Bjerke kjøringen 🙂

Onsdag 27.03
Fonøyd med kjøringen på Forus i går. Sterk seier til New Cowboyland. Stallhesten Ramstad Eld fungerte og veldig bra og gjorde en positiv innsats. Han starter allerede fredag med Kristine på ryggen i Skien.

I Sandefjord har Vetr Rennesund vært å røntget Classic Salt og Thai Festival. Ingen anmerkninger på noen av dem. Ellers trening som vanlig på alle hestene.

På Høyland er Kristine og Frode Kolnes med å kjører. Vi kjører flere i lag, og de fleste skal trenes i dag. Ove Reime tar med seg hestene til Skien Fredag, de overnatter i Skien til Lørdag og drar samlet hjem igjen etter V75 kjøringen da.

God Påske !

Tirsdag 26.03
Kjøring på hjemmebane i kveld. Vi har Ramstad Eld ute fra stallen, ellers mange fine oppsitt. Mine vurderinger for kvelden finnes - HER -

I Sandefjord skulle vi hatt besøk av Hedda Assev i dag, men hun er dessverre syk. Så det blir trening av 8 hester og litt laserbehandling av andre etterpå. Preston skal til Skien fredag og får seg et jobb i dag for å være mest mulig klar.

På Høyland er det trening som vanlig. Vi var inne en tur på banen med Hilmi i går. Han fikk to 1600m på henholdsvis 1,30 og 1,25. Quality Actress, som og skal til Skien fredag gikk i bakken i går. H.G. Jerv, som skal med samme vei, får sine intervaller i dag.

Regner med å se mange på banen i kveld i det fine været ?

Mandag 25.03
Vi var hjemme 00:30 fra Sørlandet i går kveld. Startet dagen på Forus der jeg kjørte 21/2000m med både Beat The Tag og Adamo Kievitshof. Blir trening som vanlig resten av dagen på Høyland

Lørdagen på Bjerke var bra. Fin fjerdeplass til Ådra Hornline i hoppefinalen, samt sterk andreplass til Alamo Boko i bronsefinalen.

God dag på Sørlandet i går og. Flott seier til Røster og ikke minst Bon Amie S.T. Hun har utviklet seg fint med løp i kroppen. Så langt har hun ikke vært utenfor trippelen etter at hun kom til oss. Matine gjør en super jobb med henne i det daglige. Evina tok en flott tredjeplass, reiser hjem til eier igjen i dag.

Fredag 22.03
Priority Photo tok en sterk seier i Bergen i går. Tross utvendig reise, sto han flott på til mål. H.G. Jerv ble innblandet i en kjedekollisjon og fikk løpet ødelagt av det. Kommer sterkere tilbake.

Var hjemme 03:00 i natt. Frokost med Emma 07:30, på Høyland 08:00. Satte da de tre første i maskinen til oppvarming. Vi kjører tre og tre i bakken i dag. Kristine og Frode Kolnes er med å kjører.

Hasse tok avgårde østover 08:30 i dag med Pickmeplenty. De overnatter på Granum til i morgen, der og Ådra Hornline blir med på bilen til Bjerke. Pickme skal til Anders Wolden, mens Ådra starer i hoppefinalen.

Selv drar jeg med fly til Oslo i morgen for å kjøre under V75 stevnet der. Fly hjem om kvelden, Høyland søndag morgen, før vi setter nesen mot Sørlandet med Evina og Vingårds Viktoria. Fra Granum kommer Martine med Bon Amie ST.

Torsdag 21.03
En flott og kjekk seier til Victor Palema på Bjerke i går. Må berømme oppasser Martine for den gode jobben hun gjør med han i det daglige. Vognmann Kai utførte oppdraget prikkfritt og bekreftet den fine flyten han har for tiden.

Vi er allerede på vei til Bergen. Planen er å ta 11:00 fergen over Boknafjorden. Kristine og Ove B Reime er med oppover i dag. Bak i bilen har vi med Priority Photo og H.G. Jerv, som vi håper vil gjøre fine innsatser i kveld.

Link til vurderinger av kveldens oppsitt finner du - HER -

Onsdag 20.03
Det blir Høyland hele dagen i dag og. Åtte hester skal få sin daglige treningsdose. Varming på tredemølle og jogging i bakken fra morgenen av. Når det tiner opp litt utpå dagen skal noen innom intervaller på rettstrekket.

H.G. Jerv og Priority Photo skal til Bergen i morgen. Melding til Forus den 26/3 er gjennomført, samt bemanningsplaner for de neste 2 ukene. Vi regner med å tilbringe deler av påsken på Klosterskogen og påsketravet der.

Tirsdag 19.03
Det blir Høyland hele dagen i dag. Ingen kjøring på Forus i kveld. De fleste gikk i bakken i går, så det blir roligere i dag. Noe som passer bra med de rådende forholdene, hardt og kaldt.

Priority Photo gikk 28/3000m på Forus, Søndag.
Quality Actress gikk 23/2000m på Forus i går.

Mandag 18.03
Minus igjen i dag tidlig. Det betyr bruk av maskin til oppvarming og kjøring i bakken med de som skal der.

Bom Amie ST avsluttet veldig fint til tredje på 16,8, fredag. Sørlandet søndag førstkommende for henne. Gann Girl fungerer ikke optimalt og vil få fri noen uker.

Var godt fornøyd med Lørdagen. Rapido Va Bene gikk veldig fint. Fine prestasjoner av både Dominus og Vestpol Faxen.

Melding til Bjerke og Sørlandet i dag. Vi går nok en fin travhelg i møte.

Fredag 15.03
Hjemme fra Bergen kvart på tre i natt. På Høyland igjen halv åtte. Kjøringen i går kan vel enkelt oppsummeres med at en får se fremover.......

Der var et lett snødekke som møtte oss i dag tidlig på Høyland. Så de som ennå har piggsko på har gått i bakken, mens de andre har gått i maskin. Ernst Karlsen er på sitt vanlige fredags besøk og fem hester får hans øyesyn i dag.

Drar til Sandefjord med fly klokka to, for å kjøre på Jarlsberg i kveld. Der har vi både Gann Girl og Bon Amie ST ute fra stallen. Overnatter på Granum til i morgen, da der er V75 og unionstrav på Momarken. Ingen stallhester til start da, men flere hyggelige gjesteoppsitt. Hjem via Gardermoen på kvelden, før det er Høyland igjen søndag formiddag.

Torsdag 14.03
Vi har vært på Høyland fra de tidlige morgentimer. En del hester skal igjennom dagens trening før vi setter kursen mot Bergen og kveldens kjøring der.

Der har vært melding til Bergen neste Torsdag, som vi og har fått unnagjort. Setter oss i bilen 10:30, jeg og Kristine. Kjører personbil oppover i dag, og plukker opp Pål Buer, som blir med oppover, unnaveis.

Vurderinger av løpene finnes - HER -

Onsdag 13.03
Steinhardt i bakken i dag. Så vi tar de rolige turene i firehjuls vogn fra morgenen av. De som skal i bakken tar vi litt senere når der har løsnet opp litt.

Innmeldinger har og stått på programmet nå fra morgenen av. Stadig flere av hestene våre kommer ut i løp, mens andre begynner å nærme seg.

Var veldig fornøyd med de to stalllhestene vi hadde ute på Forus i går.

Beat the Tag valgte vi å ta ut i prøveløp i steden for hurtigjobb. Han fungerte veldig fint og gikk 19,2. Om en måneds tid vet vi mer hvor han står og når han kommer ut i løp.

H.G. Jerv årsdebuterte med å ta sin første seier, på 30,8. Han ble kastrert i høst, har trent fint gjennom vinteren, men vi var spente på han første gang ut. Han kan være litt usikker på seg selv, men i går opptrådte han veldig fint.

Tirsdag 12.03
Fortsatt kaldt over Jæren i morgentimene. Solen ser heller ikke ut til å vær like medgjørlig som i går. Så det kan bli en kald dag på jobben.

Vi trener på Høyland, for det meste bakke, i dag. Ellers ser vi frem mot kjøring på hjemmebane i kveld. Vi har Beat The Tag og H.G. Jerv til start fra stallen.

Vurderinger av løpene finnes - HER -

Og - HER -

Mandag 11.03
10 minus fra morgenen av i dag. Heldigvis har solen kommet frem og varmet godt opp. Naturligvis fryser det da til litt, men ikke verre enn at det kan trenes som normalt. Kristne rir på stranden. De som går i bakken, varmer vi opp på maskinen for å unngå for stor belastning på det harde underlaget.

V75 kjøringen på Sørlandet må en kunne si seg godt fornøyd med. Tre annen plasser ble fasiten der. Rapido va Bene ble målfoto slått, og gjorde et veldig fint løp. Starter igjen til helgen. Ådra Hornline var veldig positiv til annen. Hun bør med det være kvalifisert til finalen i hoppeserien den 23. It's All In The Game gjorde og et fint løp til sikker annen.

I morgen er det kjøring på hjemmebane og vi seler ut to hester fra Høyland. Beat The Tag i prøveløp, og H.G. Jerv i ordinært løp.

Fredag 08.03
Det ble en flott dag i går !
Først og fremst med Bone Amie ST som gjorde sin første start i vår regi. Perfekt understøttet av Krstine tok hun en kontrollert seier på Klosterskogen. Vi håper hun kan følge opp fremover.
Jeg var selv i Bergen og fikk en solid seier med Super Brown.
I dag skal alle 11 hestene på Høyland igjennom trening. Ernst Karlsen kommer på besøk for å behandle de som trenger det. Jeg avslutter dagen på Forus der jeg skal kjøre med tre hester for Ove Kenneth Karlsen.

I morgen er det V75 på Sørlandet. Vi tar ut Ådra Hornline fra stallen. Synes hun står spennede til og håper/tror hun kommer til å levere en fin prestasjon. Av oppsittene ellers er det vel Rapido va Bene som peker seg ut som en hyggelig sjangs.

Søndag blir det noe så uvant som fri 🙂

Torsdag 07.03
Hentet reisefølget til Bergen, Hasse på Høyland ti på sju i dag tidlig, for å nå åtte fergen oppover. Lunsjtrav der i dag, uten stallhester til start. Link til vurdering av oppsitt - HER -

Kristine tar seg av Høyland frem til hun setter kursen mot Klosterskogen og kjøringen der i kveld. Hun skal kjøre Bon Amie ST fra stallen. Den har hatt det litt rolig etter ankomst Norge, og skal få en fin gjennomkjøring fra fint spor i kveld. Kristine skal og ri Knell, som har stått hjemme siden Desember. Meningen er at han skal gå noen monte løp i mars, før han evt kommer til Høyland igjen i april.

På Bjerke i går slet Gann Girl med å finne rytmen i et noe spesiellt førstespor. Vi sjekker henne opp for sikkerhets skyld og planlegger start på Jarlsberg om en drøy uke.
Pablo La Marc var et positivt gjesteoppsitt. Han var sterk og god og vant rimelig greit.
Victor Palema bekreftet sin fine stabile form med god annenplass. Sikter mot unionstravet med han.

Onsdag 06.03
Avgårde 06:15 i dag for å nå fly til Sandefjord. På plass på Granum 08:30. Blir her frem til avreise Bjerke for å kjøre en del hester samt organisere diverse.

Vi har to stallhester til start på Bjerke i kveld, Gann Girl og Victor Palema, som begge gjør spennende starter. To andre oppsitt er der og, Nebbenes Friggi i prøveløp og Pablo La Marc i ordinært løp.

Gårsdagens kjøring på Forus ga to fine seiere i form av Delphis Jag og Queen of Hill. De andre oppsittene leverte sine prestasjoner, stort sett i tråd med forventningene. Priority Photo var godt med fra start, manglet 20 cm på å få legge inn før Sune Palema. Det resulterte i en trang situasjon som fikk han ut av rytmen og derav galoppen. Han fungerte fint både før og etterpå, så vi sikter inn et løp i Bergen om ca 14 dager.

Ett av Kristine sine oppsitt i går, Ramstad Eld, ble med oss tilbake til Høyland etter løpene. En spennende hest å ta fatt på, som forhåpentligvis kan ha godt av et miljøskifte.

Tirsdag 05.03
Kjøring på hjemmebane i kveld med både V65 og V5.
Link til vurderinger av oppsitt finnes - HER -

Ellers er det trening som vanlig på Høyland frem til kjøringen. Windignat skal gå intervaller på stranden under sal. H.G. Jerv intervaller på rettstrekket. Det samme skal Beat the Tag. Begge disse nærmer seg melding til henholdsvis løp og prøveløp. Adamo og Toffifee går i bakken. Hilmi jogger. Viktorina reiste hjem til eier i går. Evina skal stå her 3 uker mens eier er bortreist.

Mandag 04.03
Det blir trening på Høyland hele dagen i dag, sammen med Kristine. Det meste av barfrosten er gått, så forholdene begynner å bli bra.

Til helgen er der V75 på Sørlandet, med innmeldinger i dag. Der håper jeg at bla Ådra Hornline kommer med. Hun var meget positiv på Jarlsberg, fredag. Satt langt bak underveis, men avsluttet meget hyggelig til tredje. Raisa gjorde og et flott løp på lørdag. Forutsetninger både i form av tillegg, fullt felt, utfordrende bane, var ikke på hennes side. Men etter pause var dette mer enn godkjent.

Fredag 01.03
Høyland frem til ca kl ett i dag. Trening av hester sammen med Kristine. Ernst Karlsen har vært innom og behandlet 4 hester.

Har fly til Sandefjord kl 2, drar til Jarlsberg i kveld for kjøring der. Ådra Hornline gjør en spennede start fra stallen. Det blir overnatting på Granum. Jobb på Granum i morgen formiddag, før V75 kjøring på Drammen. Sitter på med Kai Johansen til Gardermoen etter kjøringen. Før det blir Høyland igjen Søndag formiddag.

Kristine, som forøvrig tok en flott monte serier i Bergen i går, drar østover i kveld. Hun skal og i ilden på Drammen i morgen, før vi drar sammen hjem på kvelden.

Kristina Høyland tar seg av stallen på Høyland denne helgen.

Torsdag 28.02
Omslag til mildvær, plussgrader og lett regn i dag.

Har startet dagen på Høyland. Vi har kjørt med endel hester allerede. Kristine har og ridd en tur med Pinball Wizard, før hun dro til Bergen for å kjøre der i kveld.

Jeg skal ha med et par hester til Forus i ettermiddag, for å teste de litt i banen. Dagen avsluttes på Høyland.

Martine fikk seg en fin fjerdeplass med en lite betrodd hest i stallmannsløpet på Bjerke i går. Bra jobba !

Onsdag 27.02
Ny dag, nye muligheter.
Det blir Høyland hele dagen i dag. Etter at frosten slo til igjen er det for det meste stranden vi tar i bruk for treningen.
Der kom ny hest på stallen i går, Pinball Wizzard, som vi ser frem til å jobbe videre med. Der er starterklæring til Forus i dag. Preston og Torpa J har 'time' hos Annica Thoresen kl 11:00 i dag.

I går kjørte jeg Bon Amie ST en 1600m på 1,22 på en noe tung Jarlsberg bane. Thai Festival fikk en 2000m i speedcart på 1,35. Bra fornøyd med begge to.

Tirsdag 26.02
Ut av dørene 06:15 i dag. På plass på Granum 08:30. Skal kjøre med flere her nå på formiddagen. Akkurat nå står Grøtte Odin for tur. Han skal senere i dag behandles av Hedda Assev.

Bjørn Duestad er også innom. Vi skal sko en del hester og har allerede hatt de første diskusjonene om hvordan de enklete skal balanseres.

I ettermiddag skal vi til Jarlsberg der Bon Amie ST og Thai Festival skal testes litt i banen. Har fly fra Torp igjen 19:20, så jeg burde vær hjemme til 21:00 nyhetene.

Kjørefri, om vi kan kalle det det, på Forus i dag. Men innmelding til neste Tirsdag, der vi regner med å ha stallhester på startstreken.
Kristine styrer Høyland på egenhånd i dag, med trening som vanlig på de aller fleste.

Mandag 25.02
Flott vintervær over Jæren for tiden. Stille, sol, nesten skyfritt og et par minus grader.

Vi skal ha alle 10 på Høyland igjennom trening i dag. Kjører to og to, Kristine og jeg. Innmelding til V75 på Drammen, der vi muligens skal ha med noen. Vi får se ila dagen hvordan det blir.

I Sandefjord er det og trening som vanlig. Vi skal ha ut Ådra Hornline derfra på Jarlsberg førstkommende fredag.

Fredag 22.02
Det blir trening som vanlig på Høyland i dag. Jeg tar med H.G. Jerv til Forus for et jobb i banen. Kristine kjører på Høyland.
Ernst Karlsen kommer på besøk litt senere på dagen for behandling av enkelte av hestene.

Morgendagen, med V75 på Bjerke blir spennende. Flotte løp, god sport og spennede oppsitt. Jeg flyr til Gardermoen på formiddagen, sitter på med Kai Johansen til Bjerke. Returen blir akkurat lik, litt utpå kvelden.

Søndag blir det Høyland fra morgenen, før vi setter kursen mot Sørlandet og kjøring der.

Torsdag 21.02
Vi hadde tre stall hester ute på Bjerke i går kveld. Jeg var veldig godt fornøyd med alle 3. Som seg hør og bør på en Onsdag, er konkurransen fra både to og firbeinte, sterkere enn på ukedagene ellers.

Gann Girl var absolutt positiv. Hun var med til å begynne med og med til slutt. Gikk 19,3, så vi sikter inn et løp i DNT's hoppe serie i midten av Mars for henne.

Preston gikk og et kanon løp. Leverte en meget respektabel siste 500m ute i sporene. Må bla litt i løps bulletinen for videre oppgaver.

Victor Palema gikk og et veldig godt løp. Faktisk ikke noe særs dåligere enn tidligere, men marginene er små på Onsdagene. Bekreftet at formen sitter i med flott fjerdeplass i hardt lag.

Vi er i gang med treningen på Høyland. Der er kommet frost igjen, men solen skinner og der er rimelig stille på vindfronten. Jeg skal en tur til Forus med Viktorina, samt å kjøre noen andre, ila formiddagen.

Onsdag 20.02
Veldig godt fornøyd med Quality Actress sin debut i går. 18,8 var en sterk tid, og hun gikk ca 17 siste runden. Blir spennende i fortsettelsen.

Tok fly til Sandefjord 07:30 i dag tidlig. På plass i stallen 08:30 og vil kjøre hester her frem til avreise Bjerke. Der har vi tre stallhester til start, som jeg håper skal vise igjen i rette enden av premielisten. Drar hjem via Gardermoen 22:15 i kveld.

Tirsdag 19.02
Full trening på Høyland i dag, der jeg og Kristine kjører. Har skodd litt på morningen, og fra ca 12 av er det forberedelser til kveldens kjøring på Forus.

I morgen drar jeg tidlig til Sandefjord for å tilbringe dagen der før vi drar til Bjerke og V65 kjøringen.

Mandag 18.02
OK dag i Bergen på Lørdag. Priority var jeg veldig godt fornøyd med. Vurderer gull divisjonen på Drammen om to uker med den.

Det løsner i bakken, så treningsforholdene er meget bra. Blir på Høyland hele dagen i dag og trener sammen med Kristine.

Aksel Odland og Hasse er dratt til Sandefjord med bil og henger. De har med seg Thai Gucci som skal stå der borte en periode. Henger settes igjen på Granum og de tar hestebilen med seg hjem. Adamo Kievitshof blir med tilbake til Høyland.

Fredag 15.02
Er på Høyland i dag sammen med Kristine. Treningsforholdene er greie....
Ernst Karlsen kommer litt utpå dagen for å behandle noen av hestene. Der blir skoing av noen på tampen av dagen, før vi går inn mot helgen.

Linda tar med seg Grøtte Odin og Maksi Varenna til Jarlsberg i dag for å teste de litt i banen der.

I morgen tar vi til Bergen og V75 kjøring. Kobler på hengeren på bilen og lesser opp Priority Photo. Fra et flott spor har jeg ambisjoner om en plass blandt de tre.

Torsdag 14.02
Vi har trent og skodd litt på Høyland fra morgenen av. Der er surt og kaldt, blåser en kald vind som går igjennom alt !

Vinden var ikke akkurat mildere eller svakere når vi var på Forus en tur. H.G. Jerv og Viktorina fikk luftet seg litt i banen.

Resten av dagen går med på Høyland. Ingen kjøring i Bergen i kveld da der er V75 der til helgen.

Onsdag 13.02
Veldig fornøyd med gårsdagens kjøring på Forus. Overnattings gjestene har nå satt kursen mot Sandefjord igjen. Begge hestene ble skodd før de dro. Regner med at turen hjem for Martine blir lett .....

Der har vært meldinger til Bjerke neste Onsdag. Blir værende på Høyland hele dagen i dag, med full trening.

Tirsdag 12.02
Jeg og Kristine er på Forus fra morgenen av med Quality Actress og Thai Gucci. Skal kjøre litt med de i banen.

Martine er på vei fra Sandefjord med Victor Palema og Preston som skal starte på Forus i kveld.

Preston - har fin from, er flink fra start og jeg regner med at han er med der fremme hele veien.

Victor Palema - har og fin form og er flink ut. Han har vært ute i harde lag østpå. Ambisjoner i et lite felt.

Mandag 11.02
På lørdag var det Championat/Champagne fest på Rexen, for å feire fjoråret. Vel 60 gjester ble bevertet med både fast å flytende føde. Jan Inge Ringen holdt trygt i tømmene, ihvertfall til mål var passert. Feiringen etter målgang var han nok ikke helt forberedt på......

Arnfinn Roaldsøy hadde, som vanlig, laget en bildekonkurranse, som enkelte såg på som straffespark uten keeper.......og da skulle det nesten bare mangle at de klarte å sette ballen i nettet. Velfortjent krystall fra Forus Trav til vinnerne.

Underholdning med innlagt konkurranse var nok en 'høydare' for mange. At han som hadde arrangert det hele selv måtte være med, var nok ikke helt med i beregningen !

Der ble delt ut reisestipend til de ansatte. De kan selv velge hvilken trener de vil besøke for å videreutvikle sin kompetanse. Reisebrev/blogg, bilder og annet snacks fra turen regner vi med å publisere fortløpende.

Tilbake til hverdagen igjen, så er det for det meste arbeidskjøring i firehjuls vogn for Kristine i dag. Bakken er ennå foholdsvis hard, så vi legger opp treningen deretter. Tar selv med meg Priority Photo til Forus for å gi den en blåser. Han er meldt til V75 kjøringen i Bergen til helgen.

Fredag 08.02
Vi var hjemme fra Bergen ved 3 tiden i natt. Resulatmessig var det vel OK.

Var i stallen igjen kl åtte i dag. Vi har kjørt på Høyland, og Kristine styrer på videre der. Jeg har vært på Forus med Thai Gucci og Beat the Tag (bilder).

Thai Gucci gikk en 1600m på 1,35 og en påfølgende 2000m på 1,30

Beat The Tag gikk en 1600m på 1,30 og en påfølgende på 1,23.

Godt fornøyd med begge to.

Torsdag 07.02
Vi har kjørt på Høyland fra morgenen av, før vi satte kursen mot Bergen og kveldens kjøring der. Vi har med Sjerpen som Kristine skal ri oppover.

Ingen stallhester til start i dag, men fine oppsitt med muligheter for en fin kveld, både for Kristine og meg. Vi satser på at været oppover er like flott som det var hjemme. Et par kalde, men full sol fra nesten skyfri himmel.

Onsdag 06.02
Positiv kveld på jobben i går. 4 på trippelen og en 4. plass.
Sergodtud var positiv til tredje etter pause.
Strong Alone, bra og vil nok kunne duge i hoppeløp/serien fremover.
Evina viste og positive takter til tredje.
Going Southwind feilet men kom greit tilbake.
It's All In The Game måtte gå en litt land speed. Den fikk i tillegg litt langt frem pga noen taktiske disponeringer mot slutten av løpet, som jeg ikke klarte å forutse.

Jan Rennesund var på besøk i Sandefjord i går. Der var litt halsonde på Gann Girl og Victor Palema. Keegan L han en testikkel som henger oppe, og vil bli kastrert de nærmeste dagene. Classic Salt ble behandlet i en has.
Hedda Assev var og innom i går og 'knakk' litt på noen av hestene.
I dag kommer tannlegen på besøk for en gjennomgang av flokken.

Etter nattens kulde er der hardt igjen i bakken på Høyland. Vi jogger endel hester nå fra morgenen. Tar nok turen senere til Forus med et par for å få kjørt litt kvassere på mykere underlang.

Tirsdag 05.02
Transporten av Quality Sunrise(2) og Don't Pick on Me (1) til Danmark gikk fint. Der er nå 3 hester hos Morten Juul og 3 hos Jan Dahlgaard.

Foruten vanlig trening skal vi en tur til Forus ila dagen med H.G. Jerv sammen med Kristine sin Tordenfaks.

Thai Festival drar til Sandefjord.
Pondus Bork og Mr Cantab drar til annen trener.
Shacklesonmyfeet drar og, for å bli avlshoppe.

I kveld er det kjøring på hjemmebane - møt opp !

Mandag 04.02
Vi har 4-5 pluss grader i dag, etter tildels nullføre, snø, sludd og regn i går. Treningsforholdene er forsåvidt ok. Meding til Forus neste Tirsdag er unnagjort, så trening står på programmet resten av dagen.

Silje og Hege drar til Danmark i dag med en åring og en en to åring. De skal til Jan Dahlgaard. Retur i morgen kveld.

Fredag 01.02
Vi var hjemme halv 4, med gode prestasjoner og resultater, fra Bergen i går. Var i gang igjen ved 8 tiden idag. Vi har kjørt 3 og 3 hester sammen i trening, Kristine, Lisbeth og jeg.

Vi har hatt besøk av Ernst Karlsen, som har behandlet og gått over en del av hestene.

Thai Festival ble solgt i dag, og forblir på Høyland. Det er vi meget fornøyde med.

Litt senere i ettermiddag setter jeg meg i bilen og kjører til Skien. Overnatter der til V75 kjøringen i morgen, samt påfølgende natt.

Torsdag 31.1
Gann Girl skuffet på Bjerke i går og skal få en dyrlege sjekk. Jeg syntes Preston var positiv i hardt lag. Har nok godt av løp i kroppen og forventer han enda bedre neste gang.

Er på vei til Bergen og kveldens kjøring der. Har selskap av Kristine og Monica (Refsland). Med bak i hestebilen er Priority Photo og Romarino, som begge har fine sjangser i dag.

Før snorene strekkes i Bergen skal Ådra Hornline ut i lunsjen på Drammen. Tom Erik er syk, så Gunnar Austevoll overtar tømmene på henne.

Onsdag 30.1
Er på Høyland i dag sammen med Kristine.

Drar til Oslo kl 15:00 for kjøring på Bjerke i kveld. Vi seler ut to av Martine's passhester, Gann Girl og Preston. Retur hjem 22:15 via Gardermoen.

Link til vurderinger av dagen oppsitt - HER -

Tirsdag 29.1
Ingen totalisatorkjøring på Forus i dag. Men vi er på vei innover med 5 hester fra stallen for banejobb.

Utenom det kommer Ove Kennth Karlsen med 4 som skal kjøres for han. Med en 2 åring som og skal testes litt, blir det 10 hester totalt å kjøre for Kristine og meg.

Mandag 28.1
På pluss siden igjen både på Høyland og i Sandefjord. 4 pluss grader her og 1 i Sandefjord. Vi har ikke snøfall på Høyland i dag, og mesteparten som kom i går er borte igjen. Sandefjord har litt mer hvitt som kommer ned.

Det ble noe under pari på Lørdag, inkludert litt utur på veien, så ble det ikke helt den store dagen. Men flere prestasjoner på pluss siden, tross alt.

Melding til Klosterskogen og Rikstoto i dag, Forus neste tirsdag i morgen. Skal kjøre på Bjerke og Bergen, Onsdag og Torsdag, tips kommer snart i egen artikkel.

Fredag 25.1
Var hjemme fra Bergen kl 3 i natt. I gang med trening av hester halv åtte igjen. Kjører tre og tre i sammen, med Kristine og Lisbeth. Fortsatt er stranden den beste plassen for hesteføttene....
Senere i dag kommer Ernst Karlsen på besøk for behandling av diverse hester. Tannlege Øyvind Berven kommer og innom for service på noen tenner.

Det ble en første og to annen i Bergen i går. Kan endog ikke si meg fornøyd. Tenker da spesielt på Priority Photo. På tross av labert tempo kjenntes han super pigg og frisk ut i siste sving. Utrolig irriterende å kjøre oppi hesten foran å få ødelagt løpet på det.

I morgen er det V75 på hjemmebane. Møt opp og opplev hestesport live. Det er der den er best !

Tips/Vurderinger av morgendagens oppsitt finner du - HER -

Torsdag 24.1
I dag er det Bergen som står på programmet. Er på vei oppover sammen med Kristine og Henning Horpestad. Lenger bak i bilen står Priority Photo og O'Flying.

Vurderinger av dagens oppsitt finner dere - HER -

PÅ Høyland tar Silje Andreassen av det som skal gjøres i dag.

Onsdag 23.1
11-12 blå på Jæren i dag. Bra kaldt med andre ord. Heldigvis har vi løsrevet og fin sand på stranden, så vi får trent bra. Det blir jogging blandet med aktiv jogging i dag. Vi kjører tre og tre, Kristine, Lisbeth og jeg.

Mr Cantab og Pondus Bork dro til Granum i går, for å prøve seg litt østpå. Hasse med reisefølge tok seg som vanlig, solid av det.

Det har ellers vært innmelding til Bjerke neste Onsdag med på følgende starterklæring før 12.

Tirsdag 22.1
Nok en kald dag, men heldigvis gløtter sola frem og gjør sitt til at det ikke er så galt. Det blir arbeidskjøring og vanlig kjøring på stranden i dag, da der er mykest og best der.

Drar til Forus med Bestkora og Thai Festival for å teste de litt i banen. Skal og kjøre fire hester for Ove Kenneth Karlsen når jeg er inne på Forus.

Mandag 21.1
Som dere kan se av egen sak så har Lars Kristian valgt å slutte. Vi vil beholde stallen på Forus til oppseling og hurtigkjøring, men ikke ha hester der. 3 av hestene som var der er tatt ut til gården på Høyland, mens de 5 resterende er sendt til Danmark for unghest trening.

Sammen med Kristine og Lisbeth kjører jeg intervaller på stranden, i beste Svanstedt stil. Morten Haugland har vært på stranden med traktoren og revet opp sanden, så her er der gode forhold tross barfrost.

Der har vært meldinger til Rikstoto på hjemmebane til helgen. To stallhester er meldt sånn i utgangspunktet.

Fredag 18.1
Lunsjen i Bergen i går ble av det positive slaget. Tre seiere, en annen på fem løp er ikke hverdagskost, selv om en godt kunne bli vant med det !

Er på Forus i dag, der to nyblivne treåringer har gått hurtig i sammen. Toffifee D og Quality Actress gikk 21,5/2000m. Har med Priority Photo fra Høyland, som skal få seg en 3000m i 1.30 fart.

Kristine og Lisbeth jobber på som vanlig på Høyland, mens Linda og Martine tar seg av Sandefjord.

I morgen er det V-75 på Bjerke. Drar bortover med 09:10 flyet. På papiret ser det ut til at det kan bli en fin dag. To ekstra oppsitt ble det og i Kollens sykefravær. Så får en se når en teller opp på flyet hjem, 20:20, hvordan det gikk......

Torsdag 17.1
Er på vei til Bergen og lunsjtrav med hestebilen, sammen med Romarino og Monica Refsland. Det var opp halv seks etter å ha vært hjemme halv tolv fra Bjerke i går.

Gann Girl fungerte veldig fint i prøveløpet i går og gikk 20.9. Ådra Hornline var mer stabil og fungerte greit. Hun satt fast til slutt med litt krefter spart. Victor Palema fikk vel aldri sjangs til mer enn en annenplass, slik løpet ble. Heldigvis løste deg seg slik han lett kapret den.

Vi hadde to hester fra Høyland inne på Forus i går, og 4 andre skal inn i dag for banejobb.

Onsdag 16.1
Det ble en bra kjøring på hjemmebane i går utfra forutsetningene. Selv om de to jeg mente hadde best vinnersjangse på forhånd sviktet, var der andre som stod frem og viste seg bedre enn antatt.

Var oppe igjen 06:15 i dag for å ta fly 07:30 til Torp. Er på Granum å kjører i dag. Her er der blanding av is og snø føre, godt 10 minusgrader og vind......

Vi seler ut 3 stallhester på Bjerke i dag. Gann Girl i prøveløp, samt Ådra Hornline og Victor Palema i vanlige løp. Har flyhjem 22:15 fra Gardermoen i kveld.

Tirsdag 15.1
Setter meg snart på flyet hjem fra østlandet !
Det planlagte flyet 22:30 i går viste seg ikke å gå. Så det ble overnatting hos Kaj Johansen.....

Så i dag blir det å komme seg hjem, ta noen timer på Høyland før kjøringen på hjemmebane i kveld.
Vi har en stallhest til start, Shacklesonmyfeet, i monte prøveløp. Skal bli spennende å følge.
Selv føler jeg vel at jeg har mulige vinnersjanger med Walk for Life og Eline Sensation. Ellers er det vel best mulige premier som gjelder for mine oppsitt.

Beat the Tag ankom sent i går, sammen med Hasse. Det blir spennende å ta fatt på arbeidet med han fremover.

Mandag 14.1
Tilbake i gamlelandet igjen etter en hærlig uke på sydligere breddegrader.

Tidlig på flyet til Oslo i dag for møte/høring om dopingsaken med Røster. Det vil ta messteparten av dagen.

Til kvelden har jeg noen oppsitt på Drammen og sitter å på med Kaj Johansen til Gardermoen etterpå.

Hasse er i paralell på vei til Drammen med hestebilen. Han skal hente Beat the Tag, som skal til Høyland.

Fredag 11.1
Badeland igjen i dag med hele gjengen. Stor konkurranse på brett i vannsklia med et par svogere og Nissemann. I massefart ned sklia kan ingen tukte Nissen. Men når konkurransen går ut på å komme lengst mulig ut på vannet etterpå, slet 'tethesten' med å stå distansen.......

Vi fikk med oss Priority og Kristine's flotte seier i går her nede og. Er alt som det skal med hesten, så blir det muligens ny start i Bergen om 14 dager.

Vi skal nyte de siste solstrålene før vi vender nesen hjemover på Søndag.......til en litt annen værtype.

Følg med på Facebook i kveld, for det blir Fredags konkurranse som vanlig.

Torsdag 10.1
'Rolig' dag ved bassengkanten i dag. Bånn gass i badeland igjen i morgen.....

Kristine og Ove drar til Bergen i dag med Priority Photo. Han virker lettere i kroppen, fungerte bra sist og bør duge bra i dagens selskap.

Onsdag 9.1
Hage Trygga gikk et fint løp for oss i går. Fremgang fra forrige start, men hun reiste hjem til eier etter løpet.
Ellers ble det fine resultater for Lars Kristian og Kristine.

I dag fyller Linda året, så det er bare å stille seg i gratulant kø !

På sydligere breddegrader er 9 vokne og 6 unger spredd for alle vinder i Badeland. Her er der noe for alle....bølgebasseng, magasug osv. Personlig holder jeg overoppsyn fra sidelinjen.......

Mandag 7.1
Vel på plass og installert på sydligere breddegrader. 9 voksne og 6 unger koser seg i mildt og godt vær, inkludert nydelig badevann....

Hjemme, er det Kristine og Ove som styrer på Høyland. Der går det meste i det vanlige på en mandag. Veterinær Fammestad kommer innom ila dagen for litt justeringer.

I Sandefjord reiser Torpa J i ettermiddag til Annika Thoresen for behandling der noen uker. Veterinær Rennesund kommer innom i dag eller i morgen for å sjekke halsen til Preston, samt rutinemessig sjekk av Top Line og Classic Salt etter deres respektive operasjoner.

Der er kjøring på hjemmebane i morgen. Kristine og Lars tar seg av tømmeføringen da.

Fredag 4.1
Det har vært en hektisk dag, derfor en litt sen oppdatering. Tok fly til Torp i dag tidlig, var på Granum 08:30.

Er ennå på Jarlsberg der vi har hatt med oss ni hester fra stallen for å kjøre med. Har kjørt med åtte og har en igjen.
Oppdatering på alle hestene er rett rundt hjørnet.....

De vi ikke har kjørt med i dag fra Granum filialen er Preston og Victor Palema som skal starte i morgen. Justacredit L er ennå i rekovalens etter operasjonen og Torpa J skal en tur til Annica Thoresen.

Jeg blir igjen på Granum til i morgen da jeg skal kjøre under V75 stevnet på Jarlsberg.

Torsdag 3.1
Det blir Høyland hele dagen på meg i dag. Kristine skal til Bergen å kjøre. Hun og Siw Helen Bø drar oppover i hestebilen, der de har med seg Siw sin Going Southwind.

Selv drar jeg til Sandefjord i morgen tidlig. Vil være der Fredag og Lørdag. Avslutter med V75 stevne på Jarlsberg, før det blir en uke ferie med familien.

Onsdag 2.1
Vi våknet til barfrost her i Rogaland i dag. Dermed blir det firehjuls vogn på de fleste på Høyland i dag. Noe skoing og omskoing har det og blitt.

Vi har tatt med oss noen hester inn til Forus for å teste de litt i banen. Den holdes som vanlig i god stand årstiden tatt i betraktning.
Det har ellers vært litt innmeldinger og starterklæringer nå på formiddagen.

Tirsdag 1.1
Godt Nyttår alle sammen.

Kvelden i går ble av det rolige slaget, hjemme med familien. Vi var ute å fyrte opp litt raketter og knask ved 8 tiden. Etter at Emma var i seng ved 10 tiden, var ikke foreldrene sene etter.

Var på Forus 08:00 i dag for å ta meg av hestene der. Kristine tar seg av Høyland og Linda i Sandefjord. Året starter med kjøring på hjemmebane i kveld. Vi seler ut 3 stallhester, med følgende vurderinger :

Hage Trygga - har gått 35 over 2000m noen ganger i trening, blir spennede å se hva hun kan i løps sammenheng.

Thai Orlando - har et fint løp på papiret, virker lettere i kroppen og er fin i trening. Litt ambisjoner om å være blandt de tre.

Windignant - kan gå med sommersko i dag, noe som er en fordel for han. Hadde nok godt av gjennomkjøringen sist, og vi har litt ambisjoner med han i dag.

Mandag 31.12
Årets siste dag.
Det ble tur/retur Sørlandet i går siden stevnet ble avlyst.
I dag trener vi som vanlig. På Høyland er vi fire som kjører fire og fire hester sammen. Foruten Kristine og meg, er Oddbjørn Rege og Ove B. Reime med som tømmeførere i dag.
I Sandefjord er og alle på jobb. Muligens de har ekstra måkehjelp i dag ?
Lars Kristian tar seg av Forus og gir gjengen der årets siste treningsdoser.

Vi takker alle for året som har gått, og stiller oss inn mot et minst like bra år neste år !

Fredag 28.12
Vi var hjemme fra Bergen 03:00 i natt. Da var vi også innom på Forus med en åring, som ble med nedover.

Der er full gang på Høyland der alle hestene, untatt de to som gikk løp i går, skal trenes. Foruten Kristine, er Lisbeth Bia Hansen og Oddbjørn Nissemann Rege med å kjører. Jeg tok med Thai Orlando til Forus, der han skal gå en 3000m.

I kveld starter Ådra Hornline på Jarlsberg med Tom Erik Solberg bak tømmene. Selv drar jeg østover med fly i morgen tidlig. Momarken og V75 der er målet. Fly hjem igjen halv ni om kvelden igjen. Høyland Søndag morgen, før vi drar til Sørlandet med Walk for life på bilen.

Lars Kristian styrer Forus i helgen. Linda har Sandefjord, med innlagt Momarken tur med Torpa J. På Høyland er det Silje Vatland som holder orden i rekkene gjennom helgen.

Torsdag 27.12
Kvardag igjen og vi er allerede på vei til Bergen med Priority Photo og Victor Palema på bilen. Vi har noen fine oppsitt utenom disse og, så det kan bli en fin romjuls kveld i Bergen.

Der er full aktivitet på alle tre stedene vi har hester. Silje Andreassen styrer på Høyland i dag.

Vi er ellers godt fornøyd med å ha nådd ennå en av målsetningene våre for året. Den 50. stall seieren for året ble kassert inn på Bjerke i går. Tom Erik Solberg tok vel vare på sjangsene sine bak Preston, og loset han inn til sikker seier.

Fredag 21.12
Det ble to flotte seiere i Bergen i går. Ikke fullt så kjekkt med galoppen til Windignant, men den har slitt på denne typen baneunderlag også i trening. Kombinert med høy fart inn i første sving, ble det feil i går. Kommer sterkere tilbake.

Vi var hjemme kl 3 i natt, men med god sjåfør, kunne vi slappe godt av i baksetet. I dag blir det arbeid, slep og tredemølle på de fleste her på Høyland.
Vi får besøk av Ernst Karlsen og Rune Skogen ila dagen. Rune skal vaksinere og Ernst forebygge.

Torsdag 20.12
Morgentimene er brukt på Høyland. Vi har nå fått første hesten på hengeren, for å dra til Bergen. Aksel Odland kjører og vi sitter på. Vi reiser nordover med litt ambisjoner på vegne av Windignant......
Men vi har noen fine muligheter utenom og, så vi håper på et godt utbytte. Per dags dato har vi 49 stallseiere for hestene på Forus, Høyland og Granum. Årets mål er 50, så de første match ballene ligger klar på straffemerket i kveld.

Onsdag 19.12
Skal være på Høyland frem til lunsjtider i dag. Deretter Forus. På grunn av de rådende forholdene de siste dagene har vi hatt 13 av hestene her ute inne på Forus, Mandag og Tirsdag. Så i dag blir det mosjons kjøring på de fleste av de.

Kjøringen på Forus i går var positiv. To solide seiere og ellers gode premier. Thai Orlando var nok ennå litt tung i kroppen, forventer den forbedret neste gang.

Mandag 17.12
Vel blåst helg, får en vel si !
Vi må si oss fornøyd med Lørdagen på hjemmebane. Fine resultater og to seire innenfor V75 spillet var bra.

Treningsforholdene på Høyland er ikke noe særlig i dag. Så vi laster opp med 8 hester og kjører på Forus i dag.

Fredag 14.12
Til tross for ekstreme snømengder, er ikke treningsforholdene så aller værst. Prøvde litt med vogn i dag, men det er ikke som best. Det fungerer bedre å ri, samt å bruke tredemøllen.

På Forus brøytes banen foran V-75 stevnet i morgen, så der blir det å kjøre litt senere. Om været er greit i dag, er der vel meldt litt annerledes i morgen. Så det kan bli en spennende dag, på alle måter. Får bare håpe at avviklingen kan skje på en grei måte og at forholdene blir mest mulig like for alle.

Torsdag 13.12
Fly fra Oslo 23:00 i går etter en grei kveld på Bjerke. Preston gjorde et solid og flott løp etter diverse trafikk problemer.

Tidlig oppe igjen på Lucia dagen for å pynkte Emma og bli med feiringen i barnehagen. Dernest måtte Kristine hents på Vigrestad.......pga de enorme snømengdene, som kombinert med vind, mildt sagt har gjort dagen utfordrene. Godt utstyr til måking og skraping finnes, så vi er i gang med dagens trening. Det er noe vel risikabelt å kjøre med vogn under rådende forhold. Så det blir å ri samt tredemølle i dag.

Lars har full kontroll på snøen på Forus og er godt i gang der inne og. Har elles vært melding til Bergen og Biri i dag, som vi får komme tilbake til.

Onsdag 12.12
Nullføre og snøvær er dagens utgangspunkt. Det virker til å snø mere på Forus enn på Høyland. Kristine og Lisbeth er i full sving med dagens gjøremål ute på gården. På Forus er det kun kjøring i de ytre sporene. De indre spares nok til Lørdag....

Drar selv til Oslo rundt lunch tider. Har diverse ærender før kjøringen på Bjerke i kveld. Der har vi Preston til start fra stallen. Har ytterligere tre oppsitt, bla to for Sigbjørn Kolnes. Bli med i adventskalenderen og tipp hvor mye innkjørt det blir i kveld.

Tirsdag 11.12
Fortsatt hardt og kaldt, men likefullt har vi vært ute med de første hestene for dagen. Skal en tur til Forus med Kristine for å teste Windignant og Priority Photo litt i banen. Ved ett tiden skal Gann Girl og Ådra Hornline testes litt på banen på Jarlsberg.

Mandag 10.12
Etter noen pluss grader i går, er det både kaldt og hardt i dag. Kristine og Lisbeth rir mosjons turer på 10 hester på Høyland i dag.
Blodprøver av Hilmi Star V og Shacklesonmyfeet var begge fine når svarene kom i dag. Innmelding både til V-75 på Forus og Sørlandet søndag er unnagjort. Skal selv til Forus og kjøre litt utpå dagen.

Lørdagen på Drammen ble sånn greit, middels, ok med små bokstaver. Manglet litt på å være helt fornøyd.

Søndagen gikk stort sett med til familie og juleforberedelser. Var innom stallen en times tid fra morgenen, men så gikk resten i juleverksted og pynting til jul.

Fredag 07.12
Det ble en av de snaue dagene i Bergen i går. Litt dagsform, litt underlag, litt brodder, litt kusk osv gjorde sitt til at det ble som det ble.
Men sånn er det i denne og sikkert i andre bransjer. Det går opp og det går ned. En må bare krumme nakken å ta nye tak.
Siden vi kjørte personbil var vi 'tidlig' hjemme, allerede 01:45....

Det er full gang på alle filialene, nå fra morgenen. På Høyland kjører jeg, Kristine og Lisbeth. Senere kommer Ernst Karlsen innom for å gå over noen hester, som vanlig på fredagene.

I morgen er det Rikstoto på Drammen. Drar til Gardermoen kl 9, der 'catch driver' Kaj Johansen plukker meg opp. Retur hjem fra samme sted 20:30.

Torsdag 06.12
Startet dagen på Høyland som vanlig. Er nå på vei til Bergen i privat bil sammen med Hasse. Skal innom en tur på Forus, bla med en blodprøve fra Mr Cantab, før vi peiler oss inn på Bergen.

Lars Kristian kjørte et perfekt løp med Preston på Bjerke i går. Det endte med en flott annenplass. Han trengte nok det løpet i kroppen, og vi håper han er ytterligere forbedret neste Onsdag.

Vurderinger til dagens kjøring i Bergen finnes - HER -

Onsdag 05.12
Vinneren av Rekrutt serien på Forus 2012, Lars Kristian, drog til Granum i dag tidlig. Der vil han være med å kjøre ila dagen, før han setter kursen mot Bjerke. Der stiller han og Preston i WABA gruppens serie for stallansatte.

Det betyr at min dag blir på Forus sammen med unghestene. Har med meg H.G. Jerv innover fra Høyland og vil teste han litt i banen. På Høyland er Kristine og Lisbeth i full sving med dagens gjøremål.

Lars Kristian stod vel for stallens beste prestasjon i går !

Av de firbente ga vel Knell beskjed om at sesongen har vært lang og hard. Han har vært helt eventyrlig i år, og får nå en velfortjent juleferie hjemme hos eier.

Mr Cantab mistet trykket for tidlig og sjekkes opp.

Ellers gjorde både Tin Tveiten og Romarino fine innsatser til andre og tredje etter galopp.

Tirsdag 04.12
Våknet til 10 blå i dag. Stillt og fint er der, solen har til og med tittet frem, men der er kaldt.

Formen er ikke bedre enn den må være, så det blir en rolig dag for min del. En runde til Høyland fra morgenen av, men så blir det å samle krefter til kjøringen i kveld.

Har heldigvis gode folk som hjelper å holde hjulene i gang. Lars, Kristine, Linda, Martine og er alle i full sving med dagens gjøremål.

Vi har fine sjanser i kveld på Forus, du kommer vel å ser på ?

Mandag 03.12
Lite bedring i personlig helse situasjon, men er på beina og skor hester. Linda og Lisbeth tar seg av treningen i dag. For min del blir det nok en kort dag. Må prøve å bli frisk til kjøringen på hjemmebane i morgen !

Victor Palema bekreftet sin flotte form med seier på Sørlandet i går. Han er og meldt til V-75 kjøringen på Drammen til lørdag.
Det er ellers rolig med innmeldinger i dag. Ingen tirsdags kjøring på Forus neste uke, da vi har V-75 neste helg. Derimot er der lunch kjøring i Bergen neste tirsdag med innmelding i morgen.

Minner om adventskalenderen som er i full sving. Der er egen link til den under nyheter, hver dag.
Nyhetsbrevet for November er også ferdig og under utsendelse. Er du ikke påmeldt, kan du gjøre det på hjemmesiden.

Fredag 30.11
Det ble magert utbytte i Bergen i går, men det er der lite å gjøre med. En må bare krumme nakken å gå på. Fergekabalen gikk heller ikke vår vei, så vi var ikke hjemme før 03:30. Opp igjen 06:30, i barnehagen 08:00, og i stallen 08:15.

Frost og snø gjør sitt til at der blir trening i maskiner for de fleste i dag. Der er tatt litt blodprøver i dag og. Shacklesonmyfeet fikk vi svar på i går, og der er det snakk om en infeksjon i kroppen. Det blir medisinering og derav ingen start til Tirsdag.

Der blir konkurranse 'som vanlig' på Facebook i kveld ca 21:00.

I morgen snurrer vi i gang adventskalenderen vår, som vil gå daglig frem til julaften - Følg Med !

Torsdag 29.11
Flott høst/tidlig vinter dag i dag, med opphold og 4-5 pluss grader. Vindstillt er der og !

Jeg og Kristine skal til Bergen i dag, men uten hester, så avgang er ikke før 12. Hester har blitt trent fra morgenen av som vanlig, og Silje vil ivareta hestene utover ettermiddagen på Høyland.

På Forus og Granum styrer Lars og Linda på som vanlig med de daglige gjøremålene. Veldig fine forhold på Forus for tiden, med fin bane og tørt vær. Snøen på Granum volder ikke noen store problem, men minner oss på hvilken årstid vi er på full vei inn i.

Vurdering av oppsittene til Begen i kveld finnes - HER -

Onsdag 28.11
Teamet gjorde det bra på kjøringen i går kveld, som nevnt i går. Stallhestene var vel litt sånn midt på treet.

Knell - ble det dødens på, og resultatet ble deretter. Kommer sterkere tilbake.
Shaclesonmyfeet - var svak og skal sjekkes opp.
Mr Cantab - ble sittene fast, hadde nok godt av gjennomkjøringen og forventes forbedret neste gang.

Vi er i full gang med dagen på Høyland, der arbeid og intervall kjøring står på programmet. Kristine og Lisbeth er med undertegnede. Skal en tur til Forus senere i dag.

På Granum er det kommet litt snø, uten at treningen stopper av den grunn. Et idyllisk sceneskifte er det og hestene ser ikke ut til å bry seg nevneverdig de heller....

Tirsdag 27.11
Har tilbrakt morgenen på Høyland, og ellers fått ordnet opp i litt av hvert, etter noen dager borte. Kjøring på hjemmebane i kveld. Vi drar innover ved tre tiden, og skal vel ha noen fine muligheter ?
Vi tar og med Yankee Showboat innover, da den er solgt til Morten Carlsen i Bodø.

Krysser fingrene og håper på en god kveld for Teamet i løpsbanen.

Mandag 26.11
Der er nesten Vestlandsvær på Granum nå på formiddagen. Er ute å kjører sammen med Linda og Matine. Banen her på Granum ligger heldigvis veldig godt dekket av skog, slik at været ikke får for mye tak.

Meldinger til Sørlandet og Forus er allerede gjennomført. Ingen V-75 meldinger til Leangen denne uken.
Litt senere i dag får vi besøk av Trav og Galopp Nytt som skal lage en reportasje om Torpa J.....

På Høyland er det Kristine og Lisbeth som trener på. Og Lars Kristian holder som vanlig stødig ved roret på Forus.

Alt utenom været var bra på Sørlandet i går. En sier og to tredje i bagasjen var slott uttelling.

I kveld prøver Victor Palema lykken på Drammen.

Søndag 25.11
Som nevnt før helgen, er jeg nå på vei til Sørlandet sammen med Eirik Høitomt.

Vurdering av oppsittene finnes - HER -

Kjøringen på Klosterskogen i går, ble vel ikke helt som vi hadde håpet......
Torpa J - hadde en dårlig dag, og var ikke der vi hadde håpet. Kjennte det nokså raskt etter start at dette kom til å ende i galopp. Vi tar blodprøve i morgen, og sjekker videre derfra.

Raisa - gikk et veldig fint løp og tok en fin tredjeplass, selv om hun nok ikke holder toppform.

Aqua Impression - gjorde et fint løp til sjette i hardt lag.

Credicity - slet veldig på svingene og galoppen i siste sving kom ikke akkurat uventet.

I morgen er det Sandefjord og Drammen som står på programmet.

Fredag 23.11
Det ble en frisk tur hjem fra Bergen i går. Var hjemme ca kl 03:00 etter å ha satt av Mats Gunnar og Kristine. Totalt sett ble det en bra dag i Bergen, der Kristine fikk de beste resultatene !

På plass i dag igjen kl 07:00. Vi er godt i gang med dagens trening på Høyland. Seks hester er trent og 3 nye står klar. Så snart er Kristine, Lisbeth og undertegnede på vei ut i blesten og regnet igjen med tre nye hester. Litt utpå dagen får vi besøk av Ernst Karlsen som skal se over noen hester.

Kristine skal stå for Høyland i helgen. Hun tar en svipptur til Sørlandet på Søndag.
Linda drar til Klosterskogen med Torpa J i morgen. Selv drar jeg til Klosterskogen 06:00 i morgen tidlig. Det blir overnatting i Sandefjord til Søndag hvor jeg drar til Sørlandet sammen med Eirik Høitomt. Returnerer til Sandefjord på samme måte etter løpene for å overnatte til Mandag. Vil bruke Mandagen på Granum, for nesen settes mot Drammen og kjøring der på kvelden. Flyr hjem via Gardermoen sent mandag kveld, og er hjemme fra 'helgeturen' 00:30.

Torsdag 22.11
Starter dagen på Høyland der skoing har stått på programmet for min del. Kristine er i full gang med dagens trening. Vi drar begge til Bergen om ikke alt for lenge. Med på bilen oppover skal vi ha Bjørkeodin for Geir Gudmestad.

Vurdering av dagens oppsitt finnes - HER -

På Granum og Forus, kjører Linda, Martine og Lars Kristian på som vanlig. Belegget på stallen er bra for tiden, så der er nok å henge fingrene i.

Onsdag 21.11
En regntung dag i Rogaland, med lite eller intet håp om lettelse i været....Hestene må uansett trenes, og på Høyland er vi i full gang. Vi kjører tre og tre sammen, Kristine, Lisbeth og jeg.

Lunchkjøringen på Forus i går gikk veldig fint. En seier og to tredjeplasser på 4 oppsitt er jeg fornøyd med. Black Credit overbeviste i sitt seiersløp, og blir spennende å følge fremover.

Tirsdag 20.11
Dagen startet som vanlig på Høyland hvor det er trening av hester før lunch travet.
Thai Orlando hadde ennå litt slim i halsen ved undersøkelse i går, og er derav strøket til løpene i dag.
De andre oppsittene vurderer jeg som følger :

Tekno Elden - Spennende oppsitt, som går gode løp, har litt ambisjoner med denne.

Maksi Lane - privat trent som jeg har testet litt i banen. Har nok bedre fysiske enn psykiske evner, så det blir smyg og mulig trippel som gjelder.

Staro Cornflakes - er det lenge siden jeg har vært borti.

Black Credit - er såpass god at han må regnes som en fin vinnermulighet.

Mandag 19.11
Vel overstått helg, med greie resultat på Rikstoto kjøringen, lørdag. En annen og to tredje som best. Johan Herbjørn skuffet meg, de andre hestene presterte bra.

I dag startet dagen med organisering, på Høyland. Kristine, Lisbeth og Line er i full gang med dagens gjøremål. Linda og Lars likeså, i henholdsvis Sandefjord og på Forus. Der har vært meldinger til Klosterskogen, Sørlandet, Drammen og Forus, i morgentimene. Mye spennende starter i vente....

Skal en tur til Forus noen timer nå før jeg igjen returnerer til Høyland og avslutter dagen der. I morgen har vi en stallhest til start under lunch travet på Forus.
Thai Orlando - var positiv sist. Hostet litt forrige uke, og skal lyses i halsen i dag for sikkerhets skyld. Var ute en tur med han i går og han virket pigg og fin da.

Fredag 15.11
Som vanlig sent hjemme fra Bergen i går, men med gode resultater i bagagen, går det greit. Tin Tveiten gikk et veldig fint løp og var veldig positiv. Hyggelig at Kristine fikk annen i samme løpet med Nimo.

Det drar seg mot slutten av året og med 11 seiere i forsprang, må det vel ligge brukbart an for Championat i Bergen ?

I dag er det Høyland som gjelder for meg. Kristine og Lisbeth har trent intervaller hele dagen. Ernst Karlsen er innom for å se på et par hester.

I morgen er det V75 kjøring på hjemmebane. Vi har ingen stallhester til start, men oppsittene for dagen virker fine på forhånd.

Vurderinger for oppsitt finnes -HER-

Torsdag 14.11
Det ble tur/retur Bjerke på Jegerinnen i går. Eierkonstellasjonen bak Digital Program, hos Kåre Refsland, kjøpte Jegerinnen på auksjonen. Den skal i trening hos Kåre.

Selv var jeg hjemme rett før midnatt, og er nå på vei med hestebilen til Bergen. Med i bilen er Kristine og Pål Buer samt to av Pål sine hester. Har ingen hester fra egen stall til start i dag. Men oppsittene er definitivt interessante.

Vurderinger for kveldens oppsitt finnes -HER-

Regner med at vi er hjemme rundt 3 i natt.

Onsdag 14.11
Oppe 06:15 i dag for å ta fly 07:30 til Torp. Var på plass i stallen på Granum halv ni. Skal kjøre og kjenne litt på noen av hestene her.

Linda og Jegerinnen drar til Bjerke kl 11, der de skal få en dyrlege attest før auksjonen i kveld.

Omtrent på samme tiden dukker et team fra Tv2 opp på Granum for å lage en reportasje, som nok blir å se i V75 sendingen fra Forus i helgen.

Jeg drar innover til Bjerke med Tom Erik Solberg ved ett tiden. Skal være med på auksjonen som starter 17:00, før det er V65 kjøring.

Vi har Victor Palema til start fra stallen. Han er flink på volte, men står litt sjanse artet til i førstespor på tillegg. Skulle det løse seg brukbart underveis, holder han form som skulle tilsi en 3-4 premie i dette selskapet.

Turen hjem i kveld går via Gardermoen.

Tirsdag 13.11
Ingen kjøring på hjemmebane i dag, siden der er Rikstoto på Lørdag
Startet dagen på Høyland med trening der. Skal senere til Forus for å kjøre en privat trenet hest for dyrlege. Regnskapsfører avlegges et besøk på vei tilbake tilbake til Høyland.
Der skal hester få nye sko, før dagen avrundes med et møte sammen med et eksisterende andelslag kl 18:00

Mandag 12.11
Vi var hjemme ved midnatt fra Sørlandet i går kveld. Leverte Emma i barnehagen 08:00 i dag, og hadde foreldresamtale frem til 09:00.

Startet dagen på Høyland med organisering av uken som vanlig. Kristine, Silje A og Lisbeth er godt i gang med treningen der. Drar selv til Forus for å kjøre åringer sammen med Lars Kristian.

Det ble en helg med veldig flotte resultater. 8 oppsitt resulterte i 3 seiere, 2 annen, 2 tredje samt en fjerdepremie, og 165 000 kr innkjørt.

Fredag 9.11
I går kl 18, hadde vi et strategi møte med de største heste eierne våre som bor lokalt. Det ble et godt, nyttig og interessant møte.

Dro rett derfra til Sørlandet på et godt døgns hyttetur med familien. Kommer hjem derfra i kveld.

Retter så blikket mot Biri og V-75 kjøring på Lørdag med to fine oppsitt. Håper at både Torpa J og Marco Zoot er med i rette enden når pengene skal fordeles. Flyr hjem via Gardermoen lørdag kveld.

Søndag er det Sørlandet som står for tur. Med på bilen blir East Edition, som er en av to gode sjanser den dagen. Se forøvrig tips uke 45, for mer utfyllende informasjon.

Torsdag 8.11
Kjempeinnsats av Viktor Palema på Bjerke i går. Han bekreftet sin kanon form ved å spurte som en virvelvind inn til en annenplass. Kjempejobb av både oppasser Martine Skarsholt og kusk Ole Johan Østre.

Har vært på Høyland fra morgenen av. Sjekket halsen på Yankee Showboat som er 70% bedre. Tok blodprøver som blir med inn til Forus for analyser. Med til Forus er Lucky Coral og Pondus Bork som skal testes litt i banen. Kåre Refsland kommer og inn med et par som skal testes.

Hasse tok med seg Gann Girl og Maksi Varenna og satte kursen mot Sandefjord i dag. Kommer hjem med tom bil.

Onsdag 7.11
Nok en regntung dag, der både hest og folk bygger moral gjennom trenings arbeidet. Godt 10 hester skal få dagens treningsdose på Høyland i dag.
Til kvelden skal Victor Palema representere stallen på Bjerke. På tross av fin form, blir det best mulig premie som gjelder, fra en vanskelig utgangsposisjon.

Fikk noen flotte resultat på Forus i går. Her følger en liten oppsummering 'dagen derpå' :

Grand Tealight - er nok på vei mot toppformen og skal bli spennende å følge fremover. Ennå litt tråkk, så jeg måtte mase endel på han i går. Meget hyggelig at han er tilbake i vinnersirkelen.

Eline Sensation - Har utviklet seg skikkelig flott i det siste og viser fine distanse egenskaper. Blir spennende i hoppeløpene fremover.

Kommnes Brazze - Sterk og solid type, som ennå mangler litt på toppfarten. Men debut'en for Kenneth på 33 tallet bærer bud om at han skal duge litt fremover. Tur-betont seier ? I fotball vinner de som scorer flest mål. I trav er det en fordel å ikke galoppere....

Johan Herbjørn - kom godt forberedt etter pause siden Unionstravet. Fikk dirigere i sitt eget tempo, men er såpass solid at han duger på Lørdagene fremover.

Oddset Hæstak - var positiv etter pause. Fikk teten via drøyt tredjespor i første sving. Et solid trykk ned siste langside ble det og. Men han stod fint på og ble andre i mål.

Miss Coctail - er flink ut og sikret seg teten rimelig greit. Tempoet ble rimelig hardt siste runden, men hun kapret greit andreplassen. Kommer til å tjene fine penger fremover.

Romarino - tror jeg hadde vunnet om ikke første starten hadde blitt innringt. Gikk et sterkt løp til tredje i det gyldige forsøket.

Tirsdag 6.11
En regntung formiddag i distriktet, med håp om en lettere ettermiddag og kveld. Spent på hvordan banen på Forus blir i kveld. Der ble kjørt på grus i går, så om været blir lettere, trenger det ikke bli så galt. Hvilket, om noe , skotøy Knell evt skal gå med kommer veldig mye an på banen. Det blir enten skoløs eller aluminium sko. Synes han uansett skal ha en brukbar mulighet til å ende i rette enden i kveld.
Quality Actress skal og ut fra stallen i dag, i mønstringsløp, Lars Kristian kjører denne.
Vi ser frem mot kvelden, og håper på fine resultater.

Vurderinger for kveldens oppsitt finnes -HER-

Mandag 5.11
Var tilbake på norsk jord igjen 23:00 i går kveld, etter en utrolig flott fotball weekend i England.
På plass på Høyland som vanlig der det er innmelding til Biri og Sørlandet, før trening av hester står på programmet. Der er full gang og mange som skal trenes i løpet av dagen.
I morgen skal Knell ut som eneste representant fra stallen. Onsdag starter Victor Palema på Bjerke. Kristine skal da og ri Going Southwind, som blir med hjem på stallen etterpå.

Fredag 2.11
Innsjekket og på vei for en helg med Engelsk kultur....
Når sjefen er borte, går driften som vanlig på de forskjellige stedene. Mange hester skal trenes i løpet av dagen. I helgen holder teamet og stand med sine daglige gjøremål. Ingen starthester denne helgen, så det blir 'fri' på den måten for hele gjengen.

Helgen min består av følgene kamper :

Fredag : Brighton - Leeds 2-2

Lørdag : Burnley - Wolverhampton 2-0

Søndag : Liverpool - Newcastle 1-1

God Helg !

Torsdag 1.11
Var hjemme 23:45 etter en svært god kveld på Bjerke i går. På hjulene igjen 06:30 i dag, der formiddagen er tilbrakt på Høyland. Tre hester reiste med Hasse til Sandefjord. Ådra Hornline, Jegerinnen og Justacredit L.
Fra lunch av blir det Forus resten av dagen. Kjøring av hester som står der, samt hester Kåre Refsland kommer til banen med.

Begynner å se frem til en fotballhelg i England, som krones med Liverpool kamp på Søndag !

Onsdag 31.10
Det ble en god kveld på hjemmebane i går med tre seiere, deriblandt en for stallen.

East Edition - har gått skikkelig fint de to siste gangene, er sterk og god og er i fin utvikling.

Ådra Hornline - Skuffet igjen og har ikke fått uttelling for forventet her på Forus. Drar til Sandefjord i morgen.

Knell - slet uten sko på banen i går. Kommer sterkere tilbake.

Justacredit L - er nå solgt og vil også bli flyttet til Sandefjord i morgen.

I dag blir en litt alle steder dag. Høyland fra morgenen, Forus midt på dagen, før flyet til Oslo går 15:30. Er spent på hvordan forholdene blir på Bjerke, med litt sjanse artet vær. Håper på to gode prestasjoner fra Preston og Torpa J, og at de begge kan ende opp blant de tre fremste.

Siste dag i måneden i dag, og vårt første nyhetsbrev er snart klart for distribusjon. Meld deg på på forsiden for å sikkre deg en kopi av den eksklusive førsteutgaven.....

Tirsdag 30.10
En flott høst/vinter dag med kjøring på hjemmebane i kveld. Før det tilbringes dagen på Forus. Den startet med innmeldinger til neste uke, både Forus og Bjerke. Skal kjøre med 2 åringene på banen i dag.
I kveld har vi tre stallhester til start under løpene, samt mange andre gode oppsitt.

Vurderinger av oppsitt finnes -HER-

Mandag 29.10
Som alltid var det en lang tur hjem fra Bergen. 04:00 var vi hjemme, for å være helt nøyaktig. På plass igjen i stallen 08:15, for organisering av uken sammen med de ansatte.
Vi er i full gang med treningen for dagen, med kjøring på stranden, samt intervaller og arbeidskjøring. Får besøk av dyrelege litt senere for lysing av hals, samt blodprøver på et par av de firbente.
I morgen har vi tre starthester fra stallen på Forus. Ådra Hornline, East Edition og Knell. Ytterligere to stallhester skal ut på Bjerke onsdag, Preston og Torpa J.

Lørdag 27.10 - Søndag 28.10
Lørdagen starter på Høyland, før kusen settes mot Sørlandet og kveldskjøring der. Linda kommer fra Sandefjord med noen hester, og vil få med seg en ny hjem. Mr Cantab, som Kristine skal kjøre, kommer rett fra Åke Svansteds stall, og blir med tilbake til Granum.

Vurderinger av oppsitt finnes -HER-

På Søndag skal vi til Bergen med tre stallhester. Jegerinnen gjør sin siste start for sine 1000 eiere i folkehest sammenheng. Vi håper å sikkre annenplassen i sammendraget med denne siste starten. Yankee Showboat og Thai Orlando gjør begge spennende debuter for oss.

Vurderinger av oppsitt finnes -HER-

Fredag 26.10
Tilbringer dagen på Høyland i dag. Godt 10 hester skal trenes. Kristine, Silje Vatland og Lisbeth Hansen hjelper til med bla ridetrening.
I løpet av dagen kommer alternativ behandler på besøk for å gå over noen hester.

Torsdag 25.10
Var hjemme ved midnatt etter kjøringen på Bjerke i går. På plass i stallen igjen kl 08:00 i dag.

Tar med Pondus Bork fra Høyland til Forus, og skal kjøre den samt de som står på banen i dag.
I ettermiddag kommer Kåre Refsland inn med noen som og skal testes i banen.

Onsdag 24.10
Etter en middels kjøredag i går, var både jeg og Silje ute av dørene 06:30 i dag. Flyet til Torp gikk 07:30, og vi var på plass på Granum 08:30.

Der er nå 12 hester og to ansatte i Sandefjord. Så der blir en del organisering og systematisering i løpet av dagen. Skal kjøre med og kjenne på hestene som står her borte. I tillegg så blir der litt bøying og skoing.

I ettermiddag sitter jeg på med Tom Erik Solberg inn til Bjerke, der jeg skal kjøre Raisa i Axel Jensen's hoppeavdeling. Turen hjem går via Gardermoen, der Kaj Johansen kusker transporten dit.

Tirsdag 23.10
Dagen starter på Høyland med trening av hester sammen med Kristine og Line Bakken.
I kveld har vi som nevnt i går, fem stallhester til start. Maksi Varenna skal ut i mønstringsløp. Yankee Showboat i monte prøveløp. Ådra Hornline, får Kristine bak tømmene fra første spor. Lucky Coral kommer ut etter en lengre trenings periode. Han er ikke spesiellt hardt testet i trening, så det blir en reise i førstespor for å lære.

Jegerinnen har jeg ambisjoner om å være blandt de tre med. Hun skal ut igjen på Søndag i Bergen, under fine forutsetninger. Vi gjør et forsøk på å kapre annenplassen i Folkehest sammendraget. Minner også om Høst arrangementet for Folkehesten kl 17:00 i dag, på Rex'en. Her er det bare å møte opp for alle eiere.

Mandag 22.10
Landet på Sola 24:00, og var hjemme 00:30 etter tur til Jarlsberg og flott seier til Torpa J i går. På hjulene igjen 07:00 i dag. Leverte i barnehage 07:30, i stallen 07:45.

Som vanlig starter uken med organisering av driften for uken, gjennom telefonmøte med Lars Kristian og Linda, sammen med Kristine. Innmeldinger til Sørlandet, Bergen og Forus ble unnagjort mens Kristine og Silje kjørte intervaller med Knell, Priority Photo og Pondus Bork. Nå står intervaller for 2 åringene for tur.
Spennende dag i morgen, med fem stall hester til start på Forus.

Lørdag 20.10
På vei til V-75 kjøring i Bergen, er midt mellom ferjene, der den neste er ca kl 10. Forventer ankomst Travparken ca 11:45.
Mye vurderinger med to jenter i bilen.....
Mangler 2 seiere for å runde 1500 totalt. Skjer det i dag ?
Kristine kjemper om montechampionatet i Bergen, vil hun styrke sjangsene sine der i dag ?
Hjemme sørger Silje Vatland for at ting blir gjordt på Høyland. Hege 'makeawish' Haugen steller på Forus, mens Martine Skarsholt holder orden i Sandefjord.

Fredag 19.10
På Høyland skal 10 hester trenes i dag. Åsbjørn, Silje og Kristine er allerede ferdig med 6. Silje og Kristine rir bakkeintervaller. Åsbjørn har gitt Jegerinnen en siste finpuss før løpet tirsdag. Alt virker normalt for dagen. H.G. Jerv går sin økt i firehjuls vogn. Servicemann Stig er i full gang med vasking av drikkekar, treningvogner og tredemølle.

På Forus kjører Lars Kristian med 6 av de oppstallede hestene i dag.

I Sandefjord tar Linda og nyansatte Martine Skarsholt seg av dagens gjøremål.

Kl 08:00 satte sjåfør Hasse kursen mot Sandefjord med hestebil og henger. Med fra Høyland har han Gann Lass og Preston. Underveis skal Top Line og Adamo Kievitshof plukkes opp. Med på lasset har han og ny hjulbåre, nye vintertepper samt en ny speedcart. Lasten på hjemveien blir lettere da det kun er Phone som skal hjem igjen, og tilbake til Pål Buer.

I morgen Lørdag er det avreise 06:30 for Åsbjørn, Line og Kristine, med V-75 kjøring i Bergen som endemål. Med på bilen fra Høyland er East Edition som skal ut i grunndivisjonen. På Killingland haiker Yankee Splinter, som Kristine skal ri i første løp.

Søndag starter Åsbjørn dagen i stallen på Høyland før han reiser til Torp 14:00 for å kjøre Torpa J. Han skal ut i et fint løp på Jarlsberg. Turen hjem går via Gardermoen på kvelden.

Torsdag 18.10
En flott kveld for stallens hester i Skien. Victor Palema tok en velfortjent seier etter solid form over lengre tid. Phone hentet seg en flott tredje plass.
- Åsbjørn

Comments are closed.